Малкият диктатор Ким – с ушички на Мики Маус и пистолет на колана

Нова биография разкрива детството на Ким Чен Ун
17 юни 2019 22:13, Нели Христова
34
Малкият диктатор Ким – с ушички на Мики Маус и пистолет на колана
Снимки: Reuters

Малкият диктатор Ким Чен Ун бил ужасен играч на баскетбол, обичал да играе „Супер Марио“ и още 11-годишен започнал да носи пистолет на колана си, докато гледа филмите за Джеймс Бонд в частното си кино.

Момчето, което се превърна в лидер, който "лази по нервите на целия свят", било разглезено от баща си. Той правел всичко за него – купувал му видеоигри, пейнтбол машини, когато Ким е на 7 г. получава специално пригодена за него кола, има си собствено кино в което да гледа „Бен Хур“ и „Дракула“ и пистолет „Колт 45“. Ким Чен Ир допринесъл изключително много за това, сина му да порасне „мислейки се за специален“, най-вече заради факта, че очевидно го обичал и глезил повече, дори и от по-големите му братя.

Всички тези подробности около живота на малкия диктатор разкриват бивши служители пред журналистката на Washington Post Анна Фифйлд. А тя от своя страна ги публикува в новата си книга „Големият наследник: Тайното издигане и управление на Ким Чен Ун“.

Готвачът, който отговарял за вечерята на малкия Ким, бил родом от Япония. Той споделя пред Фифйлд, че „строгите очи“ на момчето го оглеждали от глава до пети, преди то да изрече „Ти, отблъскващ японец.“

Когато е на 12 години, Ким получава възможността да учи в Берн, Швейцария, където бил познат като агресивен играч на баскетбол, който сипел обиди по адрес на противниците си. А за разлика от повечето деца в Северна Корея, които никога няма да видят света извън граница, разглезеното момче събирало тен на Френската ривиера, карало ски на Алпите и носило ушички на Мики Маус в „Дисниленд“.

Швейцарските власти били напълно наясно кое е момчето, но типично за тях, отказали да го следят. А фактът, че Ким имал достъп до Западната цивилизация и е учил за Френската революция и Мартин Лутер Кинг, не променил по нищо съдбата му на диктатор. По-скоро бъдещият лидер видял защо трябва да съхрани режима, който превърнал дядо му, баща му и него в божества.

В Берн, Ким живял със своята леля, която се грижела за него и неговия полубрат.

„Бяхме като нормално семейство. Аз влязох в ролята на тяхна майка. Приятелите им идваха, правех им храна. Ким имаше нормално детство с партита за рождени дни и подаръци и швейцарски деца, които идваха да си играят“, разказва тя пред Фифйлд.

Бъдещият диктатор бил често посещаван от майка си, която пристигала там с частен самолет. За разлика от сина си, тя била следена от властите докато харчела парите си в скъпи бутици и петзвездни хотели. Семейството му имало изискан вкус за различни стоки. Днес Ким следва примера им. Той се вози само в Майбах, а любовта му към скоча и шампанското му коства по 23 милиона евро на година.

Но в училище Ким бил тих. Описват го като „самотник“, който не пиел и никога не говорил с момичетата. Не се различавал от своите връстници в скъпото училище, което струвало на родителите му 16 хил. евро на година, тъй като всички били деца на дипломати.

Един ден, през 2001 година, Ким спрял да ходи на училище.

Едва 17-годишен, той е призован от баща си обратно вкъщи. Съучениците му така и не го виждат повече. До един ден, десет години по-късно, когато Ким стои на величествена балюстрада в Пхенян, а баща му го обявява за следващия лидер на Северна Корея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А световния диктатор Тръмп който иска цял свят да му играе по свирката с какви ушички е? А нашия дето ни " управлява" на пук на всичко и всички. вече 10г какви " ушенца" има?-:) Я карайте на ред без да подбирате! А Ердоган диктатора? Ама ха.На ред!!!
6
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Момчето, което се превърна в лидер, който "лази по нервите на целия свят""Лази по нервите само на САЩ, а САЩ е една плюнка в океана наречен свят. Повечето страни в света изобщо не са в какъвто и да е конфликт със Северна Корея, така че посмалете с *** на американски ***.
5
7
 
20
 
! Отговори
Аноним преди 4 години
Алооу, объркали сте опорните точки. И написалия статията , и публикувалия я , и дребните тролчета с подигравателните коментари. Туитър не ползвате ли ? Вожда Тръмп каза че Ким е ГОТИН, че много добре се разбират и че се подмокря от кеф очаквайки следващата им среща . Хайде, марш в най близкия НПО офис за набиване на канчето и подробен инструктаж .
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствената дебела *** в Северна Корея.Бил съм 3 пъти в Южна Корея, а като ги питах за севеняците все ми отговаряха че не им пука за тях...
3
3
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Мишокът Ми Ким Ау с пищов.
2
7
 
12
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
До 1Саудитска Арабия са цивилизовани демократи. Те са обезпечението на нашия долар и можем да печатаме милиарди хартийки като посочваме като гарант петрола на тази страна. Затова си затваряме очите за някои недостатъци и се поклащаме в такта на танцът със саби. А "човекът ракета" Ким ни взе акъла с неговите оръжия и го уважаваме и сме негови приятели. Да.
1
2
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Същински бащичко.

Спонсорирани публикации