Как Миконос се превърна в гръцкия остров на милиардерите

Само потник с надпис J’Adior Mykonos струва 1200 евро
31 юли 2019 19:45, Нели Христова
23
Как Миконос се превърна в гръцкия остров на милиардерите
Снимка: Nammos

Хиляди наши сънародници избират Гърция за своята лятна почивка. Оказва се, че и голяма част от звездите и милионерите също. И по-точно едно специално място – остров Миконос. Той винаги е привличал изискани и богати хора, но притокът на милионери го превръща в рай на абсурдния лукс.

Миконос не е обикновено място за почивка или за обикновни хора

Няма да намерите нито един магазин за кофички и лопатки, нито за дюшеци. Всъщност, няма нито едно място, което може да ви продаде евтин китайски морски атрибут за забава. Но ако имате 10 хил. евро в джоба, може да се сдобиете с нова чанта „Гучи“. 

"Нашите посетители не са такъв тип хора", казва добре облечена хостеса на плажа Nammos пред The Guardian.

От малко селце, Nammos се превръща в "Пътят на кралете на морето". Плажът е посещаван от звезди като Ариана Гранде, Кейт Мос, Линдзи Лолън, Уейн Руни и Юсеин Болт. По думите на хостесата Ана дори и някой да иска да хапне в ресторанта, шансът е малък, тъй като резервации се правят седмици по-рано. И най-вероятно е за добро – порция морски бас струва 200 евро. Навярно опитът ви да пиете бира на бара, където всички клиенти се поклащат на масите в ритъма на R&B музика, също ще бъде осуетен от група гардове в черни тениски и шорти.

Един от тях – Джордж, твърди, че само онези с резервации имат правото да се присъединят към партито. Други хора не се допускат, а богаташите харчат най-малко 50 хил. долара на вечер. Това е повече от парите, които Джордж, който споделя малкия апартамент на острова с още петима негови колеги, ще изкара за 10 сезона напред.

За повече уединение звездите наемат така наречената „кабана“ с външно джакузи за скромните 5000 евро на вечер. Не чак толкова луксозни кабани на 10 минути от бляскавия плаж могат да се наемат за 10 евро на вечер.

Островът привлича туристи от 1920 година, когато археолози го използват като база, докато изследват руините на о. Делос. Мястото става още по-популярно, когато бившата първа дама Джаки Кенеди го посещава с втория си съпруг. Примерът й последват Грейс Кели, Бриджит Бардо и София Лорен.

И както винаги, местата, които са харесвани от звездите, рано или късно привличат и милионерите.

Заливът, в който се намира Nammos е най-популярен, тъй като водите му са естествено дълбоки, а скалите предпазват от опасните морски мелтеми. Мястото е перфектно за богаташите, които искат да се похвалят със суперяхтите си. А понякога и актьори като Том Ханкс и Хю Джакман също си наемат яхти.

За тези, които предпочитат да пътуват по въздух, Nammos предлага частно летище. Ако нямате свой хеликоптер, самолет или летящо килимче, пътят от Атина до Миконос ще ви струва 3500 евро.

На луксозната улица в градчето на Nammos има само бутици на скъпи марки като Gucci, Burberry и Louis Vuitton. Моряшко потниче с надпис J’Adior Mykonos струва 1200 евро.

„Който дойде на Миконос, може да купи всичко, казва анонимен артист, който носи бандана. - За това е проектирано мястото“.

Той нарича себе си Монополи и продава странни произведения на модерното изкуство на неприлично високи цени. Казва, че работите му нямат никакво културно значение, а "просто са направени за пари".

На Миконос вече няма рибари. Всички те са продали имотите си.

Не само заливът на Nammos е превърнат в място за богаташи. Негова конкуренция е бар Scorpios. По думата на Елена, една от трите хостеси, когато има големи партита на опашка пред бара има над 2000 души. Политика на заведението е никога да не пуска гръцка музика.

На международното летище в Миконос пристигат близо 282 хил. души само за първите шест месеца на 2019 г.  - с пет пъти повече от 2018 г. То все още претърпява ремонт за 25 милиона евро, като през 2021 година ще отвори нов ВИП сектор.

За онези, които нямат суперяхти, на които да спят, островът предлага петзвездни хотели и луксозни вили, които всеки може да наеме за 1 милион на месец. Там се намира и една от най-големите вили на всички острови в Гърция - Villa Tamarisk.

„Милиардерите са свикнали да живеят в големи къщи, така че не можем да ги тикнем в малки вили“, обяснява нейната собственичка. Домът върви с персонал, който обслужва гостите 24 часа в денонощието, а наемът му за седмица струва 330 хил. на месец.

