Често допускани грешки в приготвянето на сьомга

Какво трябва да правим, за да сготвим тази риба по най-добрия начин
24 юли 2019 02:00, Илияна Николова
8
Често допускани грешки в приготвянето на сьомга
Снимка: istock

Сьомгата е една от най-полезните риби. Месото ѝ съдържа голямо количество омега-3 мастни киселини, витамин D, аминокиселини, полезни минерали, всички необходими за здравето. Важно е да умеем да приготвяме сьомгата подобаващо, за да е не само вкусна, но и да запази всички тези хранителни вещества.

За да успеем да постигнем съвършенство в приготвянето на тази риба, трябва да знаем кои грешки да не допускаме.
 
Не купувайте лоша риба
 
Ако сте решили да заложите на прясната сьомга, трябва да знаете, че различните видове и породи сьомга имат различен цвят и окраска, но едно е сигурно – месото ѝ винаги трябва да е с наситен, ярък цвят. Бледите нюанси означават, че рибата не е прясна и е добре да не я купувате.
 
Не я размразявайте неправилно
 
Ако сте купили замразена сьомга, трябва да знаете, че за сготвянето ѝ не е необходимо много време. Затова не се изкушавайте да я размразите в микровълновата, колкото и изкушаващо да е това. Оставете рибата да се размрази натурално на стайна температура или ѝ "помогнете", като я потопите в топла (не гореща) вода за известно време.
 
Не премахвайте кожата
 
Кожата на животните и рибите е предназначена да ги предпазва от външни влияния и патогени. Тя има своята функция и след смъртта. Не бързайте да отстранявате кожата на сьомгата, а я гответе заедно с нея. Така месото на рибата става по-крехко и вкусно, соковете се задържат в него, а резултатът е сочна и вкусна сьомга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
чарли преди 4 години
В най- скоро време очаквам рецепта за готвене на папагалски езици.
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сьомгата става единствено печена на тенекия,леко подсолена.Всички останали рецепти са измишльотина на хора с развинтена фантазия.Така че не се хабете да пишете за за най-евтината риба на света,отглеждана по нехуманен начин в фермите на североевропейските държави.Има филми по ю-туб където,ако видите как се развъжда в рибарниците и как се храни тази риба,никога не бихте посмели да си купите и да ядете от болни и изродени рибни покления.

Спонсорирани публикации