Български хакери продават услуги - профили, чиста история, разпечатки...

Смятат се за детективи, но онлайн
14 авг 2019 07:10,
23
Български хакери продават услуги - профили, чиста история, разпечатки...
Снимка: Reuters

Български хакери, базирани в чужбина, продават услугите си онлайн в родината си. Анонимните "предприемачи“ предлагат сриване на сайтове, разбиване на пароли на пощи и на профили в социални мрежи, фирмено разузнаване и разпечатки на разговори с локация, пише "Монитор".

Оказва се, че всеки може да наеме анонимно професионалист за "мокри поръчки онлайн“.

"Ние можем да открием всеки по всяко време. Ние можем да направим невъзможното за вас възможно", пишат хакерите.

Със слогана киберпрестъпниците се рекламират пред потенциалните си клиенти у нас. Сайтът предлага услугите си само в България.

Още по темата

Проверка показва, че домейнът за хакерския портал е регистриран на чужд сървър съвсем скоро, на 20 юни тази година, но не става ясен реалният собственик заради въведения миналата година еврорегламент за защита на личните данни.

Удобно скрити зад GDPR-а, хакерите предлагат разбиване на паролите и получаване на пълен достъп до профили в социални мрежи, като цената е в зависимост от защитата на профила на жертвата.

Обещанието е за 100% успеваемост. От описанието на услугата става ясно, че хакването на профила става посредством софтуер, създаден специално от хакерите, който се конфигурира допълнително според нивото на защита на профила и дава бърз и сигурен резултат.

Цената за хакване на Facebook профил може да варира между 300 и 500 лв. Достъп до лична кореспонденция също е възможен чрез хакване на Viber, Instagram, Telegram или WhatsAPP. Достъп до поща в български мейл сървър струва около половин бон.

Разпечатки на разговорите ни и от трите телекома също се продават за около 500 лева. Освен с кого са проведени се обещава срещу сумата и опис на геолокация на всички проведени разговори.

Хакерите се оприличават като детективи, но онлайн. На сайта признават, че България е една от малкото държави, където детективската дейност не е регламентирана по никакъв начин, ето защо и техните услуги са незаконни. Открито признават, че жертвите им са сайтове и форуми, както и медии и онлайн магазини.

Използват популярните DdoS атаки,които имат за цел да спрат достъпа на целевите потребители до важна информация или до определен сайт. Този вид атаки са лесни за изпълнение, което ги превръща в страст за хакерите.

При DdoS атаката диригентът на атаката задава команда на предварително подготвена бот-мрежа да атакуват. Бот-мрежата (bot-net) представлява десетки ботове върху компрометирани машини. Ботовете заливат целевата жертва с трафик или с информация, докато услугата спре да работи и стане недостъпна.

На главната си страница са посочили, че не се намират в България, но това не пречи да извършват качествено услугите.

"Сайтът позволява на заинтересуваните да намерят компетентни изпълнители на специфични задачи в ИТ сферата. Наема се професионален хакер за конкретна задача", твърдят още създателите на портала.

За своите услуги хакерите искат плащане в биткойни или паричен превод през компания за финансиви преводи.

Предлагат предплащане на половината от сумата, преди да започнат работа, а останалата - след като вече имат резултат. Заплащането на всички услуги, включително и за DdoS, предоставяни от тях, е възможно и на части. Бонус за клиента е, че за услугите може да плаща абсолютно анонимно. Но комисионата, начислена от платежните системи за сделката, поема клиентът.

Изтриване на статии и онлайн ресурси, изчистване на имидж и сриване на конкуренцията също са сред предложенията. Хакерите посочват, че биха увеличили предлаганите услуги за редовните си клиенти.

