Туристите – добре дошли или пък не? Градовете, жертва на популярността си

Някои места са буквално пренаселени от туристи, а други чакат всеки ден
7 юли 2019 23:00,
12

Километрични опашки пред музеите, безспирни тълпи от хора, шум от сутрин до мрак. Най-посещаваните туристически дестинации стават жертва на собствената си популярност.

Венеция, Дубровник, Барселона, Лисабон и още много европейски градове започнаха едва ли не война срещу туристите.

На другия полюс са страни като Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина и Северна Македония, където туристите са добре дошли, защото приносът им към БВП е изключително важен.

Брюж, Рим, Амстердам: Градовете, на които туристите им идват в повече

Показателен е фактът, че в Германия туристическият бранш е задминал такъв важен отрасъл като машиностроенето, предава DW.

В такъв случай всеки турист би трябвало да е добре дошъл, но така ли е наистина?

С наплива от туристи в най-популярните дестинации расте и недоволството, докато накрая така желаните от някои посетители не се окажат виновни за всичко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрах смисъла на статията. Някъде имало много туристи. И какво? Наистина идея нямате от писане. Превеждате 2 - 3 изречения и смятате, че това е журналистика.Какво искате всъщност да кажете на читателя?
9
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хем сърби, хем боли. Нама абсолютно щастие. Като няма туристи - рев, като има - пак рев. Второто е за предпочитане за повечето "приемащи" все пак...
8
0
 
36
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Значи затова надуват цените на чадърите....Хитро,а?
7
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали сме добре желани или не не знам ходих днес на шипково и познаи калпава храна уж добра Абе хора като готвите нещо или гответе като хората или не гответе ние даваме луди пари за ядене и да ти готвят да те боли стомах ми то ако ме заболи стомах другия път ще им тресна една инспекция по храните да не ме боли стомах всяка година сме там редовни клиенти от години *** да ми бута *** няма да стане
6
3
 
52
 
! Отговори
Антикомунист преди 4 години
Сега разбрахте ли колко мъдра и далновидна е Ангелкова. Предвиди тези проблеми и успя да намали туристопотока без фойерверки и излишни хвалби. Така ще съхраним всички ценни исторически артефакти като вампирските гробове в Созопол а и ще запазим уникалната архитектура по родното Черноморие.
5
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
туризмът е гаден и скапан бизнес.Добре е да няма много туристи.Свяка жаба да си знае
4
1
 
43
 
! Отговори
V преди 4 години
Да ходят да са друсат на слънчака .Там няма да пречат на никой ,дори на гербавата прокуратура :) Там даже ченгета и прокурори пласират :)))
3
3
 
36
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Нямаш си и представа какво представлява немаската индустрия.
2
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това нас не ни вълнува. Туризмът е България се поддържа от пияни англичани, руснаци и другата *** на Европа. Само някой, който се мрази ще дойде в България.
1
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в Германия туристическият бранш е задминал такъв важен отрасъл като машиностроенето, защото изнесоха заводите за Китай и сега ще изпапат парите на мама и татко и баба и дядо и ще станат това което заслужават- матриал като нас.

Спонсорирани публикации