Родните богаташи вече предпочитат "Ламборгини" пред "Ролс Ройс"

Цената на ново луксозно возило надхвърля 1 милион лева
96
Родните богаташи вече предпочитат "Ламборгини" пред "Ролс Ройс"
Снимка: Pixabay

"Ламборгини" изпревари "Ролс Ройс" в предпочитанията на българските милионери, съобщава "Труд".

По родните пътища се движат 59 автомобила "Ламборгини" и само 53 "Ролс Ройса", сочат данните на КАТ за регистрираните в страната превозни средства към 1 юни 2019 г.

Точно преди година колите от тези две луксозни марки в България бяха един и същи брой – по 56.

За година новите "Ламборгини" в страната, които са на по-малко от 5 години, са се увеличили с 3 бройки и достигат 12.

Но най-много са тези на възраст между 11 и 15 години – 37 броя. Това се обяснява с високата цена на автомобилите от тази марка. Някои нови модели "Ламборгини" надхвърлят цената от 1 млн. лв. Например Lamborghini Aventador SVJ може да се намери за 1,116 млн. лв.

Цената на един "Ролс Ройс" също може да надхвърли 1 млн. лв. Например "Ролс Ройс Фантом" от 2019 г. се продава за 1,1 млн. лв.

Спортните автомобили с марка "Астон Мартин" се срещат в България доста по-рядко от "Ламборгини", въпреки значително по-ниската им цена. В страната са регистрирани само 24 коли "Астон Мартин", като 6 от тях са почти нови, на възраст до 5 г. Но дори на старо цените им са доста високи. "Астон Мартин Воланте" от 2019 г. може да се купи за 424 хил. лв.

При спортните автомобили се оказва, че цената не е решаваща при избор на марката. В страната има и 85 автомобила "Ферари", от които 25 са почти нови. Цената на новите модели може да надхвърли 1 млн. лв. и е доста по-висока от тази на един "Астон Мартин". Въпреки това обаче само за година Фераритата по родните шосета се увеличават с 9 бройки.

Собствениците на "Ягуар" са значително по-малко, въпреки по-ниската цена спрямо тази на "Ферари".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: милионериролс ройс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички знаем, че историята има навика да се повтаря през определени периоди и се получва следното:90% от хората живеят мизерно и са щастливи, когато успеят да си платят сметките навреме.10% се давят в незаслужени богатства и убеждават останалите, че са бедни,понеже са мързеливи. После идва нещо като "девети септември" и се появява Народен Съд, където "десетте процента" си получават заслуженото и "демократите" започват да пищят за правата на човека.
21
0
 
9
 
! Отговори
до 10 преди 4 години
Ама какво си толкова учуден. На целия народ му харесва така.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е това масло, за самолети ли?
19
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
повечето собственици на такива марки са балкански клошар тарикати.За сведение смяната на маслото на някои от тези автомобили струва 15000 лева и се прави на всеки 3 месеца.Като гледам повечето от тия мега коли са доста мърляви което значи че големият баровец се стиска за 5 лв автомивка от най-евтината с жетончетата само вода да я пръсне...Какво остава за другото.90% от тия автомобили са 3,4,5,6,7 и така нататък употреба.Бг баровците всъщност са си едни алчни клошари.
18
0
 
15
 
! Отговори
Цецо Рубиконя преди 4 години
Къдя зачезна футбалер-тенисистката????Да не пиче телеса при бикинестата у Барцилона???
17
5
 
10
 
! Отговори
Ламбо преди 4 години
Ламбо за Бг не става мн са ниски.Карал съм ферари за Бг става.Въпросът е че ако си купиш такъв автомобил дори да имаш парите те скъсват от проверки и ти късат нервите.За гва си карам най-новата Г класа амг и си свиркам
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ролса е за дедовци.Да не говорим че половината му части са БМВ.Що за *** ще си купи Ролс.........Аз 400 евро за БМВ няма да дам та ако ще да съм намерил парите на улицата.
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДо кафенето и обратно. Често виждам едно пред заведението до турското посолство.Да повози някоя кифла и после обратно в гаража.
14
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това трябва да е повод за гняв и протести.Разточителство при разруха.Резултат от кражби и безнаказаност.Управление на мафията .А 80% роби , са на смешни заплати и пенсии.Кажате нещо за тези честни и отрудени милионери и как са спечелили тези пари.
13
4
 
18
 
! Отговори
От БАН преди 4 години
Съд народен - съд Божи
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Наглите" кои ли са всъщност? Няма го шпицфюрера да обяснява на германски министър, как копаят трупове с багери. За съжаление и Киро Гела и разни други успели ходят с по пет човека охрана. Какво стана с великия "хидроижИнер"? Още ли го пазят държавни служители?
11
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И къде че го карат това ламбо,те пътищата из Бг са като в Алепо.
10
0
 
28
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Крадците и мушингерите властват безнаказано в курника !!
9
0
 
38
 
! Отговори
селтак преди 4 години
А аз съм щастлив ,че имам 2 лв. за бира днес !!
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Собствениците на Ягуар били по малко от собствениците на Ферари??? Че то Ягуар е масова марка или за конкретни модели говорите? Виждал съм много ягуари по пътищата, мислел съм даже и за покупка. Докато и за ламборджинитата сте прави, пълно по пътищата с тях, гледам и пред блока 2-3, сега и един колега ще си взима, и аз ми слех, ама щото няма много по моргите части ха ха ха
7
0
 
32
 
! Отговори
42 преди 4 години
Нежни революции няма....
6
3
 
39
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
А всъщото време простолюдието е длъжно да работи за минимална работна заплата 560лв. Повръщане се от цялата снобарщина в мутроландуя.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А предпочитат ли престой в народния съд!!!!
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има и евтини Ягуари за по 7-8 хил лева.
3
0
 
12
 
! Отговори
Луд багерист преди 4 години
Аз ги предпочитам на кофата.