Мистерията Емануела: Двете гробници във Ватикана абсолютно празни

Дори и останките на принцесите, погребани там, ги няма...
12 юли 2019 21:05, Нели Христова
23
Мистерията Емануела: Двете гробници във Ватикана абсолютно празни
Снимки: Reuters

Мистерията около изчезването на 15-годишната Емануела преди 36 години се задълбочава. След като получи позволение от Ватикана да отвори гробницата, където най-вероятно се намира тялото на сестра му, Пиетро Орланди не получи своите отговори. Вместо това се появиха нови въпроси. Тялото на Емануела не просто не е скрито в една от гробниците на двете принцеси, погребани там през 19-ти век – техните останки също липсват. Гробниците са напълно празни.

Още по темата

Изчезването на Емануела Орланди тормози италианските медии от години. Тя е била дъщеря на ватикански служител и жителка на Ватикана. Един ден излязла за урок по музика и никога повече не се върнала. Какво се е случило с нея, остава мистерия.

Ватикана позволява гробниците на двете принцеси да бъдат отворени, след като адвокатът на Орланди получава писмо, адресирано до клиента му. В него има снимка и надпис: „Търсете там, накъдето гледа ангелът“.

В съобщението се има предвид мраморна статуя на ангел, държащ книга на която пише: "Почивай в мир“. Той е свел поглед към гробниците на германските принцеси Карлота Фредерика и Софи вон Хоенлое. Те се намират в Тевтонското гробище в пределите на Ватикана

Семейството на Емануела подава молба с която да получат позволение да отворят и двете гробници, тъй като не могат да са сигурни, коя точно се има предвид в съобщението. Получават разрешение миналата седмица и преди дни, след молитва в Тевтонското гробище, екипите започват работа по отварянето на гробниците. И  със сигурност не очакват това, което виждат.

Гробниците са празни. Нито Емануела, нито костите на Карлота Фредерика и Софи вон Хоенлое са вътре. Няма никакви човешки останки или урни. Откритието е шок и за наследниците на принцесите, които също присъстват на ексхумацията.

"Докато копаеха, намериха ковчег голям 4 на 3 метра - това беше първата изненада, защото той беше напълно празен“, разказва братът на Емануела, Пиетро Орланди.

Сега Ватикана се заема със задачата да разгледа всички документи, които пазят информация за реновацията на гробището през 60-те и 70-те, както и онези от погребенията през 19-ти век.

Теориите за изчезването на Емануела са много – от мафиотско отвличане с цел сплашване на Ватикана, до начин да се подсигури свободата на Мехмет Али Агджа, който стреля по папа Йоан Павел II. Полицията дори намира връзка с престъпника Енрико де Педис, погребан в Римска базилика. Гробът му е отворен през 2012 г., но останките, открити там, нямат нищо общо с Емануела.

Миналата година торба с кости е открита при реконструкцията на Ватиканското посолство в Рим. Медиите гръмват, че най-вероятно те принадлежат на Емануела. Оказва се обаче, че далеч не е така.

През 1983 година полицията заключва, че Ватикана може и да няма нищо общо с отвличането на Орланди, а тя да е просто отвлечена и убита или да е станала жертва на трафик на хора.

Но интересното сега е и къде са костите на двете принцеси? Какво се е случило с тях? Ватикана със сигурност има много тайни, които да обяснява.


23
Още от Кино
Цената на компромиса с "Натрапчиви ритми"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
3
 
! Отговори
Инспектор Клузо преди 4 дни
През 1978г. светият отец бил на зор и свърнал да пусне една вода там и... от светата течност принцесите чудодейно възкръснали...
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ватикана има едно голямо НИЩО.
Ей това има Ватикана.
Освен чудото на Богочовекът Иисус, дошъл на Земята и въплътил се като човек, нищо друго нямат и просто разиграват цирк, че имат тайни.
А това е чудото, което е в основата на Христовата църква-тоест всички хора, които вярват, че Иисус е Божият Син, дошъл ма Земята в името на нас, човеците.
Христовата Църква няма мрачни тайни и полуистини, които да вади в удобен момент, за разчистване на сметки а ясни твърдения за всички събития около Божия Син
20
4
 
