Популизъм ли е субсидията от 1 лев на глас?

Според ГЕРБ - това иска обществото
Обновена: 12 юни 2019 22:02 | 12 юни 2019 21:32, Нели Христова
23

Днес, на първо четете, парламента прие партиите да получават само 1 лев субсидия за глас, а не досегашните 11. Преди гласуването, депутата от ДПС Делян Пеевски бе дори по-смел в предложенията си и заяви, че неговата партия ще предложи субсидиите напълно да отпаднат.

Още по темата

Според народния представител от ГЕРБ Мария Илиева, гласуваният 1 лев е точво това, което обществото иска и не е популизъм, а варианта на ДПС е прекалено краен и ще доведе до промяна на модела на финансиране на партиите.

"Този разговор отдавна е поставян на масата, той не е от днес. Още през 2016 година ГЕРБ е поставила въпроса, непосредствено след референдума, който беше проведен. Това не беше прието тогава, сега е моментът отново да поставим този въпрос, защото имаше непрекъснато говорене, насочено към ГЕРБ, че ГЕРБ само се възползва от субсидията", подчерта Илиева пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител коментира още, че според разчетите най-много пари партиите харчат по кампании на различни избори.

С един лев за глас субсидия, според изчисленията, ГЕРБ ще има около 1,5 милиона лева и Мария Илиева обясни, че все още не се знае как ще се прави кампания за кметските избори през есента със значително по-малко средства.

"Всяка партия решава как и за какво да изразходва своите средства. Факт е, че някои от партиите имат телевизия, вестник, ние нямаме. Ние сме поели отговорността, ако бъде приета субсидията от 1 лев, да функционираме с тази субсидия", допълни още народният представител от ГЕРБ.

Мария Илиева каза още, че идеята за таван на субсидията за партиите не е добра, защото това значи всички да получават едни и същи средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Пееевски предложи 0 лв субсидия,със заявлението, че след това олигарси щели да яхнат партиите!?Ами ДПС като си има него, той олигарх ли е или клошар?Да не би да се изживява като Спящата красавица, а милионите му да не би да са мушмули?
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако 2,5 млн. гласа референдум са популизъм, значи изминалите избори са афоризъм..
18
0
 
1
 
! Отговори
Борисов е прав преди 4 години
Референдума е ясен!Народа си каза думата!КВО Повече!????Да идва второто гласуване!!!!!!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Целата тая комедия ще продължи до 31 декември 2019 ! След това ще измислят някоя нова шашма да цоцат от народа ! Не знам защо Днес Бг не пишат ,че закона за едното левче е валиден до 31 декември 2019 !!!???
16
0
 
1
 
! Отговори
334 преди 4 години
Докога ще се обсъжда един въпрос, който имаше своя категоричен отговор на референдум.Защо ние трябва да субсидираме "партийното строителство"? Ами ако си член на някаква партия, това значи, че споделяш "каузата" й и че работиш за нея "вдъхновено" и и "идеалистично", тоест без пари. Можеш да й отделиш 1 лев или 1 милион, твоя си работа.
15
1
 
1
 
! Отговори
Айде, пинизи... преди 4 години
Никакви пари от бюджета!За тия работи има членски внос.И на мене парите не ми стигат..... АМА СЕ ОПРАВЯМ!ЩО И ПАРТИИТЕ ДА НЕ МОГАТ??!!!
14
0
 
2
 
! Отговори
Kiro преди 4 години
Цялата ни политическа система е первер*но цинично сбъркана.Никаква субсидия не трябва да има.Да събират членски внос и дарения.Защо аз или вие да плащаме бронирани джипове и лимузини на тези индивиди? Партийни воаяжи по света, мега луксозни офиси и армии от гавази и секретарки?България няма отдавна армия (30 Хил. състав, 2 самолета и 3 хеликоптера, не са армия). Защо почти всеки държавен чиновник е с охрана и бронирана лимузина?От кого ги пазят?
13
0
 
0
 
! Отговори
Не е популизъм ... преди 4 години
Просто и демократично всички са за продан вече що се отнася до обществен интерес вече не съществува такова понятие има само корпоративен и мафия интерес...
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те и сега имат "обръчи от фирми"!Пеевски да не е клошар, бе...??!!Кво се правят на утрепани лисици??!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама тя субсидията в началото беше толкова, бе.....! Ама им се услади на другарите и те си я вдигнаха.Също, като заплатите!Всека година.... И то най-редовно!!!Затова реватт сега като магарета!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще пуснем концесия за правото да ни управляват. Даже ще плащат, за да са в парламента и във властта. Или една приватизация на партиите и всяка да си знае олигарха и той да я издържа както футболен отбор.
9
2
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Това на теб какво ти говори?Хората го плюеха и спряха, навремето гласуваха - и от това се отказаха, сега спряха да гласуват, да говорят за него и срещу него, вече не намират смисъл а това е малко бомба със закъснител.Баба казваше не се плаши от тоя дето крещи, плаши се от тоя дето мълчи...
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб няма нужда да има собствена ТВ и вестник, защото почти всички уж независими медии са купени от тях, даже от държавната БНТ се лее Борисов нонстоп. На суджуците не им трябват субсидии, понеже те се издържат с мафиотски схеми и задкулисно финансиране. При цена 1лв. обаче кокуренцията ще бъде смазана финансово и така Боко си осигурява безпроблемни избори
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ се имат достатъчни пари за още поне два избора от магистралки от проектчета и пр.Сега може както некога БКП да въведе и членски внос на чиновниците. Половин милион чиновници примерно па 10 лв. месечно и готово. Така , че още от сега ГЕРБ са победители на поне два следващи избора. Парите не са им проблем.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майката на това на снимката държеше тото-то. На разните там софри и приеми поръчвали блюда за баснословни суми. След като не могли да ги изядат, майката на това нещо на снимката казвала на сервитьора за останала храна - "Наплюла съм съм ги, ако искате ги яжте". Истина е. знам го от готвачка, работила за тях.
5
5
 
2
 
! Отговори
пецата преди 4 години
от една страна е добре от друга баце ще ги нагласи как да ги изхарчи като разхвърли ремонтчета по своите фирмички и 1кв.м ще струва петорно
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе преди имаше по 100 коментара за *** бойко... пък сега нито 1.... май май е полезен тоя закон
3
1
 
5
 
! Отговори
от де на къде преди 4 години
аз трябва да спонсорирам тези жалки юдо-масонки марионетки !?на Сорос да си им плаща
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, не е.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това би унищожило малкоте партии, които бездруго само разсейват пролетариата и за нищо не стават като перспектива, само цицат яловия бюджет. Някой да е видял нещо свястно от "Движение 21", от комуноидното "АБВ" или някое от множествата СДС-та, БЗНС-та и оядени зелени човечета?

Спонсорирани публикации