Безсилието на Европа да наложи собствените си ценности: Най-видно в Моленбек

Центърът на екстремизма в сърцето на Европа
12 юни 2019 18:30, Боряна Павлова
146

В Моленбек всички се познават, сякаш са едно семейство. За много от жителите на квартала в беглийската столица Брюксел имиджът на техния роден дом е непонятен. В очите на хората извън Моленбек, това е люлката на екстремизма в Брюксел.

Именно от Моленбек са братята Салех и Ибрахим Абдеслам - организаторите на терористичните атаки в Париж и Брюксел. Това не значи, че и останалите жители на квартала са екстремисти, твърдят жителите на Моленбек.

"Вярно е, че те са от Моленбек, но можеха да са и от някое друго място. Целият свят ни мисли за терористи", обяснява 18-годишният Реде пред DW.

Моленбек – новата зловеща туристическа атракция

Братята Абдеслам не са едининичен случай, защото Моленбек е изпратила най-много младежи за Сирия от която и да е община в Европа.

Таксиметровият шофьор Каис живее от 19 г. в Моленбек и той смята, че опасността не е отминала и хората продължават да се радикализират и днес. На много места в квартала продължават да се събират екстремисти.

Каис смята, че на такива места се промиват мозъците на младите и ги надъхват срещу западните демокрации. Европа трябва да се отбранява срещу тези опити, категоричен е Каис.

Брюксел – резервна писта за атентаторите

"Това е слабото място на Европа, честно ви казвам. Европа е слаба, защото вие, европейците, не смеете да наложите собствените си ценности, а тези хора се възползват от това и правят каквото си пожелаят", отсича Каис.

Той е от имигрантите, които на балкона си е закачил белгийското знаме. Познавал лично братя Абдеслам и след атентатите в Париж и Брюксел се опитвал да помага на полицията, но без успех.

Според него политиците не искат да си признаят, че Белгия има проблем с тероризма.


146
Още от Кино
Невъзможно интимни с "Госпожица Юлия"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
13
 
! Отговори
.... преди 1 седмица
Ислямът няма място в Европа.Няма ислям ,няма радикализиране.Всички изповядващи сатанинската религия вън от европейските държави.
77
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ти, самозван ариецо, само да те сбараме, две кожени глави сме.Очите ще ти се дръпнат, после ще се отворят кръгли, накрая ще се затворя завинаги.
Мислиш че е невъзможно да те намерим ли? Гледай филми.И не спи спокойно!
76
9
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН БУДИСТ преди 1 седмица
ДО 89:МОНГОЛОИДНАТА РАСА СА ИЗТОЧНА АЗИЯ(КИТАЙ,КОРЕЯ,ЯПОНИЯ,МОНГОЛИЯ) А ТАМ БУДИСТИ НЯМА.............. ИМАШ НУЖДА ОТ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ НЕЗАБАВНО
75
9
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН БУДИСТ преди 1 седмица
ТИ НАЯСНО ЛИ СИ КВО ЗНАЧИ АРИЕЦ? АРИЕЦ ЗНАЧИ БЛАГОРОДЕН И ТОВА НАЗВАНИЕ ИДВА ОТ САНСКРИТ!!!! ЗА АРИЕЦ СЕ ЧИСЛИ НАШИЯ ГОСПОД БОГ БУДА И ВСИЧКИ НЕГОВИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ!!!! КВИ АРИЙЦИ СА ГЕРМАНЦИТЕ ПОЧИТАЩИ СЕМИТСКИ БОГ(БЛИЗКОИЗТОЧЕН) ГЕРМАНЦИТЕ НЕМОГАТ ДА БЪДАТ АРИЙЦИ!!!!!
74
3
 
13
 
! Отговори
Чарлз Дарвин преди 1 седмица
Ариец и дръпнат пълен нонсенс.Баннете го тоя собственик на Чайна Ресторант.Какъв ариец е тоя който се храни с кучета и плъхове.
73
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е грешката на Европа.Не може да си хуманен към "нещо" което не е хуманно същество, по-зле, нещо което действа активно срещу хуманността.
72
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Европейски ценности няма. Ако
имаше нямаше да има първа и
втора световна война. В по-ново
време да си слуга на сащ и да
говориш за европейски ценности
-- ти си част от някакво недоразумение.
71
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз от ЩОР, до Камбоджанеца.
Аз обичам Камбоджа, защото бях почти 2 години там (предполагам, че си ти си от нас)!
Сега съжалявам само за едно, а то е : служих на ООН, а те се оказаха подвластни на САЩ. Нищо добро не направихме там, повярвай! И те моля, не ни излагай така! Казваш много добри неща, но и често НИ излагаш! Имаш право да бъдеш будист, както и да не бъдеш. Не ни го натрапвай, че звучиш като тия от прайда! Моля те!
Нямам представа как да се свържа с теб, без да се дъня, но ми се иска
70
2
 
