Пилотът на изчезналия MH370 декомпресирал кабината и разбил самолета?

Нова версия се появи за съдбата на изчезналия малайзийски самолет
18 юни 2019 21:37, Нели Христова
43
Пилотът на изчезналия MH370 декомпресирал кабината и разбил самолета?
Снимки: Reuters

Нова версия се появи за съдбата на изчезналия малайзийски самолет от полет MH370. Според проучване на независима група от хора, които били толкова отдадени на това да намерят самолета, че дори били наети в официалното разследване, всичко се дължи на психиката на пилота Захари Ахмад Шах.

Изчезването на малайзийския Boeing 777 не се дължало нито на отвличане, нито на пилотска грешка или техническа повреда. Отговорен бил капитана на самолета, пишат от Business Insider.

Машината е следена от радарите до 1:25 часа на 8 март 2014 година. Преди да изчезне напълно, тя прави рязък завой, който променя маршрута от Пекин обратно към Малайзия и Андаманско море. Тази маневра със сигурност е направена ръчно, а не от автопилота и няма как да остане незабелязана от пътниците.

Според доклада, Захари Ахмад Шах "нежно“ убил всички 238 души на борда, като го издигнал на 40 хил. фута височина, където той се декомпресира. Така, потушил възможността за недоволство от страна на пътниците, които биха забелязали, че самолета им не се движи към Пекин, а се връща обратно.

"Умишлената декомпресия е очевидният, всъщност дори единственият начин, да си осигури спокойствие на самолет, който ще продължи да лети още час в грешната посока“, обяснява бившия пилот Уилям Лангевише.

Кислородните маски могат да доставят въздух в продължение на 15 минути при надморска височина над 13 хил. фута, но според доклада,  MH370 летял на височина от 40 хил. фута в продължение на повече от 40 минути. През това време Захари носел една от 4 маски за екипажа, която имала запаси от кислород за часове напред.

"Навярно пасажерите са се опитали да сложат ненужните маски. В рамките на минути те вече са неспособни да извършат каквото и да било действие, изгубват съзнание и нежно умират, без дори да се задушават или да се задъхват, търсейки въздух. Сцената би била слабо осветена от приглушените аварийни светлини, а телата на умрелите биха били пристегнати за седалките с коланите и унесени на тръбичките на маските“, пише Лангевише в доклада си.

След това Захари Ахмад Шах се самоубил, разбивайки самолета в морето. Според близък приятел на пилота, най-вероятно той е „примамил“ своя помощник да напусне пилотската кабина. "Захари трябваше само да каже „отиди и провери това“ и момчето щеше да го направи“.

Тази версия се подкрепя от близки на мъжа, които разказват, че той бил самотен и депресиран.  Бракът му дълго време не вървял. Понякога той спял с някои от стюардесите, но според негови колеги пилоти, това е нормално – "все пак постоянно летиш на тези далечни места“. Но това не било единственото, което тормозило Захари. Той бил противник на правителството, което всъщност е собственик на авиокомпанията, в която работи. Често пишел гневни постове във Facebook. Социалната мрежа 63-годишният мъж използвал и за да флиртува едностранно с по-млади момичета, които така и не му отговаряли.

Всичко това, според близките му, а и според разследването, е довело до отчаяното му решение, да разбие самолета в морето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава работа ама ... Ахмад шах
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакви такива да ги нямаме! Да се внушава :"Путин, Путин, Путин е виновен!".
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички пилоти са ***.
21
4
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО. преди 4 години
Имах предвид американската ВВБ Диего Гарсия, но незнайно защо съм написал Гуам. -Ами май е защото си мало умен *** от турчин и рускиня.
20
5
 
9
 
! Отговори
Страхил преди 4 години
Най - лесната версия е самоубийство. Пиеш самоубийство и разследването се прекратява, а случая се закрива.
19
6
 
