Криза в отвъдното: Във Венецуела вече посягат дори и на гробове

В Маракаибо ситуацията е най-тежка
22 юни 2019 19:09,
96

Снимка: БТА


Дори и мъртвите не са в безопасност в Маракайбо, венецуелският град, който бързо разбра цената на  кризата.

Крадци са взели на прицел дори местните гробища. В последната година са били ограбени много урни и ковчези. Мизерията във Венецуела не пощади дори и мъртъвците.

"От преди осем месец почнаха да взимат даже златните зъби на мъртвите", казва пред AP Хосе Антонио Ферер, който управлява гробище, където изявени лекари, директори и други лидери на общността биват погребани.

Във Венецуела кризата породи дефицит на най-нужните неща - пари, храна, вода, лекарства, електрическо и гориво.

Още по темата

Един от най-засегнатите от кризата градове е старата петролна столица Маракайбо. Когато преди няколко месеца токът в страната спря, тук настана истински метеж. Властите обвиниха престъпници за метежа, който задълбочи спиралата на мизерията в града.

Тук разрухата е норма още преди да започне кризата с електричеството. В мартенските нощи, когато населението остана без ток, тук нищо не беше пощадено - дори изолацията от стените на местен хотел. Гледката след метежа напомняше репортажи от военна зона или сцена от природно бедствие.

От петрола до глада: Маракайбо – символ на венецуелската криза

Днес вече хората в Маракайбо не са толкова гневни, а по-скоро изтощени. Много от онези, които са имали възможност, са напуснали. Градът е близо до границата с Колумбия, която приюти повече от четвърът от 4-те милиона венецуелци, които избягаха от страната.

Политическите битки се влачат, а животът в Маракаибо е на пауза

Някои хора тук ровят в боклука, търсят храна или пък трескаво пълнят кофи и туби, когато минат цистерните с вода.

Ако рибар улови риба е повод за гордост. Когато в месарницата се появи месо, то трябва да се продаде бързо, защото ще се развали, заради постоянното прекъсване на тока.

Петролните рафинерии, които направиха Венецуела богата, вече са спомен от миналото. Платформите за добив за изоставени.

Кризата променя не само ритъма на живота в града, а и ритъма на края на живота. Покойниците нямат спокойствие дори и в смъртта, а гробарите бдят за крадци между гробовете.

Всъщност, както обяснява управителят на Ел Куадрадо - Хосе Антонио Ферер, вече мъртъвците се погребват само до обед. И то със затегната охрана на гробището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ЛЕЛЕ МОМЕ , А НЯКОИ ЧОВЕЦИ ДОРИ ВИ УВАЖАВАТ !!!!!!
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мъртвите не им трябва нищо земно! За тях има кой да се грижи!
69
2
 
2
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Изберете си ( пак ) *** на *** и се насладете на мизерията която ще дойде с тях
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на мен ми е интересно защо ви допъскат пияни и дрогирани на работа бе писарушки То верно че цял живот ще сте на минимална заплата Ама чак толкова ли е паднало нивото на сектатави бсп ?
67
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно не си бил скоро в Нигерия олгински .Заплатите им са колкото вашите в русия ...Впрочем и там има бая рускини зарботващи по гръб
66
1
 
6
 
! Отговори
интресно ми е преди 4 години
Интересно ми е защо членкаа на ЕС и НАТО България тъне в такава оскотяваща мизерия при условие, че годишно изнася злато за 1 милиард за своите американски партньори през подставената им фирма Дънди прешъс. Интерено ми е.
65
1
 
6
 
! Отговори
интересно ми е преди 4 години
Интересно ми е защо в Ангола и Нигерия, приятели на САЩ където никога не е имало социализъм и винаги е било демокрация, е такава мизерия, когато са в първата десятка по приходи от износ на петрол и дори са пред Венецуела. Интересно ми е.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ са номер 1 производител на петрол в света и на четвърто място по износ, а в същото време 53 милиона американци гладуват, почти два пъти повече от цялото население на Венецуела, която е на 10то място износ на петрол, след Нигерия и Ангола.
63
5
 
5
 
! Отговори
не е за чудене преди 4 години
Най-богатата на петрол държава да мизерства! Руското господство наречено социализъм е в състояние да предизвика дефицит на пясък в Сахара.
62
3
 
