Осиновяването на куче от приют е равнозначно на влюбването

Трябва да сме внимателни в своя избор
28 юни 2019 12:51,
28
Осиновяването на куче от приют е равнозначно на влюбването
Снимка: Pixabay

Сърдечните трепети са голяма загадка и много пренебрегнати хора така и не разбират защо някой не е приел любовта им. Американски учени установиха, че това важи и за отношенията ни с кучетата, съобщи в. "Дейли мейл".

Още по темата

Куче с ранена лапа потърси помощ в аптека

Изследване как се осиновяват животните в приюти разкри, че хората често отиват с определена представа за кучето, което искат да вземат, но когато видят питомците променят мнението си. Някои фактори са по-важни, като определящи се оказват възрастта и игривостта, а цветът и чистокръвността не са толкова решаващи, пише БТА.

"Както е известно от експерименти със серийните срещи за запознанства, физическата привлекателност е много важна - каза Саманта Коен от университета на Индиана - Повечето хора също търсят красиво или добре изглеждащо куче."

Учените са разделили кучетата на базата на 13 характеристики - възраст, пол, цвят, размер, чистокръвност, предишно обучение, нервност, склонност да защитават, интелигентност, възбудимост, енергия, игривост, дружелюбност. Те оценили и предпочитанията на 1229 души, посетили кучета в приют за животни.

Някои хора отиват в приютите с фиксидея какво трябва да е кучето им и често пропускат подходящ любимец заради търсене на определена черта. Много често се случва и едно и също животно да бъде описвано по различен начин от приюта и клиентите. Това важи и за обективни черти като цвят или за субективни като послушание и игривост.

Клиентите, които не са гледали преди това куче, често интерпретират погрешно някои сигнали. Игриво куче в приюта след това у дома може да се окаже истински разрушител.
Освен това кучетата са много стресирани в приютите. Затова съденето за характера им там прилича на покана за любовна среща на базата на ораторски умения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
марияна зафирова преди 4 години
в Аксаково периодично биват пускани кучета- стават глутница, зли и свирепи през нощта .проблема е висящ ,никой не взема мерки нито е заинтересован да се реши проблема.настанили са се в центъра на града .От общината (екология) седят и се червят и не знаят как да се справят и те с проблема
16
0
 
2
 
! Отговори
bitch преди 4 години
В Петрич нямаме приют няколко хора се занимават с подаряването и представянето на бездомни кучета в Facebook. Дори Шкумбата наскорo предлагаше бездомни котета. На кмета вобще не му дреме нито за изоставени животни нито, че няма кой да се грижи за обезпазаритяване, популация и т. н най го интересува СИНЯТА ЗОНА левче кефче да прибира.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14 от 12Прочетох за "прозореца на Овертон". Благодаря, че ме насочи. Това всеки трябва да го знае.Препоръчвам и на останалите съфорумци да потърсят в мрежата написаното по тази тема, понятно е за всекиго.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 12 Не сравняват притежаването на домашен любимец с отглеждането на дете, уЧЕните направо ни го натрапват като факт. Така се променя, културата и възприятето за порядките , обичаите на едно общество . Прочети за Джоузеф П. Овертон и прозореца на Овертон .С едни учЕни които казали там нещо ,съвсем спокойно може да узакониш всичко забранено !
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Куче или коте можеш да имаш още докато си в предучилищна възраст.Дете създаваш тогава, когато срещнеш човек, подходящ да бъде другия родител. И то при условие, че двамата заедно вече можете да осигурите условия за успешно и качествено отглеждане на подрастващ човек.
12
1
 
4
 
! Отговори
Не ми е ясно преди 4 години
Защо се съпоставя отглеждането на дете с притежаването на домашен любимец?Това са две съвсем различни неща и няма база за сравнение.Всеки (с много малки изключения) иска да има потомство и търси подходящ човек, заедно с когото да го създаде и отгледа. Дали ще направи това още докато е под 20 г. или в по-зряла възраст, зависи от много неща.Домашен любимец ще имаш, само ако разполагаш с нужните условия за това. За мен това на първо място е наличието на двор. Други са на друго мнение.
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 4 години
До 10:Какво правя аз си знам.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8Що ти ко прайш по въпроса? Храниш сираци може би?
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Осиновяването на куче от приют е равнозначно на влюбването"Ахаа, значи като си осиновиш куче се влюбваш в него.А кога ще може да се ожениш за него ? Зоофилията няма край !
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В едно кафене на ул. Вашингтон в София забелязах кутия с дарения с надпис: "За бездомните кучета". Мисля, че по принцип не е лошо това. Но някой дали мисли за бездомните хора? За сираците? За хората от старческите домове?
7
10
 
2
 
! Отговори
Демографска криза преди 4 години
Докато отглеждаме предимно,кучета и котки,ще намаляваме прогресивно!Няма народ,нищо, ще дойдат други,вакуум ,няма!
6
9
 
5
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
Не ми хвали потъналите в дългове западняци! Кухи са на хралупа! Изкуствено позитивни и с интелекта на зелена ***. Можем да се хванем на бас, че България и Източна Европа ще надживеят богатия запад, в който има повече ***, отколкото в Индия и Африка взети заедно!А е факт, че кучелюбците се заблуждават, че някой ги обича ;) Да отгледаш куче и да отгледаш дете са несъизмерими неща!
5
7
 
9
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
Не се прави на много умен- богатите европейци (както и аз) даряват и осиновяват нашите кучета, защото им е жал за невинните създания, но не и за нашите деца, защото всеки му е ясно, че те няма да дадат нищо полезно на никое общество. Поне масата от тях. Същата ситуация е и в САЩ- масово се взимат кученца от приюти, защото децата милеят за тях и им се радват. Западните ценности не са за балканци. Неслучайно сте бедни и оръфани, а западняците- усмихнати, уверени, заможни, щастливи.
4
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето млади българи предпочитат да си отглеждат куче вместо дете. Затова тази нация ще изчезне съвсем скоро.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много филми гледате !!Не е нужно ,чак толкова ,да се поднасяте !По-скоро ,някой се опитва ,да се заблуди ,че не е Самотен !!
2
3
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Да се чете ку.ч.ка.
1
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най хубаво е да си осиновиш Кане Корсо или Питбул. Че да те изяде жив после. Дето има една приказка "храни куче да те лае"

Спонсорирани публикации