12
 
! Отговори
Тъп на 179 градуса преди 4 години
Да, би, може пък пилотът да е бил засмукан и да е паднал през дупката на тоалетната. А вторият пилот, отворил прозореца за да го види къде е, но изхвърчал и той. После стюардесите 7 часа правели кръгчета от висшия пилотаж, забавлявайки пътниците ... ... ...
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мосад нямат никакъв смисъл да отвличат самолет и да го преправят.Могат просто да си поръчат един нов.Боинг ще им произведе ,та те работят заедно Локхийд Мартин,Бойнг,Рейтън,Ранд,Мосад.Партньори са и това е всеизвестен факт.Тва за отвличането на самолетът,преправянето и след това пускането му над Украйна за да обвинят някакъв руски отряд звучи като детска приказка.Освен тва руснаците показаха фрагменти от ракетата със серийни номера.Казаха къде е произведена,кога и на кого е продадена.На Украйна
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
министерството по дезинформация, спусна на публиката нова дъвка. Всеки уважаващ живота си учен, понеже е умен, вероятно разработва индивидуална транспортна схема при посещаване на симпозиуми, от този случаи насетне.
16
4
 
6
 
! Отговори
none преди 4 години
нямам представа колко е един фут а и не искам тъй като тази единица не се използва в България
15
2
 
6
 
! Отговори
Евроатлантикгеейтак преди 4 години
Не е възможно, лично Путин го е свалил, така ми казаха "анонимни", но надеждни източници!
14
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма никва логика дъртия коцкар с тлъста заплата да се самоубива.Щом редовно е бил задоволяван сексуално имал е добра работа и доста пари чакайте го вие да се самоубива.Нали си представяте колко е яко за един 60 годишен заможен човек да му въртят дупета разни сладурани около него и да го чакат кога ще реши да ги привика да му посвирят на кларинета?През останалото време хахо-хихи и полети напред назад.Нещо като Хю Хефнър ама не толко богат.
13
2
 
14
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
Трудно ми е да повярвам че не могат да го открият....при съвременната техника!?
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има доста подобни случаи - спомням си за полета на Египет Еър от Лос Анджелис преди 10-15 години. Последно през 2015 пилота на Germanwings блъсна самолета в Алпите нарочно.
11
12
 
3
 
! Отговори
хикс файлс преди 4 години
Според други източници самолетът и експериментален хиперзвуков летателен апарат са се центрирали челно което довело до разрушаването на двете машини.Почистващи екипи са поели грижата да няма останки защото инцидентът е крайно неприятен и ще даде отзвук на нещо което официално не съществува.
10
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този самолет беше отвлечен от военните на САЩ които в последствие го изпозлваха за разпалване на конфликта в Украйна. Първоначалната им идея вероятно е била да прелетят със него над Украйна и да го разбият там и после да обвиянят руската противовъздушна отбрана. Но после явно нещо се обърка в тази схема и затова бързо потулиха историята, скриха всички доказателства и извадиха втората версия че уж пилота бил самоубиец а самолета в Украйна бил друг.
9
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е този MH370? Няма ли спомени от Чернобил. Дайте за Чернобил и за мракобесния социализъм.
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази версия я разпространи NG още преди 2-3 години, и я доказва убедително, с доказателства: включително че самолета на всеки час е излъчвал сигнали през системата Акарс, като е летял на юг цели 7 часа след изчезване от радарите, докато му свърши горивото, очевидно на автопилот!Втория пилот е бил новак, и явно за капитана е било много лесно да го изкара извън кабината и да я заключи! Просто поредния Лубиц, само че много по-изобретателен!Това слага край на всички налудничави конспирации
7
10
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
63-годишният мъж.. Наели бясна страшна пенсия да управлява и да носи отговорност за такъв голям пътнически самолет...
6
11
 
4
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Тоя самолет не го разбиха краварите в Украйна?
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Резкият завой е точно над родния град на пилота, което прави версията доста по-малко ***. Явно е искал да го види за последен път. Жалко за хората на самолета, като толкова е искал да се самоубива, поне само себе си да беше отнесъл.

Спонсорирани публикации