Сръбски депутат ни замеси в шпионаж срещу страната си

Според Мирослав Дрецун разузнавателният екип работи в Скопие
Обновена: 13 юли 2019 20:28 | 13 юли 2019 20:23, Веселина Йорданова
43
Сръбски депутат ни замеси в шпионаж срещу страната си
Скопие бил център на разузнавателните дейности. Снимка: БТА

Сръбският депутат Мирослав Дрецун замеси България в шпионски дейности срещу Сърбия, информира македонският телевизионен “Канал 5“.

Сръбските власти подозират, че страната се опитва да блокира процеса на намиране на решение на проблема между Сърбия и Косово, предаде "Фокус".

Това е позицията на председателя на парламентарната комисия по Косово и Метохия в сръбския парламент, Мирослав Дрецун, който заяви в петък вечер по сръбската обществена телевизия РТС, че в Скопие действа разузнавателен център, който работи срещу интересите на Сърбия.

Според Дрецун екипът на разузнавачите е сформиран преди два месеца и, както каза той, е бил маскиран като представителство на голям западен автомобилен производител в Скопие и е съставен от оперативни работници от Македония, Албания, България и Германия.

Македония се превръща в център за активни разузнавателни действия срещу Сърбия, а Заев просто не е искрен, когато предупреждава за възможна дестабилизация на региона, смята той.

Всяко постигане на компромисно решение е основен стълб на стабилизирането на този регион. А липсата на компромисно решение между Белград и Прищина е подготовка за нов спор в региона и за реализацията на Велика Албания. Според сръбския депутат Заев трябва да знае много добре това, ако вземе предвид интересите на собствената си страна, която представлява.

От македонското правителство отказаха да коментират твърденията на Дрецун. Те казват, че изявленията на премиера Зоран Заев по въпроса за Сърбия и Косово са за изграждане на приятелство чрез диалог и отхвърлят всякакви разговори за "пакт срещу Сърбия".

Анализаторът Исмет Рамадани смята, че твърденията на Дрецун не издържат. Той каза, че е от интерес за Македония да се решат проблемите между Белград и Прищина и не изключи възможността зад обвиненията на Дрецун да стоят сръбските служби, подтикнати от руското влияние.

Телевизията припомня, че преди две години, когато Белград изтегли целия персонал от сръбското посолство в Скопие, причината според сръбския президент Александър Вучич е била, че сръбските власти са установили, че срещу страната са извършвани разузнавателни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Домусчиева преди 4 години
Западните Покрайнини спонати ли са в статията?
33
5
 
2
 
! Отговори
Любопитен преди 4 години
В България въобще разузнаване има ли???Или някакви хора получават заплати...Бих се радвал сърбите да казват истината(т.е. да се извършва дейност),ама надали.
32
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българи това са верните кучета на американците...........
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква "Велика Албания" ги преследва някои хора, та тя самата Албания едвам диша тази държава, хората са бедни там, армията им е слаба. Колко изпържен мозък трябва да си, за да се филмираш с някаква "Велика Албания"? Та кой ще и го позволи това на Албания въобще?
30
2
 
14
 
! Отговори
Слаба хибридка преди 4 години
Поредната слаба хибридка, опитваща се да замеси България и да я изкара едва ли не виновна за провалите на Сърбия спрямо Косово!
29
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ниш е България 31Грую, ти не виждаш ли че българите избягаха от България та искаш някой нещо да ти връща.Кой луд иска в тази К'ина веее?!Всяка година през последните десет години по един град като Стара Загора минава границата кой накъдето му видят очите.Какво връщане какви 5 лева?!Какво лошо са ти направили онези хора от районите които цитираш ??
28
16
 
11
 
! Отговори
Никк преди 4 години
Смешно е твърдението на сърбите че правим шпионаж срещу страната им...НИЕ НЯМАМЕ ТАКЪВ КАПАЦИТЕТ! хехе
27
7
 
25
 
! Отговори
Ниш е България преди 4 години
Сърбия да връща на България:1-Западните покрайнини2-Нишко3-ПоморавиетоИзконно български земи и население!
26
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Франция ще подкрепи Кьовеши за европейски главен прокурор" ............О-ЛЕ-ЛЕ !!!О-ЛЕ-ЛЕ, О-ЛЕ-ЛЕ !!!Боко, Цацата, Прасчо .............ИЗГОРЯХА!!!Усещам как скоро ще стане тарапана на самолета за ЮАР.П.П. От турско ни освободи Русия а от Боко ще ни освободи Кювеши.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Лепа Брена Той не пее ,той продава .
24
1
 
14
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До ПетровАлоу, комсомолеца.Скопие е било столицата на Вълкашин, след като се отцепва от кралството на Стефан Душан! Стига с тези фалшиви новини!
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Лепа Брена . Да затриеш три Български енергиини проекти в полза на Турция и да цензурираш историята ни . Хеле с Мюфтииството ...Безплатни с.нети за ГЕРБ.
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Лепа Брена Той Тиквата нали му изпя ,,Турски поток ,АЕЦ АК Кую ,закрити Нефтопроводи ,че и припява с ,,владичество и съжителство ,,
21
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те горките не знаят ли, че Винету освен рекет и репресии от нищо не разбира , защото е ***.Ако знаеха колко е *** нямаше да се шегуват така за разузнаване, ние отдавна нямаме такова Беше останало военно контра разузнаване , но след флашките и него съсипаха , а последствия за Винету пак нямаше въпреки явното намесване в работата на прокурора.Така че не минава това с разузнаването щото нямаме такова. То ние държава нямаме ...
20
5
 
18
 
! Отговори
Лепа Брена преди 4 години
Ако Бойко Борисов беше изпял на Ердоган Осман Паша вече щеше да е обесен,ама във Сърбия можее,що така бе русофилистични другарки и другари
19
6
 
13
 
! Отговори
Ако преди 4 години
сравним Балканите с една жилищна кооперация, то ние живеем в много кофти сграда. Има свестни съседи , дето не са рода. Но има и калпави, подли, злонамерени, дето сме рода, а още по-лоши са кръвните ни братя. Как се живее с такива съседи?
18
8
 
27
 
! Отговори
Р.Радев преди 4 години
Сръбчетата, да не лаят много, че пак ще получат бомби от F16. Но тоя път самолетите може и да са Български F16.
17
6
 
36
 
! Отговори
ай сик преди 4 години
Я да ни връщат западните покрайнини,че има още да изплащат грехове...
16
2
 
30
 
! Отговори
А, преди 4 години
Мирослав Дрецун да си държи сръбските чалгари у Сърбия,а не да ги праща в България под прикритието на/излишни/концерти да правят шпионаж у нас.Тая пошлотия там да си стои.
15
3
 
28
 
! Отговори
казаХ преди 4 години
Първото селище на територията на днешен Белград се нарича Сингидунум, по името на местното племе (сравни Сердика и сердите). При варварските нашествия античният Сингидунум е унищожен,а сегашният град е възстановен по време на Първата българска държава от Борис I.По това време той се споменава в латински извори като Алба Булгарика.Най-западната точка на Първото българско царство.

Спонсорирани публикации