Рецептата Dnes: Касерола с аспержи, козе сирене и чедър

Много вкусна
25 юни 2019 08:55, Илияна Николова
7
Рецептата Dnes: Касерола с аспержи, козе сирене и чедър
Снимка: iStock

Продукти:

1 супена лъжица масло
½ супена лъжица зехтин
½ чаша лук, нарязан
300 г шунка, нарязана
1 и ½ чаша аспержи, нарязани
12 яйца
1 и ¾ чаша прясно мляко
1 чаена лъжица пушен червен пипер
1 супена лъжица дижонска горчица
2 чаени лъжици сол
1 щипка лют червен пипер
300 г натрошено козе сирене
200 г настъргано сирене чедър
1 щипка черен пипер
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете форма за касерола, за тарт или стъклена йенска купа с капак. Оставете настрана. Загрейте дълбок тиган на средна или висока температура. Добавете зехтина и маслото. След като се разтопи сотирайте в него лука, докато стане прозрачен. Добавете шунката. Пържете я за около 2-3 минути. След това добавете и аспержите. Сотирайте и тях за не повече от минута. Свалете от котлона и оставете да изстине.
 
В голяма купа разбийте яйцата. Към тях прибавете млякото, пушения червен пипер, горчицата, солта, лютия пипер. Разбъркайте добре. В йенската купа поставете пласт от яйчената смес. След това поставете пласт от сместа с шунката. След това е ред отново на яйчената смес. След нея пак ред шунка. Накрая покрийте с козето сирене и чедъра. Печете в загрятата фурна за около 20 минути.

7
Още от Политика
Шумът за седмица: 70:4 за ромските сватби срещу клубовете
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Принц Нане Новихан преди 3 седмици
А на мен така ми се е прияло вкусна шкембе чорба с много чесън и люти чушки и телешка глава в шкембе на фурна...
6
1
 
1
 
! Отговори
кака Кармен преди 3 седмици
Яжте си вие чуждите буламачи,аз си ям хубавите чушки пълнени,вкусната мусака,пресни кебапчета със шопска салата,пиленце с ориз и др.БГ вкусотии...
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И за какво точно са аспержите в тази рецепта? За да осмърдим дивана ли?
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От последната и единствена рецепта, която жена ми приготви от вашия сайт, от 3agнuka ми излизаха мълнии в продължение на 24 часа, а зловонието надминаваше това на овдовял изплашен скункс.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Киш не е пирожка. По-скоро е суфле.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На село му викаме киш. Киша е изчанченя френски вариант на пирожката (хубавата пирожка, не оная мизерия, дето я пробутваха по сладкарниците за 80 стотини).
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Форма за касерола??!!!
Не се научихте, че касерола е тиган!!!