Новият шеф на ЕК - все пак социалист? Лично Туск го бил предложил

Десноцентристите пък щели да поемат шефското място в ЕП
Обновена: 30 юни 2019 16:01 | 30 юни 2019 15:56, Веселина Йорданова
31
Новият шеф на ЕК - все пак социалист? Лично Туск го бил предложил

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е предложил да се даде постът на председател на Европейската комисия на левоцентристкия политически блок, предаде Ройтерс, като се позова на германски съветник в Европейския парламент, присъствал на разговори по темата, състояли се днес.

Още по темата
Туск, който по-късно днес ще ръководи извънредното заседание на Европейския съвет, на което ще бъдат разпределени водещите постове в блока, се е срещнал с ръководителите на различните групи в ЕП.

Той е предложил още европейските десноцентристи да вземат постовете на върховен представител на ЕС за външната политика и на ръководител на ЕП, разказва германският съветник в ЕП Тобиас Тойшер.

Туск е предложил още центристкият алианс, който включва и партията на френския президент Еманюел Макрон, да получи председателския пост на Европейския съвет.

Не е ставало дума за кандидат за ръководител на Европейската централна банка, казва германският представител.

Според евродепутати Туск е споменал имена днес за заемане на ръководните постове в ЕС, включително и име на социалдемократ за председател на Европейската комисия, предаде ДПА. Агенцията обаче не посочва конкретни имена, споменати от Туск.

Това означава, че германецът Манфред Вебер - евродепутат, който беше водещ кандидат на десноцентристите за председател на ЕК - няма да получи поста, въпреки че Европейската народна партия получи най-много места в ЕП на евровота през май, отбелязва ДПА.

Европейските лидери се събират за трети път, за да обсъждат избора на нов председател на Европейската комисия.

Досега нито един от основните кандидати не събра достатъчно одобрение. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
19
 
13
 
! Отговори
Кан Крум преди 4 години
До 1 През 681 режеха езиците на лъжците. Че и други работи ... другарю ако вашето бсп цъфне там преди всеки комунис да бъде даден за храна на кучетата а семеството му зaклaнo КАТО птедатели ...го чака рязане на ръцете за кражба и изтръгване на езика за лъжи ФАКТ
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали чеврените веят знамена, но енп със сигурност ги сгъна и си ги навря. Ит статията трябва да се разбира едно, а то е че на Меркел даже в Европа и биха шута. След известно време и нейните протежета ще бъдат изметени. Надявам се разбирате кого визирам.
3
6
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Отново въпросителен знак след твърдение.С какво новият цар на Евр(оп)ейския съюз ще допринесе цената на един Фантом да е равна на половин българска минимална пенсия?
2
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туск казал няколко евентуални имена сред който имало видишли и един социалист И чатвените Вече веят знамена баш като нашите бсп kифювци А на изборите удар с мокър пaрцaл
1
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България през 681г. беше 100 пъти по-развита отколкото през 2019г. след 10-годишното управление на Тиквaтa.

Спонсорирани публикации