Йога на плажа - за баланс на тялото и душата

Релаксирайте дишането пранаяма
22 юни 2019 21:24, Иванка Гъркова
5
Йога на плажа - за баланс на тялото и душата
Pixabay

Лятото е любим сезон на мнозина от нас. Тогава оставяме работата, стреса и проблемите поне за малко, за да получим дозата слънце и добро настроение, от което се нуждаем. Стига да имаме възможност за оползотворяване на почивката, ние може да узнаем истинското значение на думите „пълен релакс“.

Морето е онова място, където наистина си отпочиваме и се отпускаме. Топлината на пясъка, бризът, мирисът на морето и някое приятно коктейлче в ръка могат да ни доставят истинско блаженство. 

За да постигнем баланс между духа и тялото и да изхвърлим натрупаното напрежение, може да използваме някои йога техники. По изгрев или залез, те ще ни донесат спокойствието, което търсим.

Практикуването на йога на плажа помага на тялото да се раздвижи. Дишането се успокоява, а умът се „изчиства“ от негативната енергия.

Ако до момента не сте правили йога, може да пробвате някои пози за начинаещи на пясъка. Важното е да сте с удобни дрехи, да не се притеснявате от околните и да имате желание да се отпуснете.

Ако се научите да изпълнявате правилно пранаяма (или дишане), вие ще постигнете по-лесно хармонията между духа и тялото. Ако имате повече свободно време и желание, може и да медитирате.

Ето няколко основни пози, които може да пробвате на плажа:

Поза „Воин“

Спомага за по-добрия тонус на организма. Благодарение на нея укрепват седалището, вътрешната част на бедрата, ръцете. Подобрява се храносмилането.

Поза „Танцьор“

Подходяща за укрепване на краката и подобряване баланса на тялото. При нея се правят леки вдишвания и издишвания.

Още за йога пози, които да правите на плажа, четете в Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който познава добре Йога, знае, че извършва ритуали за индийските божества, когато е в определени асани. Който твърди, че това не е вярно, и си вярва, прави същото, без да го знае, което е направо фатално. Йога не е метод за здраве, като аеробиката и джогинга в парка. Ако ще я практикувате, знайте какво правите и как това ще промени живота ви, защото йога не е за всеки и както носи ползи, може да донесе и невероятна вреда, ако се изпълнява с его и арогантност и незнание.
2
4
 
2
 
! Отговори
ЕЛИ преди 4 години
Даниел Петров от Йога Клуб Скорпион води най-големите Йога лагери на морето. Препоръчвам ги!
1
2
 
3
 
! Отговори
Йода преди 4 години
И тъкмо като постигнете баланса между душата и тялото и се изчистите от негативната енергия, идват едни момчета да ви обяснят, че чадъра е 15 кинта, а шезлонга 5, а после от министерството на туризма да ви глобят, щот сте си опънали чергичката на някоя дюна.

Спонсорирани публикации