Коко – ученичката, която надви Винъс Уилямс на Уимбълдън

Момичето признава, че не е плакало така от смъртта на Железния човек
2 юли 2019 19:16, Нели Христова
15
Коко – ученичката, която надви Винъс Уилямс на Уимбълдън
Снимки: Reuters

Винъс Уилямс печели 4 от 7-те си титли от големия шлем още преди Кори (Коко) Гоф да е родена. Вчера 15-годишната тийнейджърка победи шампионката на Уимбълдън и затвърди мястото си в световния тенис. Според експертите Коко е нещо специално и би било изненада, ако до 4 години не се изкачи на челните позиции в ранглистата.

По-малко от седмица, след като е приключила изпитите си в училище, Гоф става най-младата тенисистка, която се класира за основната схема на Уимбълдън. Тя идва от спортно семейство – неин треньор е баща й, който играе баскетбол в държавния университет на Джорджия,  а майка й е била гимнастичка.

Коко започва да играе тенис на седем години, но привлича вниманието на големите тенисисти пред две години, когато става най-младата финалистка на турнира US Open. Тогава Гоф е на 13 години.

Целта на Коко за тази година била да участва на Уимбълдън, но 301-та й позиция в ранглистата не й давала тази възможност. Докато пазарувала онлайн обаче, тя вижда, че е получила шанса на живота си. На квалификациите тя не просто няма загуба, но дори и не изпитва трудност при надвиването на съперничките си.

В последния рунд тя отстранява 123-тата в света Грийт Минен, въпреки че не е в най-добрата си форма. На предния ден Коко е трябвало да положи изпит по физика в 11 сутринта.

За младата Гоф сестрите Уилямс са идоли. Когато е на 8 баща й я изненадва с билет за първия ред за мач на Винъс Уилямс. След мача тя дори успяла да вземе автограф от нея. По думите й, тя „нямаше да е тук, ако не бяха сестрите Уилямс“. Когато разбира, че трябва да се изправи срещу Винъс, Коко знае, че трябва да е напълно фокусирана и спокойна.

"Никога не съм играла на такова голямо игрище... постоянно трябваше да си напомням, че линиите са с еднакъв размер навсякъде“, казва тенис чудото минути след като изпълнява мечтата си – да надвие своя кумир.

След края на двубоя сълзи потичат от очите на Гоф, която е в шок от случилото се. Признава, че не е плакала така, откакто е гледала "Отмъстителите: Краят“ и Железният човек умрял.

Според експертите тя ще спечели над 1 милион долара от договори през 2019 година. Самата Коко признава, че съдбата й е да бъде „най-добрата“. Поне така й казал баща й, когато започнала да тренира тенис. За тенис специалистите тя е чудо, което не просто има добра физическа подготовка, но е и невероятно стабилна психически за възрастта си.

"Тя е отгледана за величие и това е просто началото“, казва Трейси Оустин, бивша тенис звезда. Американецът и носител на седем титли от Големия шлем Джон Макенроу също не спести хвалебствените си слова: „Ако тя не стане шампион преди да навърши 20 години, ще съм много изненадан. Жалко за Винъс, че трябваше да играе с нея.“

Разбира се, Коко има още какво да учи за да е най-добрата... поне в училище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Вън чудовищата Уилямс-Годзила от тениса!!!
6
3
 
1
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
До МентоПоредният панелен битов алкохолиk, със самочувствие, че е бял боkлуk. Тази мацка на тези години е милионерка, а ти какъв си бе, ***? За 700 ли работиш на месец?
5
1
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 4 години
Явно ще е достоен заместник на братя Уилямс... :)
4
2
 
5
 
! Отговори
Менто преди 4 години
Поредния черен травестит.!.
3
2
 
4
 
! Отговори
?!?!?! преди 4 години
Браво, браво !!! В тоя Гришо е имало още хляб !!! Какво му пука за тениса , важното е секса с кака ти Серина да е бил смазващо задоволителен и за двамата ... Както се вижда от умората и съответните Ви загуби ...
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мачкай Коко, наред е другия брат уилямс!
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още един Хиксмен...

Спонсорирани публикации