Откриха 75 кг кокаин в 20 хиляди кашона с банани в Бургас

Част от продукцията е била изнесена в Румъния
17 авг 2019 18:03,
26
Откриха 75 кг кокаин в 20 хиляди кашона с банани в Бургас
Снимка: Pixabay

Над 75 килограма кокаин са открити в складова база на ул. "Индустриална" в Бургас. Кокаинът е на стойност около 2 500 000 евро. Наркотикът е бил скрит в кашони с банани. Това съобщи на извънреден брифинг днес административният ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев, пише БТА.

Той допълни, че на 27 юли на Пристанище "Бургас" е акостирал плавателен съд на международна компания. По думите му корабът е пътувал от Еквадор през Италия. На 29 юли в Пристанище "Бургас" от кораба са били разтоварени 19 контейнера, в които имало общо 20 626 кашона с банани, уточни Чинев. Два дни по-късно стоката е била разтоварена в складовата база в Бургас. Неин получател е българско търговско дружество. Наркотикът е открит от работник в склада, който веднага сигнализирал в полицията, обясни Георги Чинев.

Наркотичното вещество е било в кашоните с банани в пакети, каза старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас. Всеки от пакетите е с тегло 2,5 килограма. Разположени са така, че при отваряне на пръв поглед да се виждат плодовете. Покрити са със специфично фолио от метал, най-вероятно за избягване на проверки през рентген, допълни старши комисар Калоянов.

Назначена е експертиза, която да установи чистотата на кокаина, добави Калоянов. От пристигналите кашони с банани част вече са продадени в Румъния, уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пък хората разправят,че една бизнес дама дето била приятелка на един премиер,имала бананови плантации в Колумбия.И само тя внасяла банани в България.Че и пристанище си имала и тия хора разправят,че така се внасял кокаина.Ама те хорските приказки край нямат.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо май са объркали контейнерите, щом общаци са напипали пудрата захар.Сто процента са гътнали едно две кашончета с кокс на страни и да оправдаят кражбата, са се застраховали с ченгитайците с филми за Джо Банана. Сега фирмата получател, трябва да хваща гората, че на Митьо Изцъкления памперс и вожда му Божко банана им изгоря банановата плантация.... .А общаците скоро време ги очаквайте с ресторант на ревиерата и чисто ново бентли.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друсани "бананиии", батеей......Екстра качествоу, само 20лв. килотоууу.....-)))))
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицаи към разследващия:- Шефе намерихме 20 кг. кокаин.- Намерили сте 15 кг. кокаин.- Намерихме 10 кг. кокаин.- Защо сте ми донесли празна торба?всякакви прилики с действителни лица и събития са случайни..
22
2
 
6
 
! Отговори
чукча преди 4 години
Не че нещо, *** тоя чий го е дирил да рови в кашоните.. па и тъп0 парче.. вместо да се обърне настрани ще звъни на милиьцайките... Нищо де.. скоро ще се учи да плува с камък на врата. А 80 кила в два контейнера и 20000 кашона означават, че явно някой поръчва на частно, или че останалата част все пак ще стигне до получателя.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
19 контейнера............намерили 80кг СЛУЧАЙНО щото общ работник се обадил в полицията.Тук са минали поне 10 тона.Преди няколко месеца събираха кока в морето.Сега фирмите поръчат банани а получават коко-банани.Явно Бг се е превърнала в сериозна разпределителна гара за белото.Като се сетим за едни хора наскоро завърнали се от Испания и ..................ето ти легото подредено.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На получателя ще му напъхат крив банан за това,че издънил пратката.Е,така се става милионер.Скоро нали имаше една статистка,колко нови милионери сме имали.Сега един по малко!
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бананова мизерия си е ... Па и тез банано не с ало по скъпи от кокоцата ? Белаф нов бизнес план ще да е ... коката е второчни
18
4
 
10
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Тия 75кила чиста кока 2,5млн евро я изкарват . Хванат някой с 300г трева се превръща във 20хил дози на стойност 300хил евро,както и да е добри банани сме изтървали. 100% гешев хрътката ги е надушил :D
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 89-та нямаше ги тея банани, вече ги има даже заедно с кока..
16
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ!!АКО ЩЕ КРИЯТ ДРОГА В ПЛОДОВЕ СЕ КРИЯТ ПРИМЕРНО В ДИНИ!!РАЗРЯЗВАШ ДИНЯТА ЧИСТИШ Я И Я ТЪПЧЕШ С ДРОГА ПОСЛЕ ЛЕПИШ!! И СЛАГАШ ДИНЯТА НАЙ-ОТДОЛУ!! МЪРЗЕЛИВИТЕ ЧЕНГЕНА НИКОГА НЯМА ДА ВДИГНАТ И ЕДНА ТЕЖКА ДИНЯ ЗА ДА СТИГНАТ ДО ДЪНОТО!БРАВО, ЧЕ СА ГИ ХВАНАЛИ ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ !!!
15
2
 
14
 
! Отговори
До три дена преди 4 години
получателя ще го гръмнат. Да не се занимават да разследват.Мир на прах... да почива в мир.
14
4
 
14
 
! Отговори
Батка преди 4 години
Веднъж заредих 3 кашона банан в Бургас за магазина на жената.Кат ги отворила вътре на дъното всеки кашон имало по един пакет брашно.Брашно ти казвам флорвер точно пишеше на английски на пакетите - жълти пакети.Какво си купил *** вика. ми жената.И трите кашона 2 кила банани по малко и има някакво мръсно, развалено брашно вътре са ти сложили.Гледам аз -наистина брашно!Аре бе викам, направи ми баница ***.Тя само Българско брашно купува.И го хвърлила на прасето.От това свинско още имаме буркани
13
4
 
5
 
! Отговори
клошаря преди 4 години
Че аз какво общо имам с тази работа?! Бутилчица ,,Хулиганка" плодова на ден ми стига! Кокаина е удоволствие на елита! Тея прехвалените газари - успелите! Обсебили са хазарта и тотото, търговията и са се го ударили на живот! Крепят Тиквариата на власт, дрогират се и се *** елитно!
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Специална пратка весели банани.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Macaco Bong-Bananas for you all
10
0
 
16
 
! Отговори
ЛАЗО преди 4 години
Преди 1989-банани имаше по Коледа и Нова година,а сега в славните години на демокрацията берем целогодишно!
9
2
 
38
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Този сигнализиращия работник веднага да се изнася от държавата.
8
4
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Замундец 2 Банани има , но няма криви краставици. А кви сладки бяха.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При следващата пратка да качат верно и малко тоалетна хартия, *** демократите.

Спонсорирани публикации