Откриха подводница, изчезнала през 1968 г. край Франция

Останките бяха намерени край бреговете на Тулон
22 юли 2019 18:12,
23
Откриха подводница, изчезнала през 1968 г. край Франция
Снимка: pixabay.com

Останките от френската подводница "Минерва", изчезнала през 1968 г. с 52 души на борда, бяха открити след повече от 50 години край бреговете на френския град Тулон, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на френската министърка на въоръжените сили Флоранс Парли.

"Намерихме подводницата "Минерва". Това е успех, това е облекчение и техническо постижение. Мисля за семействата, които очакваха този момент толкова дълго", написа министърката в Туитър.

Отломките от подводницата бяха открити на 45 километра от Тулон в Средиземно море, на 2370 метра дълбочина. Мястото е било открито от американския кораб "Сийбед констрактър", пристигал в зоната миналия вторник. Дронове на борда му първо потвърдиха къде може да се намира "Минерва".

Корабът е собственост на американската частна компания "Оушън инфинити", участваща в подобни издирвателни мисии. Именно с този кораб беше открита аржентинската подводница "Сан Хуан", потънала с 44 души на борда през 2018 г. край бреговете на Аржентина.

Военната подводницата "Минерва" потъна само за четири минути на 27 януари 1968 г. и въпреки предприетите незабавно операции, така и не беше открита. Миналия октомври семействата на изчезналите членове на екипажа поискаха подновяване на издирвателните операции. В началото на годината Флоранс Парли обяви, че искането им е удовлетворено.

Няколко са причините сочени за потъването - от авария, до сблъсък с кораб, взрив на ракета или на торпедо или инцидент с вентилационната система, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франсета и автомобили, франсета и самолети, франсета и подводници. Такава комбинация няма, чупливо да си такова таковата.
13
3
 
2
 
! Отговори
Лудият пише преди 4 години
Не от Германия,а от една въшлива гарсониера,пълна с *** и гнусни *** изпълзващи от канала на смрадливия му нужник.Господинът е считан за не съвсем наред от съседите си,но може да заема всякакви държавнически длъжности
12
0
 
4
 
! Отговори
R преди 4 години
До АнонимеНПотънала 68г и радиация . Нещо май а.... Не видях да пише, че подводницата е атомна
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМА ТЕ ФРЕНСКИТЕ ПОДВОДНИЦИ ПОТЪВАТ ЛИ? ТОВА Е ФАЛШИВА НОВИНА.
10
3
 
5
 
! Отговори
анон преди 4 години
нищо никой не ми плаща нищо. просто си ги познавам. цялата им школа за всичко е такава. техническа, политическа или каквато се сетиш- цената на живота е нула. никога не бъркат, те са най- най. само дето са гола вода във всичко с което са се захванали и не е зависело от количество хвърлено (предимно) на вятъра. хайде моля...
9
13
 
6
 
! Отговори
НАТО преди 4 години
Най-вероятно е нападната от руска подводница, което дава основание НАТО да отмъсти и да потопи сега 4-5 руски подводници за да им е ясно на руснаците че всичко се връща.
8
13
 
11
 
! Отговори
anon преди 4 години
руснаците за нищо не стават като опре до усилия и технологии за оценяване и спасяване на човешкия живот. скотове са братушките... оръжия ще направят, ама нещо за хората или дори за тези които управляват тези оръжия- не е приоритет... за тези дето сега ще ми напишете минусите - пишете и бегом в масква... не искате? нали? слепоци..
7
9
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ИЗОБЩО НЕ Е ИЗЧЕЗНАЛА!!!! МЪЛЧАТ СИ ЩОТО ПОДВОДНИЦАТА ИЗПУСКА РАДИАЦИЯ И НЕ Е САМО ТЯ А СИГУРНО ИЗВАЖДАНЕТО И Е НЕВЪЗМОЖНО ИЛИ БЕЗОБРАЗНО СКЪПО!!!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ ЕДНА ПОДВОДНИЦА Е ПОТЪНАЛА И ПОВЕЧЕТО ИЗПУСКАТ РАДИАЦИЯ!
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от ГерманияКоя зодия си?
5
3
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Подводницата била потънала.. Това е подводница бе!
4
13
 
13
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Дедо 2019 - 1968 = 51.. Ако ти тогава си бил на16 стават 66... Ееее тва комсомола сте жилави парчетаПрocтата как е?Ти му говориш за потънала подвовница... То за комсомола си ги реди
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Военната подводницата "Минерва" потъна само за четири минути на 27 януари 1968 г."4 минути за 2370 метра? Това вероятно държи рекорда за най-бърза френска подводница. Браво брависимо!
2
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Минерва" потъна само за четири минути на 27 януари 1968 г. През лятото на същата година в НРБ се проведе световен форум на младежта и студентите. Пристигнаха студенти от цял свят, сред които и много французи, които ни разказваха за тази трагедия.
1
20
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ашкоулсун,машаалях.И тия са една военна сила,мани,мани.След50години,намерили нещо дето е било в двора им,ама никой не се е сетил,че е там.Дано сега,не загубят някоя ракета с ядрена бойна глава,че ще пламне цяла Европа.Тия още не са излезли на сушата а космически сили ще създават.То що ли не вземем и ние да създадем нещо като нищото,че вожда да се накичи пак с перата и да ги сащиса тия в ЕС.

Спонсорирани публикации