Деца от различни етноси участват в новата постановка "Медея"

Спектакълът ще се играе в Античния театър на Пловдив
Обновена: 18 юни 2019 14:28 | 18 юни 2019 11:03, Анисия Иванова
1

Деца от различни етноси и известни български актьори ще представят пред родна публика проекта "Медея". В пиесата участие ще вземат и студенти от Нов български университет. Представянето на спектакъла ще бъде на 28 юни от 21:00 часа на сцената на Античния театър в Пловдив.

Актрисата и преподавател Снежина Петрова обясни в "България сутрин", че спектакълът, който е част от инициативата "Пловдив - европейска столица на културата 2019", ще се играе само веднъж. Тя допълни, че в пиесата участие ще вземат известни актьори като Владо Пенев и Койна Русева.

Синът ѝ Никола, който е на 10 години и играе едно от децата на Медея, сподели, че не се притеснява от предстоящото си излизане на сцената, тъй като вече има едно представление зад гърба си.

"Това ще е второто театрално участие на Никола. Не планирахме децата да имат толкова ключова роля, но с всеки изминал ден те завземат сцената. Той и Марина, която е дъщеря на друга актриса от проекта, ще поемат тежката роля на децата на Медея и в крайна сметка ще паднат в жертва на нейната стихия. Екипът е 60 души. Ще има музиканти на живо, има група от 20 студенти от НБУ. Част от приходите ще отидат за продължаване на дейността ни. Най-важното е участието на деца от различни общности", обясни Петрова.
 

Никола разкри, че иска да стана актьор като порасна, а за най-интересното от пиесата бил огнедишащият дракон, който пази Златното руно.

"Когато съм на сцената нещо в мозъка ми се раздвижва", призна той пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
E*аси гнусната връзкарщина е в тоя бранш... нищо чудно, че актьорите ни са на такова ниво..

Спонсорирани публикации