4
 
! Отговори
Мегачеп преди 4 дни
Лелеее какво порно беше Емануела в тийнеджърските ми години.
19
3
 
2
 
! Отговори
Й.В.Сталин преди 4 дни
Ватикански потайности и дивотии. Ест человека, ест проблема, нет человека, нет проблема.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ковчег с размер 4 на 3 метра?!
Кой е преводачът, бе?
В друг сайт пишеше, че под надгробната плоча на едната принцеса е открита празна стая. Да не би тук да ни съобщават размерите на тази стая, но поради слабо познаване на език, да са обявили стаята за ковчег?
17
1
 
2
 
! Отговори
batmario преди 5 дни
И друг гроб му бутнаха камъка-той празен..............
16
1
 
5
 
! Отговори
църквата преди 5 дни
дали са разрешение след като са разчистили
за по-сигурно са разчистили всичко че с тия ДНК истории...
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ватикана със сигурност има много тайни. И много пари. И всичките те са свързани с много мистерии и човешко страдание. Религия.
14
2
 
19
 
! Отговори
Един преди 5 дни
Още кога са ви позволили да ги отворите гробниците, трябва да ви е станало ясно, че нищо няма да намерите вътре. Иначе просто нямаше да ви позволят да ровите вътре. Но нека не забравяме основното мото в религията: "Блажени са вярващите (бaлъци), защото тяхно е царството небесно!".
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
прекалено много тайни имат католиците,май всичко им е лъжа и направено да изглежда едно а вътре няма нищо или е съвсем друго.Религия,която си има държава е просто една земна религия,не духовна
12
2
 
11
 
! Отговори
Bluesky1 преди 5 дни
Егати нескопосания превод....нищо не разбрах, освен че липсват останките на някаква жена!!!
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
"Сега Ватикана се заема със задачата да разгледа всички документи, които пазят информация за реновацията на гробището през 60-те и 70-те, както и онези от погребенията през 19-ти век."

Да не се окаже, че и документите са изчезнали.
10
4
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 дни
Пускайте статия как най- великият тенисист разби мечтите на най-големият си опонент през годините, като го смля от бой на Уимбълдън преди малко - 38 годишният Дядо Роджър Федерер уби от бой Надал.
Най- великияяяя!
9
3
 
2
 
! Отговори
Свидетел преди 5 дни
Не беше така, г-н съдия!
Като погребваха сестрите, с очите си видях, на тримата гробари им свърши мастиката преди погребението. Какво да правят, теглиха жребий и пратиха Марио до денонощния. Ама той объркал пътя!
Вече ще почва погребението, а Марио го няма! Шефовете гледат, ще има уволнения.. За да прикрият проблема, двамата му авери сложиха плочата и казаха, че работата е свършена. Телата останаха скрити встрани. Планът беше през нощта тримата да оправят нещата, но дойде мастиката и забравиха..
8
3
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 дни
Пропуснали са важен факт-католическите попове си падат по момченца , не по лица от женски пол,религията е измислена , за да контролира нискоинтелигентните и необразованите ;) !!!!
7
5
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 дни
и ще използвам случая:

-МАЖОРЕТКИТЕ тук се скъсват да съскат с/у руснаците за това,че се "кланяли на мумията на Ленин"..

В същото време се правят на разсеяни за ФАКТА,че в подземията на Ватикана се пазят ДЕСЕТКИ,може би стотици МУМИИ на папи,кардинали,"светеци" и др.

Та:..правете си изводи!..
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
тия надупените на алаху ли се молят?
5
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 дни
а сега сериозно:

-Чутовна ЗАБЛУДА за човеците е внушението,което "Падналите" им натрапиха преди хиляди години,че "Има човеци,които са нещо повече от останалите човеци"..

...Царе,крале,принцове,принцеси,"звезди",ТИРАНИ,"политици",хитреци,мошеници,разбойници,....ВСИЧКИ ТЕ СА ПРАХ !!!!!!!!!

ПРАХ,хвърлян в очите на хората.."На ползу "богоизбраните"...

..но така се върти светът.."ДО ДЕНЯ ХИКС"...
4
2
 
8
 
! Отговори
православен преди 5 дни
Каква изненада. Освен че се гаврят с момченца се гаврят и с трупове.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Просто се затвърждава фактът, че Ватикана е сборище на сатанисти.