След изявление на САЩ: Северна Корея изстреля два снаряда в Японско море

Ракетите не са достигнали изключителната икономическа зона на Япония
10 авг 2019 07:30, Анисия Иванова
91
След изявление на САЩ: Северна Корея изстреля два снаряда в Японско море
Снимка: БТА

Северна Корея е изстреляла тази нощ два снаряда в посока Японско море, съобщиха световните агенции. По информация на ТАСС снарядите не са достигнали изключителната икономическа зона на Япония

Съединените щати са информирани за изстрелването и отблизо следят ситуацията, като обменят информация с Япония и Южна Корея.

Японската информационна агенция Киодо цитира източник от японското правителство, който заяви: "Нямаме информация снарядите да са достигнали изключителната ни икономическа зона. Към настоящия момент можем да кажем, че няма директна заплаха за страната ни".

Според японски военни специалисти КНДР е изстреляла балистични ракети с малък обсег. Това е демонстрция на сила, заявиха южнокорейските власти. Твърде вероятно е изстрелването на още снаряди, прогнозира Генералният щаб на южнокорейската армия.

Южнокорейските военни уточняват, че Северна Корея провежда летни учения на въоръжените си сили. По техни думи такива ракети с малък обсег Пхенян е изстрелвал и преди.

Днешните снаряди бяха изстреляни от района на севернокорейския град Хамхън, където се смята, че има обект за производство на ракетни двигатели с твърдо гориво. Снарядите са прелетели разстояние от около 480 км на височина от 48 км, съобщи южнокорейската армия.

КНДР изстреля ракетите малко след изявлението на американския президент Доналд Тръмп, че е получил "много хубаво писмо" от севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Тръмп заяви, че в писмото си Ким е изразил недоволство от решението на Съединените щати и Южна Корея този месец да проведат съвместно военни учения.

Северна Корея възприема подобни учения като репетиция за война, имаща за цел сваляне на севернокорейското ръководство, отбелязва БТА. Предполага се, че с изстрелването на снарядите КНДР иска да изрази недоволството си от провеждането на ученията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
2
 
! Отговори
До 65 преди 4 години
Виж само кой е преписвал статията и се радвай, че е снаряд, а не е куршум.
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не са стигнали япония, защото ким не е поискал! напълно възможно е! сега само пробва технологията, а с повечко гориво ще стигнат и по нататък!
65
0
 
4
 
! Отговори
Иванчо от втори Б преди 4 години
До АнонименТози път може САЩ да я настъпят тая мотика.............................
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам колко е сериозна новината? По-скоро не е. По същият начин може да се изкара, че транспортирането на един ръждив танк от поделение А до поделение Б в България е военна маневра. Всяка страна с военна техника прави учения, профилактики, изследвания и т.н. А точно сега инициатора на ракетно-ядреното превъоръжаване е Тръмп. Че скъса договора от Ялта и се надява да превърне България и Румъния в американски ядрен нужник.
63
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правят се на голямата работа всички въшкари и накрая един, ще пострада, като Япония. САЩ няма да имат 100 год такова търпение. Един ден, ще им писне и някой, ще настъпи мотиката.
62
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върнете Буш на власт, че немоа го трая тоя мекия перчам. Едно прасе на може да опърли. Има сиг хиляди ядрени глави в арсенала на САЩ. Какво го бавят. Или да спазва световните закони и да спре да стреля или да потопят цялата СК и толкова. Аман от *** вече.
61
7
 
7
 
! Отговори
КИМ преди 4 години
Америка, Япония и Южна Корея ще бъдат заличени от лицето на земята! Слава на режима и на Чучхе!
60
1
 
12
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Могат изстрелват,ние като не можем и не ни разрешават гледаме отстрана ,чоплим си в носовете и махна намираме.След настъпване на "необратимите, демократични" промени,ни е не можем и бригадирска количка да направим.А някога преди много,ама много години България е осъществила пуск на балистична ракета от своя територия и поразила целта в Черно море
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам много неодоценени Е'нженери сте се събрали тук,па вземете по едно хладно пиво и почнете да ги мерите(бубите)
58
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера каква е идеята,Снаряд та Снаряд,нещо със собствен двигател и целонасочване прелетяло 500 километра,нещо не ми изглежда да е Снаряд! Няма лошо,следващият път може да обявите че Корейците са стреляли с Катапулт или Требушет!
57
1
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До Свещен ГущерИменно, Гущер. А тази простотия, е отдавна толерирана в страната, нещо повече-издигната е в ранг на държавна политика. Са това ти казах-на тази държава, инженери и други учени хора не и трябват. Среднистите са достатъчни, те са кротки , послушни, и осъзнават, че ако изпуснат момента-изпадат от каручката, и слушкат, папкат, и съм виждал с очите си, как се мислят за по-компетентни от инженерите.На тази държава и трябва ***, див и оскотял електорат, и си го отглежда .
56
0
 