Жителите на острова се оплакват, че заради богаташите, които идват на острова, цените на имотите са скочили страшно много и е трудно да си намериш нормално място където да живееш. От 400 евро на месец, наемът на малка вила в по-отдалечените части на острова е скочил на 600 евро. Близо три пъти по-висок от средния за Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Джурналиста преди 3 години
Алоу ,джурналята що е то : " а наемът му за седмица струва 330 хил. на месец " ?!
16
0
 
4
 
! Отговори
ime преди 4 години
а наемът му за седмица струва 330 хил. на месец.
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"наемът му за седмица струва 330 хил. на месец"
14
0
 
7
 
! Отговори
nikolov преди 4 години
От кога думата *** е обидна и я цензурирате.. баситъпацитечовек!
13
2
 
12
 
! Отговори
nikolov преди 4 години
Незнам кой *** е писал статията но 90% в нея не е вярно! И кви са тия милион на месец наем?!? Бил съм на този остров, първо - Август месец духа си е*е, Наммос си е обикновен плаж и можеш да си седнеш на бара без пробмел и резервации, в клубовете също се влиза без такива. Като цяло не е кой знае какво и наистина има много гей, каманак. Санторини ми хареса в пъти повече и не е прехвален като Миконос.
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости на търкалета, живея в Атина от доста години, ходил съм 10 -пъти на Миконос .Снимката е от малкия бийч, има и голям разбира се. Цени има всякакви, въпроса е че има *** богаташи които плащат 100 000 за бутилка шампаско която дефакто струва 70 евро.Острова е предимно пийдалски като Ибиса и ходят дърти чички да се плякат по плажовете, вечер няма осветление по улиците и в повечето точки на острова мирише на тор. Летището е с три гишета- смешка, а билета до Атина и от е 100 евра.Ходят предимно интернатионал *** да си търсят богати чички, а пък те леви китки...
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Богати да,ама чак па изискани ? Ай моля ви ! Като знам нашите богати какви са *** от селата с просташки маниери и чалгарки жени - Отврааат !Хитреци и тарикати -ограбиха народа , Ама винаги ще са си Примитивни !
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако нещо в Кауфланд струва 5 лева, а на Миконос 500 лева значи в Миконос е сложена надценка антиселяндур."Тц, не позна, надценката се казва комплексоснобар. Тя е сложена за тия *** дето не сърбат чорба, а кусат супа.
9
1
 
4
 
! Отговори
фАТМЕ преди 4 години
***, защо не написа за цената на Светланките?Има и ценоразпис-24ч -2400Евра
8
1
 
14
 
! Отговори
P преди 4 години
Явно и у нас е пълно с милиардери. Доста хора познавам,които са ходили там. Наистина е по-скъпо, но нищо общо с цените в статията. Аз харесвам по непопулярни дестинации и точно Миконос и Санторини ги избягвам.
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А наемът му за седмица струва 330хил. на месец. Боже, поне си проверявайте статиите когато ги копирате от деуги измислени български сайтове.
6
3
 
14
 
! Отговори
ами преди 4 години
Остров Миконос открай време се води острова на обратните.За гейове и лезбийки от цял свят там е раят. Иначе цените са много преувеличени и много неточности има.
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако нещо в Кауфланд струва 5 лева, а на Миконос 500 лева значи в Миконос е сложена надценка антиселяндур. Като сложиш такава такса се отърваваш от разни северни съседи, които идват с димящите си 20 годишни БМВ 7-ци и багажник пълен със суджуци, лютеница, сирене, туршия, бахур и кисело зеле. Да си знаете.
4
0
 
17
 
! Отговори
Myconossian преди 4 години
Единственото вярно нещо в статията е, че много звезди отсядат или се забавляват в Миконос. Всичко останало е или противоречиви твърдения, или преувеличени и неверни факти. Миконос е прекрасно място с уникален климат, станало известно благодарение на принц Едуард и Уолис Симпсън. Островът е посещаван от много хора, с различни финансови възможности. Напълно нормално е известни личности да търсят уединение и да бъдат далеч от любопитни очи, дори и на всяка цена.
3
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да пишеш статия за Миконос без да си била никога там е тъпо.Да пишеш за звезди и милиардери без да си вдиждала на живо такива е тъпо.Да пишеш за курортите на милиардерите без НИКОГА да си била на такова място е ТЪПО !!!
2
0
 
25
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 4 години
Ха-ха. Хем бил остров на милиардерите, хем малка вила струвала 400 евро на месец. На нашто море къде ще намериш вила за 800 лв на месец?
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив, има китайски магазин на Миконос!

Спонсорирани публикации