Новият шеф на ЕК - все пак социалист? Лично Туск го бил предложил

Десноцентристите пък щели да поемат шефското място в ЕП
Обновена: 30 юни 2019 16:01 | 30 юни 2019 15:56, Веселина Йорданова
31
Новият шеф на ЕК - все пак социалист? Лично Туск го бил предложил

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е предложил да се даде постът на председател на Европейската комисия на левоцентристкия политически блок, предаде Ройтерс, като се позова на германски съветник в Европейския парламент, присъствал на разговори по темата, състояли се днес.

Още по темата
Туск, който по-късно днес ще ръководи извънредното заседание на Европейския съвет, на което ще бъдат разпределени водещите постове в блока, се е срещнал с ръководителите на различните групи в ЕП.

Той е предложил още европейските десноцентристи да вземат постовете на върховен представител на ЕС за външната политика и на ръководител на ЕП, разказва германският съветник в ЕП Тобиас Тойшер.

Туск е предложил още центристкият алианс, който включва и партията на френския президент Еманюел Макрон, да получи председателския пост на Европейския съвет.

Не е ставало дума за кандидат за ръководител на Европейската централна банка, казва германският представител.

Според евродепутати Туск е споменал имена днес за заемане на ръководните постове в ЕС, включително и име на социалдемократ за председател на Европейската комисия, предаде ДПА. Агенцията обаче не посочва конкретни имена, споменати от Туск.

Това означава, че германецът Манфред Вебер - евродепутат, който беше водещ кандидат на десноцентристите за председател на ЕК - няма да получи поста, въпреки че Европейската народна партия получи най-много места в ЕП на евровота през май, отбелязва ДПА.

Европейските лидери се събират за трети път, за да обсъждат избора на нов председател на Европейската комисия.

Досега нито един от основните кандидати не събра достатъчно одобрение. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До човекВсъщност по бай тошово време си имахме феодализъм.Див комунистически феодализъм.Само за това им стигаше акъла на тогавашните.Накрая и "преврат" си спретнаха.
24
1
 
2
 
! Отговори
Туск преди 4 години
го предлага като един от тримата големи,плюс Юнкер и Таяни.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не моам да разберам, кво съ кефът "козяците" ?! Ем социализЪма е лош, ем се кефат на тоа Туск? Па, он не ли социалист?! Я, па са омшаа с тиа социалисТЕ, демократЕ и най-вече с троловете, дето им плащат да правят всичко на мазало.
22
0
 
3
 
! Отговори
Тимерманс преди 4 години
е предложението на Туск,а Вебер председател на прламента.На Г 20 се били разбрали.
21
0
 
3
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 4 години
До АнонименТука имаше коментар, че няма да видим пенсия....абсолютно съгласен....номер 1 в света по изчезващо население в света
20
2
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Туск никой не го е виждал Трезвен,Пили са по една Водка :)))
19
0
 
5
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 4 години
продължение на вица-султанът казал ,дайте лъжиците на старите везири,вземат лъжиците,и този който е най.млад гребе с лъжицата и поднася на към устата на най-стария,и така поред един по един,в казана не останало нищо/ето така се прави -казал султанът,така всички са доволни!И още нещо-манджата в европейския казан сега е толкова сладка,че всякакви политически идеи изглеждат твърде безвкусни,освен това те може да станат препятствие при поднасянето на лъжицата към някоя важна европейска уста !
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То като в СССР номенклатурата се предлагат едни други и ги местят от пост на пост до края на живота им..
17
0
 
7
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 4 години
Интересно ,но никой не забелязва,че тук/или Туск/ не става нито за социализъм,нита за капитализъм,а още по-малко за комунизъм,а за най-обикновен пазарлък.Европейските политици действат като във вица за старите везири на султана и дългите лъжици/ще го кажа за тези,които не го знаят-младите везири на султана искали власт и пари като на старите,султанът казал -добре,но ще ви проверя,сложил ги около един казал дал им дълги лъжици и казал -лъжицата да се държи само в края,мъка ,нищо не хапнали!?
16
6
 
5
 
! Отговори
човек преди 4 години
Сега някой ще се сети ли пак да разправя старата басня как в България преди 1989 г. нямало било (ти да видиш!) комунизъм, а имало било социализъм?Да не би Тодор Живков да е бил като днешните европейски социалисти???Друг път! Ами дори партията на гръцкия премиер Алексис Ципрас социалистическа.Което не и пречи да изгони руски дипломати когато са нагазили лука, въпреки традиционно добрите им отношения с Русия!Наш Бойко е срам за Родината ни, кланя се на всички, най-вече на Путин и Ердоган!
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно Ферари за мен и едно за теб. Така стават тези неща от край време. На значение дали комунисти или демократи. А бунацитъ да сгрибат.Справка Китай и САЩ
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Гърция ходят само тлъстаците от ГЕРБ!А повечето от пишещите тук никога няма да получат пенсия.
13
1
 
7
 
! Отговори
Полския фъфльо преди 4 години
Туск в акция
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако нещо зависеше от туск, нямаше да го сменят! а той какво бил казал, че кой го интересува?!
11
15
 
3
 
! Отговори
ЦРУ отХалхидики преди 4 години
До Анонимен 7......Хората изнемогват вече .....всеки уйкент по плажовете в Гърция -узо + отлична храна ....От утре Б.Б ПАК ВДИГА ПЕНСИЙТЕ....а мах. за близо 50 000 души става 1 200 лв. / а си спомняме при *** -3 $....за младите .който не знаят ..3 $ не на час ...а на месец / ......Затова за Б.Б винаги гласуват над 1 000 000 изб. .....а БСП ще е в опозиция ...някъде до 3 000 -та година !
10
0
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 1 Зле си с времената. Помниш още от 681г.
9
3
 
9
 
! Отговори
ЕС преди 4 години
Дам, пак отиват към социализъм.Защо трябва да ги храним всички ***, които не стават за работа.
8
3
 
13
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Важното е да има умствен багаж, а не дали е социалист,либерал или християн-демократ!!!Европейските социалисти, не са като българските социалисти, там се поддържат корпорациите и банките, да продължават да крадат и да се разпределя повече пари сред народа!!!А българските социалисти гледат как да крадат от народа, за да може племенната партизанска шуро-баджанашка каста да поддържа висок жизнен стандарт!!!Агент Върджил Мумбайк!ЦРУ!!!
7
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига вече БСП тва БСП онова, хората просто изнемогват вече след 10 години Тиквaтa и искат промяна! Без значение кой! И без това сме на последно място в ЕС вече 10 години. Колко по-зле от това? Няма какво да рискуваме.
6
9
 
6
 
! Отговори
Янков преди 4 години
Добре де що поста -генерален секретар на ЦК на ЕК не го дадат на консерватори и евроскептици ?Това което го разиграват си е пиеска той секретара на ЦК-то ще го гудят и се знае кой е, но Европа още не го знае мда !

Спонсорирани публикации