Застраховат се, като подчертават, че не участват в изнудване и също така си запазват правото да откажат предоставяне на услуги. Няколко пъти уверяват клиентите си, че ще останат анонимни, а времето за изпълнение на задачата зависи от нейната сложност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До xakeri брат мой ли да ми пишеш тря те питам нещо
19
0
 
2
 
! Отговори
xakeri преди 3 години
Сайта като гледам не работи, но намерих друг който извършва такива услуги - дават ти флашка, слагаш я на компютъра на жертвата и ти изкарва паролата.
18
0
 
0
 
! Отговори
Красимира Ромеова преди 4 години
На сайта по-долу описвам звуковия терор на злите си съученици от Враца. Обикалям света, а те от злоба ме държат под сателитно наблюдение и малтретират 24/7. Преди 10 години живях с грозен и беден програмист, който след като изоставих ме хакна и ми разби живота.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е сравнително стара информация. Вече почти няма нищо скрито в дълбокия луеб. Нещата загрубяха и много от хакерите ги хванаха. Лека, полека властите надушват всичко.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А-ха, ето как съм била обявена за международна престъпница и какво ли още не!!!!Съседчето ми обеща да ме вкара в ада ...Въпреки всичко - нито ще млъкна, нито ще престана!:)))
15
1
 
5
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Могат хората правят го то в България коели е законно че на това да търсим сметка ми поне като са почнали да изкарат сметките на Цецо Боко Пеевски Доган Цацаров и другата пасмина че тогава от външен дълг от 20 30 милиарда да не се окажем на печалба
14
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Хайдутите едно време са вършили подобни неща,което за днешните времена не е изненадващо. Въпроса е защо заради парите и кой да има повече се хващаме гуша за гуша брат брата,а парите се печатат и са само едни хартийки? Какво са парите без хората?
13
2
 
2
 
! Отговори
Какви хакери? преди 4 години
Това са чисто и просто престъпници. Както писаха по-долу - т.н. "админи", 20-30 г. пишлемета, които за някое евро/долар/коин в повече ще продадат и майките си. Докато не попаднат на грешния човек. Запознах се с един такъв, но не беше отчел, че имам бизнес с работодателя му. Изхвърча от работа на секундата и само, че е *** го спаси да не посети болничен курорт.
12
0
 
6
 
! Отговори
A преди 4 години
До Анонимен 13Първо да лежат ефективно тези които окрадоха КТБ, тези с "къщите за гости" и пр. и пр. Тогава наистина може би кражбите ще секнат.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората предлагат услугите си. Няма нищо лошо.
10
4
 
2
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Ами мога да ги наема да хакнат емайл примерно в gmail... Успех ... То да беше толкова лесно ...
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като почнат да лежат ефективно в затвора и тая мода ще мине.
8
11
 
2
 
! Отговори
Видар никога преди 4 години
Не е бил човек, Видар е бил полубог, полутитан, но никога не е бил човек. Затова Видар - истинският Видар никой не може да го убие в Асгард ... На Видар се разчита, когато положението наистина е олайневено, защото Видар е истинският крал на Асгард. Този, който наистина управлява. Никой не може да убие Видар ....
7
0
 
5
 
! Отговори
Доди преди 4 години
Йордан Бързаков, незнам кой сте и откога списвате публикации в Днесa. Едно обаче не може да ви се отнеме - голям хакер сте!
6
5
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Ами ще продават и повече след като ГЕРБ сами си ,,хакнаха,, НАП !!!
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е доживяхме го и това време.Да се върнем към хартията и химическия молив.
4
8
 
8
 
! Отговори
DDD преди 4 години
HACK THE SYSTEM!
3
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се разбира от статията това реклама ли е, сплашване на непрофесионалисти, оправдание за некадърността и корупцията на правителството ли..Държавата изсипва пари за ит проекти , на свои фирми, но те се крадат , а проектите са проформа и с ниско качество като пътищата.Заплатите на ИТ са много ниски, а и ограничават правомощията им.За парите изсипани последните 10г в държавни ИТ проекти трябваше да имаме изкуствен интелект и 10 по малко админисърация, а хакерите само да мечтаят за хакване.
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В схемите участват т.н. админи, тия, дето хостват и администрират сайтчета. Те си създават бази данни с ИП-та, които обменят с други админи. Други участници са доставчиците на интернет, те слухтят трафика с автоматизирани снифери и скриптове и така получават достъп до пароли, номера на кредитни и дебитни карти и т.н. Платформите за обмяна на информация са добре забравените ICQ. Иначе е вярно, нивото на беге 'хакера' е плачевно ниско.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хакват всичко за 5 лв бедни хакери.

Спонсорирани публикации