11
 
! Отговори
'Ми не може! преди 1 седмица
Тая работа с "налагането" на ценности става с трепане! Я Путин как си наложи ценностите в Сирия! Той ги трепе(пардон-налага си ценностната система) - Европа ги кътка, а те се еб а ват с нея! Налагане му е майката...
69
9
 
2
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 1 седмица
ИНДО-АРИЕЦ БИЛ ХАХХАХАХА ПО СКОРО ДРАВИДСКИ МАНГУР ПРИЛИЧАЩ НА КОНГОАНСКИ ПАВИАН ТРЪГНАЛ ДА СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСЕН ПРЕД ВЕЛИКАТА АРИЙСКА КХМЕРСКА РАСА(БРАМИНИТЕ) ТОЯ ПАЛЯК НАЯСНО ЛИ Е КХМЕРИТЕ ОТКЪДЕ ИДВАТ И ЧЕ КХМЕРИТЕ СА НЕ САМО НАРОД АМИ И РАСА,КАСТА,ЦИВИЛИЗАЦИЯ,КУЛТУРА,СВЯТ!!! НАЯСНО ЛИ Е ЧЕ КХМЕРИТЕ СА БИЛИ БОГОВЕ С ЧОВЕШКИ ТЕЛА И ЧЕ РАСАТА И ЕТНОСА ИМ Е СЪЗДАДЕН ИМЕННО ОТ ДРЕВНО-АРИЙСКИ РОДОВЕ ОТ ДРЕВНАТА ДЪРЖАВА АРИАНА!!!! ТОГАВА НЕ Е ИМАЛИ НИТО БЕЛИ НИТО ЖЪЛТИ НИТО КАКВИТО И ДА Е БИЛО!!!!
68
7
 
2
 
! Отговори
Папеса Йоанна преди 1 седмица
Еуропска ценност е общочовешката ценност.Да не убиваш тормозиш насилваш използваш гониш и тн на някого заради неговата расова религиозна национална сексуална и всякаква друга принадлежност.Благодарение на Европейските ценности хората са хора а не крепостници.
67
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вие първо разяснете КАКВО разбирате под "еуропски ценности"!!!!!!!!!!!!! Колко пъти да ви се обяснява, ЧЕ НЯМА ТАКИВА!!!!! Има само ОБЩОЧОВЕШКИ, останалото е ПЪЛЕН ФАЛШ, ЗАЛЪГАЛКА ЗА НЕ ТОЛКОВА УМНИ ХОРИЦА! Бръщолевения за приспиване на нечиста съвест!!!
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 63.." Пантелеев"! Хей.Герберски трол! Я стига глупости! ТУК САМО СЕ "ОПЛЮВА" Русия! Кампанийно.Така Че няма кой да те ТРИЕ!
65
0
 
11
 
! Отговори
179 преди 1 седмица
Тук в България във всеки един град си имаме по едно гето.
64
3
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 1 седмица
Брюксел е Френскоговорящ младите мароканци алжирци и конгоанци знаят френски който е официален език в Белгия единствен официален във Валония+Брюксел и официален на ЕС.Те са добре подготвени езиково говорят го като майчин а това е първото и основно изискване за имиграция във всяка държава да владееш добре местният език.Добре са дошли днес Молембек скоро и цяла Белгия!
63
6
 
4
 
! Отговори
Панталеев преди 1 седмица
Като Възхвалявам Русия не ми трият коментарите.Когато упреквам Русия веднага ми се трият коментарите
62
13
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 1 седмица
Второ нито форумните нацита нито алтернатива за германия нито Австрия нито Италия никой няма да изгони мигрантите.Африканските и Ислямските страни са силни колониализма свърши те са свободни с огромно младо население.Те купуват от Европа оръжия и доставят нефт те ще защитават своите граждани на Европейска земя никой вече не може да ги пипне.Радостно е че дори София стана цветна и вече се набл'дават цветнокожи араби и тн. напук на клоун и.диотите мечтаещи за Хитлер и други простотии.
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 60
За повечето плитко-умни нашенци например е невъзможно да се спира на пешеходна пътека но това съвсем не означава че и останалите нации са такива. Вместо българки акъл на "тепсия" по добре си отпушете шахтите че венецианските "архитектури" не ви понасят никак.
60
22
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 1 седмица
Нормално в две световни войни Германия изби населението на Франция Белгия Англия и Холандия.Трябваше да се вкарат хора най-вече мъже да осеменят местните жени останали вдовици а също така и да работят.Нормален процес.арабите са хора като всички останали някой правят престъпления други работят трети учат.Добре са дошли.Европа не е расистки континент!
59
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Европейските " мислители" Трябва да си избият от главите.Че Европа може да стане дом на " всички"! И могат да наложат " Европейските си ценности"! Няма как да събереш националности от цял свят.С различен манталитет и порядки И да ги приспособиш да мислят еднакво! То е все едно.Да се " обединят" християни и мюсюлмани.И да вярват само в Алах или Христос! Няма такъв филм! Та що са тия ялови напъни Не разбирам! Спрете се вече!

Спонсорирани публикации