Как да се справите със сухите пети през лятото?

Ето няколко натурални средства, които да ползвате
Обновена: 21 юни 2019 23:27 | 21 юни 2019 23:00, Иванка Гъркова
4
Как да се справите със сухите пети през лятото?
Pixabay

През лятото кожата се нуждае от по-специфична грижа, за да бъде гладка и мека. Ако сте от онези, които все още не са ходили на море, трябва да се погрижите за загрубялата кожа. Освен премахването на мъртвите клетки и качественото хидратиране, които са задължителни, обърнете внимание на стъпалата.

Заради затворените обувки от зимата и пролетта, в началото на сезона петите винаги са по-груби и напукани. За да подобрите състоянието на кожата им, е необходимо да вземете мерки няколко седмици преди да започнете да носите сандали или отидете на море.

Пясъкът на плажа се смята за естествен ексфолиант, който помага при сухи и напукани пети. Преди да стъпите на него и усетите топлината му, използвайте тези домашни средства:

Захар

Направете си скраб в домашни условия, с който да намажете петите и ги омекотите. Трябват ви около 100 грама захар и 40-50 милилитра хубав зехтин. Смесете ги в подходящ съд и прибавете няколко капки розово масло, може и сока от един лимон. След като получите хомогенна смес, оставете я в хладилника за известно време. После разбъркайте и с помощта на четка за пети нанесете плътен слой. Търкайте с масажни движения. След около 10-15 минути изплакнете и подсушете с мека хавлиена кърпа.

Рициново масло

Биопродуктът прави кожата на петите по-мека и гладка. С него обаче трябва да се внимава, защото той не е подходящ за стъпала, по които има наранявания от неудобни обувки. 

Ако искате да ползвате рициновото масло в грижата за петите, може да напоите марля в него и да я наложите върху стъпалата. Стойте с нея за около 15-20 минути. След което изплакнете с хладка вода.

Още за грижата за грубите пети четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации