Украйна – неизлечимо болна от война

За държавата е жизненоважно да воюва
Обновена: 30 юли 2019 13:56 | 28 юли 2019 22:35, Нели Христова
216
Украйна – неизлечимо болна от война
Снимка: Reuters

Украйна е неизлечимо болна от война, пише руският журналист, поет и военен кореспондент Анна Долгарева във вестник “Взгляд“ в материал, представен без редакторска намес от агенция Фокус.

В Украйна, "Слугата на народа" Владимир Зеленски получи това, което искаше - той напълно контролира парламента и, следователно, правителството. Президентът Зеленски може да направи всичко – да промени напълно установените държавни традиции, да премахне корупцията, да вкара в затвора престъпниците , да промени законодателството, спасявайки страната от чудовищните закони, като този за езика и накрая да спре войната.

Не знам дали Зеленски ще направи всичко по-горе. Въпреки че шансът той да се справи с корупцията и с промените в законодателството премахвайки доста абсурдни закони, са доста големи. Но той няма да спре войната. Защото в момента Украйна не е жизнеспособна без война в Донбас.

Нека извадим външнополитическия фактор. Въпреки че като цяло е съвсем ясно, че Украйна изобщо не обслужва интересите си, дори не и европейските, но американските интереси. Съдейки по факта, че на международните платформи, украински делегации продължават упорито да повтарят санкциите срещу Русия, необходимостта от забрана на „Северен поток-2“ курсът не се променя, музиката е поръчана все пак. Но дори и това не е най-важното.
Основното нещо е разрушената икономика на Украйна и голяма олигархия, чийто бизнес сега е твърдо свързан с войната. Основното нещо е невъзможността да се възстанови тази икономика в някакви разумни срокове и затова е необходимо да се обясни къде отиват парите. Парите отиват за война с Русия.
Основният проблем са хилядите доброволци с боен опит и вродени украински способността да сложат в джоба няколко гранати. За тези, които са преминали през Антитерористичната операция (АТО), цялата Украйна вече стене, тук и там новинарски сайтове експлодират с послания: "атошник" е убил ... изнасилил ... подпалил... убил и застрелял себе си. Оставени без война и намиране на подходящ лидер за себе си, тези хора с повредена психика могат да се превърнат в ужасна сила. Всички тези неща връзват ръцете и краката на “Слугата на народа”. Но има още.

Ще го разбере ли Украйна, ако въпреки всичко реши да спре войната, ако изведнъж се окаже наивният и благороден герой от самата поредица “Слугата на народа” Голобородко, благодарение на когото, изобщо, беше избран? (Разбира се, няма да се окаже, но си представяме хипотетична ситуация).
Дали украинците, които са дали живота си за призрака на завръщането на Донбас и Крим пет години, разбират простата истина: те не могат да бъдат върнати?

Да, украинците гласуваха за Зеленски-Голобородко, защото той е сладък и красив, защото той е нова фигура в стъпкана политическа поляна и защото по време на управлението на Порошенко стандартът на живот на украинците е паднал няколко пъти. Но дали украинците гласуваха против войната?

Ето един прост факт: самоиздигнатият Алексей Гончаренко премина от Одеса във Върховната Рада. Същият Гончаренко, който се подигра на мъртвите в Дома на профсъюзите, този, който стана символ на срама на Одеса. Той събра почти 30 процента от гласовете, оставяйки след себе си кандидат от партията "Зеленски". Това означава, че Одеса не си е направила изводите. И това е Одеса, руски град, перлата край морето.

Няма и не може да има изводи. Украйна е сериозно болна, украинците са сериозно болни и безумни. В тази война вече има умишлени губещи - и именно тези, които са изгубили ума си в пушеците й. Тези, които по-късно, може би, ще се оглеждат объркано и ще си помислят: “Защо, какво сме направили ...”. Ще кажат, че никога не са подкрепили АТО ... че в АТО само са чистели и готвели.

Украйна е болна, Украйна се нуждае от война, Украйна не е жизнеспособна без война, а украинците, които поеха черната плесен на омразата, не могат да си представят живота без война. Спорите на тази черна плесен изгарят отвътре, лишават живота от смисъл. Няма лечение, дори Зеленски да не е марионетка на Коломойски, а силен и мъдър независим политик.

И да не говорим за хирургичното лечение...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манипулаторите се познават от далеч. Хвърлят някакво число без контекст. 10 милиона данък печалба. Ама за 20 години и при оборот от 100-тина милиарда за същия период. Тоест 1 лев на 10.000 лева оборот. Дай Бог на всеки дребен предприемач в България такива данъци. Значи ако си предприемач с 500.000 лева годишен оборот, данък печалба от 50 лева. Е добре е. И сега ще почне да обяснява за това как едното е оборот, а другото е печалба. Именно. Със счетоводни фокуси и корупция печалбата е минимална
169
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия отново се превърна в Империя на злото!
168
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 177ДДС-то и акцизите не се плащат от Лукойл Нефтохим, руска подлого, а от българските граждани когато си зареждат колата. Колкото бензин и дизел българите консумират, толкова ДДС и акциз се плаща. И да не съществуваше Лукойл пак щяха да консумират толкова. А самият Лукойл Нефтохим не плаща почти нищо като данъци защото всяка година излиза, че печалбата им е колкото на баничарница и по този начин няма върху какво да се начисли корпоративен данък.
167
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарение на американските тецове не сме 100% зависими от руското ядрено гориво. Ако ги нямаше тия тецове, щяха да ни въртят на малкия си пръст руските от падъци.
166
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тези г.адове изгориха в Одеса двама българи!!! -Какво са правили тези българи в редиците на руснаците? За руската кауза срещу украинците. Намерили са, каквото са търсили.
165
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"разходите за производство и доставка на петролни продукти в България са сред най-високите в целия ЕС""цената, на която България купува газ от "Газпром", е най-високата в цяла Европа - с 30 процента повече, отколкото плаща например Германия, гласят изчисленията на ЦИД, цитирани от Зюддойче Цайтунг"Руснаците са толкова братушки на България колкото и Сърбите които ни нападнаха в гръб 1885-та година. Славянско братство няма. Има само ба-лъ-ци. Червени т-и-к-в-и.
164
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хахаха 166Да, Русия не ни набутаха с Ф-16 и с ТЕЦ-овете. Но за сметка на това ни набутаха с почти всичко останало в последните 30 години и в политиката е пълно с техни марионетки които от време на време да ни набутат с нещо. Според анализи Русия контролира 25% от българската икономика. Лукойл Нефтохим как го върти как го суче, все печалба няма и не плаща почти никакви данък печалба въпреки огромните обороти. България е колония, бе хора. И дали си русофил или американофил все те ееебъъът.
163
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента в Крим е тихо и спокойно, туристическия сезон си върви успешно. Същото е и в Абхазия и Южна Осетия. Защото там е Русия! А където са стъпили хамерикански миризливи покрити с кравешки фекалии, ботуши или техните купени грантаджийници, има само омраза, раздор, смърт, разруха и унищожение!
162
1
 
8
 
! Отговори
джо преди 4 години
До Ето. Скоро Литва , Латвия и Естония ще са само географски понятия , след това и ние! Така добре сме се ориентирали към НАТО , че просто няма да останат хора.
161
3
 
12
 
! Отговори
до159 преди 4 години
шшш ало, кримчани си паднаха на онази работа от бингото което уцелиха, там война и мизерия няма има вежливи солдати и вдичко е мирно и тихо. Някой беше си помислил че ще контролира от Вашингтон Черно море с база в Крим ама нещо не позна....а и моста който Путин им направи е достатъчен жест към населението, независимо украинци руснаци или тстари се самоопределят.
160
5
 
12
 
! Отговори
77777 преди 4 години
До Анонимен 159И какво за Крим ? Имаше референдум , хората категорично си казаха мнението . Ако са " окупирани " от Русия , къде са терористичните действия , къде са протестите , как изразяват недоволството си от окупацията
159
3
 
9
 
! Отговори
ко речи преди 4 години
До Анонимен 164Имаше договорка между Янукович и опозицията да се проведат предсрочни избори докъм декември , да се сформира правителство като се вземат предвид интересите на опозицията . Гаранти бяха Полша , Германия , Франция , Русия . И на другия ден започнаха убийствата , защото този вариант не устройваше САЩ . Те не искаха мирно разрешаване на конфликта
158
4
 
14
 
! Отговори
до 159 преди 4 години
и какво да ти каже за Крим, че живеят два пъти по добре от урките ли ,,, ***. В хотела ни има едни туристи от Крим , ми супер доволни са че са руски граждани.
157
6
 
11
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
До Анонимен 158Русия ни държала бедни --- ахахахахаххахаоохохохо , ахахахах , оохоохохо Само няколко примера , Русия ни накара да дадем 2 млрд за лепене на стиропор , Русия ни накара да купим самолети от Одринската война за 2.1 млрд . Русия ни накара да изнасяме евтиния ток , а скъпия е за вътрешния пазар . Също Русия ни кара да държим цени на храната по-високо от тези в Западна ЕВропа
156
3
 
8
 
! Отговори
до 164 преди 4 години
много си наивен миличък, хайде почни от февруарския майдан и си подреди мислите и събитията, чак тогава говори кой кого е нспаднал...
155
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужасно цинична статия. Руснаците нападнаха Украйна, натрапиха им война и сега леят крокодилски сълзи, че са неизлечимо болни от война. Четиво за ***.
154
5
 
12
 
! Отговори
Либерал Демократ преди 4 години
Тези,които искат унищожението на Русия са същите , които разбиха България и евтаназаираха 80 млн бебета изгониха 6 млн навън избиха на баба Дора Козичките ,а сега колят и заравят на Прaсеенца заради Суданска чума.Същите тези насаждат джендъризъм, либерална демокрация гоюeювщината,миг-ри-те,ваксините и абортите.Същите са в БХК и тук в сайта на официална заплата .В цялата държава са пропили всички читаво и работят за да превърнат БГ в квартала на Амуджите ФъКълтету. или ТУкайТуууууу.Отдава имсе.
153
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой води война във Украйна.Това не са украинците ,а частните армии на Пентагона като ''Академия.' Те подпалиха именно Украйна за да yбиват братя с братя.Украинците нямат интерес от война с Русия.Войната реално в Украйна е Война м/у САЩ иРусия водена на чужда територия и не с официалните имармии ами през проксита.
152
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то и Китай и Сащ гледат на русия като васал нормално това и е нивото
151
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нищо новоПрав си. Отворените граници в крайна сметка не носят нищо на бедните държави. Но това не означава, че на Украйна с Русия и е по-добре. За Ердоган България е османска провинция. За Путин Украйна е руска провинция. Това е. България и Украйна са държави на които никой не гледа като на равноправни партньори, а като на васали.

Спонсорирани публикации