4
 
! Отговори
ДО 64 преди 4 години
Това са твои лични интерпретации, ***!!! Аз гледам какво се прави и предлага на световния пазар! Какво произвежда Корея и Япония, а Гуньо?! И какво произвежда Венецуела, *** заспал?! Цяла Азия кара японски и корейски автомобили, за техника да не говорим, имало катастрофи?! Има катастрофа в главата ти на тебе!
61
4
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
Питат някои хора в коментарите по-надолу защо имало криза във Венецуела като нали имали петрол? Аз ще отговоря на въпроса с въпрос: Защо няма криза в Южна Корея и Япония например, а почти постоянен просперитет и стабилност, да не говорим че са лидери във високо технологичните разработки? Защото в Япония и Корея се бачка здраво, твори се и се разчита на това което имаш в главата си и се инвестира там и то разумно, а държавици като Венецуела лежат на един петрол, ама баницата свърши вече!
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краят на идеологиите може да дойде само с краят на дву и еднополюсния световен модел.Всички диктатури първо гравитираха и възникваха около конфликта САЩ ссср с подкрепата на едните или другите а сега само около САЩ и периодичните им войни за самоиздръжка без работа.Интересно защо ли преди когато имаше много велики сили а не между една и три нямаше диктатури и тоталитарни движения.Сега трябва да рухне и неолибералния фашизъм.Пък за раси има и една по-нисша от латиносите англо-еврейската.
59
1
 
3
 
! Отговори
Мъдете с гайда-2 ч. преди 4 години
Никълъс Мадуро има огромната подкрепа на съпартиеца си атеист и комунист Папа Франциск както и на близнака на Осама Бин Ладен наречен Августо Пиночет умрял като комунистически я"стреб ронещ крокодилски сълзи за вече несъществуващия СССРДОШЪЛ Е КРАЯТ НА ИДЕОЛОГИИТЕТака Мадуро,Пиночет,Че Гевара,Франко,Кастро се озоваха в един и същи лагерНяма го вече СССР....а с него изчезнаха и мюсюлманските и испаноговорящите шменти-капелиИ занапред ще е така че сигурно и по зле
58
2
 
2
 
! Отговори
Мъдете с гайда-1 ч. преди 4 години
Испаноговорящите ще имат съседен гроб до славяноговорящитеГробът на Непобедимата Испанска Армада до гробът на Непобедимия СССРВече над 30 г. ФАЩ методично и последователно прокарва испанофобията1990 Буш-старши щеше да к"астрира латиносите според конспираториОт 1998 до 2001 елитът на Бил Клинтън твърдеше че всички изтребления в Америките са извършени от испанците а англета били ангелчетаПри Обама в сороските глобални научни сателити определиха латиносите като най-нисшата раса от всички
57
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези които тъгуват по социализма веднага да лягат и да умират, защото този строй умря малко преди привържениците му, поради малоумието на създателите и изпълнителите му. Ще го срещнете пак от долната страна на повърхността на земята.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само въртоглавите могат да те докарат до въртоглавост
55
2
 
1
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
Да ви каа от туй да крадеш от умрелите по голям грях няаа
54
6
 
17
 
! Отговори
Дойче Дезинформеле преди 4 години
Съдейки по дебилния и полуолигофренски изказ стигнах до извода че "статията" е дело на Дойче Свинеле които са се разквичеле за кочан от зеле.
53
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щастливи са венецуелците, че при Чавес и Мадуро успяха да стигнат до последния стадий на развития социализъм и да настъпят бодро в стадия на зрелия и презрелия социализъм. В момента венецуелците са само на стъпка от най-висшето общество комунистическото. Ние българите се оказахме големи нещастници защото под мъдрото ръководство на бай Тошо стигнахме само до подстъпите на презрелия социализъм и предателят Горбачов ни предаде на злия американски империализъм. Надявам се Нинова да поправи нещата.
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...znaci...,bednite pogrebami sa bili sus zlatni koronki i prusteni...MnOO tupa propaganda....,mnOO...Apropo...,kak zaveiat v demokraticno Haiti...,zasto niama statiika i za tammm...??

Спонсорирани публикации