9
 
! Отговори
Антон преди 4 години
"Снарядите са прелетели разстояние от около 480 км на височина от 48 км" - ама вие сериозно ли? Височина 48 км? Сигурно се шегувате ... или някой нещо не е разбрал!?
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това се казва да не те бръснат за слива,Таман се изплющя какви хубави писма получавал рижавият,и малкият взе че му прати бърза "телеграма"
54
1
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До Свещен Гущер На прима виста-две изобретения, чисто български-метода за леене на алуминий с противоналягане, на Академик Балевски. След 89-таго изтеглиха американците заедно с близките му сътрудници да работи и лее части за Боинг в Сатъл, не знам дали знаеш.Второто-но не толкова известно-Аустенитно нестабилните стомани, но те са засекретени, тоест, самозакаляващи се при удар стомани, за военнни цели...За чушкопека нямада споменавам. А ти-да си жив и здрав, защо не се върта тук да работиш?
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Поздравяваме премиера Бойко Борисов и българското правителство за тяхната решимост да модернизират своята армия, чрез покупката на тези много способни, оперативно съвместими с НАТО самолети. Съединените щати приветстват решението на българското правителство за поръчката на 8 многоцелеви изтребители F-16, боеприпаси и свързано с тях оборудване и очакват с нетърпение съвместна работа с България по проекта за засилване на дългосрочното си стратегическо партньорство."
52
3
 
1
 
! Отговори
Петльо, петльо преди 4 години
Петелът трябваше като се ръкуваше с него да го изненада и да му щракне белезниците изпод ръкавът,и от там под ръка директно в Гуантанамо.А най-добре в лагер за особено тежки престъпници на територията на САЩ.Лидерът им като е затворен на американска земя режимът на КНДР никога няма да посмее да плаши САЩ с ядрено оръжие.А и сигурно ще се разпадне от само себе си.Той е нещо противоестествено,като комунизмът и всяка форма на диктатура изобщо. Като се отстрани възпалителят, нещата се подреждат.
51
2
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До Свещен Гущер. И друго, Гущере. На тази държава отдавна не и трябват инженери.Трябват и ПР специалисти, адвокати, счетоводители, държавна администрация, полицаи и жандармеристи. Даже армия, учители , доктори и мед сестри не и трябват. Напоследък в няколко фирми наблюдавам-инженерите доле в производството, даже и по машините, а началниците им -среднисти, в най-добрия случай-с ТМТ, но правилните хора.И не само във фирмите, а и нагоре, чак до върха.То, и за това сме на това дередже, навсякъде.
50
4
 
1
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
До Един от СеверозападаОли,много добре знам какво има в чужбина( отпреди 1989г съм пътувал..),но ми кажи ти,някаква иновация направена от българин има ли?. Да ,точно така,от БЪЛГАРИН.Май няма и да има въпреки хилядите кадри които бълват техническите университети и техникуми. Оооо моя кръгозор е далеееч над гилотините,все пак съм учил в техникум и после имам 2 висши по механика и програмиране и съм супер. Дори пиша секюрити код.Живея в Норвегия където труда е ценен и креативността също....
49
0
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До Свещен Гущер Ами, от различни ъгли гледаме живота, с теб, драги. Твоя кръгозор е само до гилотината.Споко, както е тръгнало, скоро и гилотина няма да има, в тая държава, ще си внасяме всички ламарини готови, нарязани, огънати, точково заварени и какво ли не, отвън. Както ще си внасяме скоро и всичкото свинско.Горе главата, идва края на мъките ти!Мога да ти напиша няколко сайта, но няма да ги публикуват, да сравниш, какво произвеждат и продават хората, качествено, без конкуренция в цените.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе къде се скри Международника от Банкя. Няма ли да изпълзи от мишата си дупка и да коментира.

Спонсорирани публикации