От ХДС притеснени за здравето на Меркел: Да предаде властта!

През 2021 година канцлерката трябва да отстъпи мястото си
13 юли 2019 19:00, Нели Христова
36
От ХДС притеснени за здравето на Меркел: Да предаде властта!
Снимки: Reuters

През 2021 година Ангела Меркел трябва да предаде властта на лидерката на Християндемократическия съюз Ангрет Крамп-Каренбауер, но това може и да се случи по-рано. Заради поредния тремор, който накара медиите да си задават въпроса влошено ли е здравето на канцлера, колегите й от ХДС призовават, предаването на властта да се случи по-рано, съобщава Reuters.

Още по темата

След като тялото й се разтресе за трети път, протоколът бе променен и когато председателката на Дания Мете Фредериксен бе на посещение в Берлин двете жени изслушаха химните на държавите си седнали. Въпреки това след срещата Меркел не пропусна да отбележи, че е добре и се отнася отговорно към здравето си.

"Наясно съм с отговорността на моята професия. Аз се държа подобаващо, а що се отнася до здравето... аз се грижа за за него“, категорична бе тя.

Но колкото и да уверява Меркел, че е добре, колегите й в ХДС не са напълно убедени.

"Треморът подхранва вътрешния дебат в ХДС за това дали постигнатото съгласие между Меркел и Крамп-Каренбауер за задържането на промените до 2021 г. ще се запази", заяви представител на партията.

Дебатът е предизвикан от симпатизанти на Крамп-Каренбауер, според които все още не й е отстъпено пълното ръководство над ХДС. В консервативния лагер на Меркел обаче настроението е друго – според нейните привърженици нито една от двете жени не иска промяна в плана, защото ако канцлерката напусне по-рано, това най-вероятно ще доведе до нови избори.

Пред предаването на властта стои само една заплаха - Социалдемократическата партия (СПД). Тя може да се откаже от съюза си с ХДС, тъй като се очаква да понесе сериозни загуби след изборите през есента.

Манфред Гелнер, шеф на агенцията "Форса", сподели, че Меркел трябва да бъде по-открита относно здравословното си състояние.

"Меркел е гарант за стабилността и много хора искат тя да завърши мандата си. Но не е достатъчно да говори, че "работи по въпроса". Изглежда наистина притеснително. Тя трябва да разкрие какъв е проблемът", заяви Гелнер.

Меркел е лидер на Германия от 2005 г. В края на 2018 г. тя обяви, че повече няма да се явява на нови избори след края на настоящия парламентарен мандат през 2021 г.  Канцлерът дълго мисли преди да се яви на изборите през 2016 година, като тогава заяви, че ще остане на власт, „ако здравето й го позволи“.

През декември тя отстъпи председателското място на партията на Анегрет Крамп-Каренбауер - това бе възприето от мнозина за началото на предаването на властта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Бойко Борисоф също трепери, но никой не му обръща внимание? Обидно!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 29Нещо теорията ти куца - по полов път! Покажи ми доброволеца, който да и го предаде? Друго ще е!4088
25
0
 
10
 
! Отговори
бабето е за преди 4 години
лудницата и то от поне 7-8 години напоследък нацяло изкука
24
1
 
6
 
! Отговори
kukla преди 4 години
Предполагам че ще я държат възможно най-дълго време. Може и да почне да се изпуска, та тогава ще тичат с едно гърне отпред, друг някой с второ гърне отзад, ама ще държат даже и на легло и на системи. Защото не никак сигурно че нейната партия вече ще може да излъчи някой нов канцлер. Процентите на Меркеловата партия и нейната коалиция са много под 50% вече, и продължават да падат.
23
0
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Богу дух предава - власт не...
22
5
 
8
 
! Отговори
Православен патриот преди 4 години
Всички сме хора, всички боледуваме.Да сте чуили, Путин някога да е бил болен ?Още едно доказателство, че е Бог.
21
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
когато Нинова даде оставка преди да и изтече мандата, и тази тогава
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sicht punktK'ъв си ти ***, *** cплecнат? Голям капацитет си явно.
19
5
 
6
 
! Отговори
Sicht punkt преди 4 години
ХДС са религиозна партия и трябва да бъде забранена.Това че в абревиатурата и присъства "християн" не я прави религиозна. "християн" е там поради простата причина, че партията се опира, на основните християнски ценности, като любов, разбирателство, добронамереност, съчувствие, диалог....
18
3
 
8
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 4 години
Сабат Шалом, Меркелщайн!
17
8
 
10
 
! Отговори
Sicht punkt преди 4 години
Да, масонско-*** кръгове все още не са готови за смяната. Онази новата още не е достатъчно добре обработенаТи дори не познаваш Каренбауер, а си взел да анализираш.Каренбауер от 2011г. е министър-председател на областта Saarland и е достатъчно добре подготвена за да влезе в длъжност.
16
1
 
10
 
! Отговори
Sicht punkt преди 4 години
Но да не забравяме, че Каренбауер беше посочена от самата Меркел и спечели избора си с минимална преднина и то заради силното лоби на Меркел в самата CDU. Така че Каренбауер никога няма да поиска оставката на Меркел. Това е личен избор!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, масонско-*** кръгове все още не са готови за смяната. Онази новата още не е достатъчно добре обработена (не са и измислили достатъчно силен компромат да я държат), а АфД все още не е забранена и лидерите и не са вкарани в Гуантанамо
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен в случая не Меркел се натиска да е на власт, защото по принцип немците и за най леката настинка си вземат болнични, ето вземете за пример предишния папа който беше немеца Рацингер и като се усети че не издържа се оттегли да си гледа старините. Според мен има кръгове, които виждат определен риск Меркел да отстъпи точно сега, например АфД все още не са измислили мега компромат който да смаже АфД
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И рептилите боледуват...
12
7
 
10
 
! Отговори
Sicht punkt преди 4 години
Тая ще я държат докато не почнат да и сменят памперсите по време на химна.Властта е сладък кокал.Путин ще здаде власт докато не се озове два метра надморска височина! - едноличен рекордьор, дори Ким Чен Ун и Мадуро не могат да му бъдат конкуренти.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия "притеснените" при първа възможност ще й прегризат гърлото.
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая ще я държат докато не почнат да и сменят памперсите по време на химна.Властта е сладък кокал .Ако питате мен е жалка картинка тресяща се бабичка която фъфли неразбираемо по време на кризите.Ама да не забравяме че е бивша комунистка-те тия се гласят да седят на власт до гроб.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бурето трудно ще даде властта .... Хванала се е като удавник за сламка и не пуска ....
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В такива ситуации политиците не са притеснени, а въодушевени от възможностите да изместят съперника с влошеното здраве. Те са като глутница гладни за власт вълци. Думата "притеснени" е употребена единствено за благозвучие.

Спонсорирани публикации