Достатъчни ли са 30 години затвор за изверги като Мартин, погубил Криси?

Делото на убиеца ще се гледа по съкратена процедура, наказанието пада с 1/3
Обновена: 20 авг 2019 10:00 | 20 авг 2019 10:00,
153

От Окръжната прокуратура в Сливен съобщиха, че ДНК пробата категорично потвърждава, че 21-годишният Мартин Трифонов е изнасилил и убил 7-годишната Кристин. 

Той е направил пълни самопризнания за убийството пред служебния си защитник. Така автоматично делото ще се гледа по съкратена процедура, което пък значи, че Мартин Трифонов може да получи максимум 30 години затвор, въпреки че е извършил жестоко престъпление.

Още по темата

Обществото обаче не е доволно от тази възможност, която се дава от закона, но от прокуратурата не могат да се противопоставят на него, коментира адвокат Людмил Рангелов.

"Всичките деяния на това лице са от тежките норми и са квалифицирани. Принципно се определя наказание за всяко престъпление и се взема най-тежкото. Съдът може да увеличи най-тежкото с една втора при определени условия, случаят обаче не е такъв. При пълното съкратено следствие евентуалното наказание "до живот без право на замяна" се заменя с "доживотен затвор" и се определя наказание от 30 години", обясни адв. Рангелов.

Според идеята на съкратеното производство е, след като е признал престъплението, престъпникът вече е осъзнал и е започнал да се променя.

Криминалистът Иван Савов посочи, че има проблем с това, защото в случаи като този от сливенското село или убийството на Виктория Маринова от Русе, говорим за психопати и дори двамата убийци са с идентични профили.

"Лицето е излежало присъда за сходно престъпление. Излиза с досие, то трябва да отиде в РУ по местоживеене, където съответните служители започват да го профилактират през определен период от време. Правят се срещи с него, проявява се интерес с какво ще се занимава, как се развива. Това се спазва, но може би не навсякъде", каза Савов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни още, че евентуално психолог би работил с Мартин, но е трябвало някой да сигнализира за това, негов близък или друг. Това обаче не се е случило. По негови думи случаят трябва да е за пример, че трябва да се обръща внимание на подобни хора.

Най-страшното при едно такова наказание от 20 или 30 години, което може да се случи е, че близките на убитото дете могат да срещнат убиеца на свобода, което е втора трагедия за хората, коментира Рангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: УбиецКрисиСотиря
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
БХК преди 4 години
Съд и глоби за България на всички инстанции в Хелзинки, Страсбург, Нюрнберг, Женева, Стокхолм и Ню Йорк! Репарации и награди орден Стара Планина трета степен за репресираните граждани, които просто изразявали изконното си право на етническа принадлежност!
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсурдна държава.Всичко е наопаки.Съкратени процедури,лека присъда,Добро поведение и накрая не 30 години,а .........
98
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 96Не е животинско, животните не правят така
97
0
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Fil 103 Да питам, до животно ли да лежи , или до живот ?Има разлика.
96
0
 
6
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
По съвет на адвокат Мартин казва че пил ракия и бира , а в селото се е знаело че е бил въздържател.Смекчаващи вината обстоятелства , че е бил пиян. Абе мани , мани !Че и художник бил.
95
0
 
5
 
! Отговори
истината преди 4 години
ЕЕЕЕЕЕхаааааа, простотия до шия - лекарите ли са виновни бе, хора???
94
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като си е признал бил започнал да се променя...не ни разсмивайте. Такива като него не се променят
93
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото което този заслужава е някоя присъда от арабския свят...като например да бъде линчуван, или смъртна присъда с камъни...това заслужават такива като него
92
0
 
13
 
! Отговори
Fil преди 4 години
Не не са! И това че е бил пиян или е олиг..офрен по рождение не смекчава вината, напротив, показва че е доживотно неадекватен и опасен за обществото. Затова трябва да си лежи доживотно.
91
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали копирате всичко от САЩ тогава вземете им поне и правовата система. За всяко едно от обвиненията да си носи последствията, а не да се взема най-тежкото. Там ги осъждат на две,три доживотни, а ние ги пускаме.30 години за убийството, 20 за изнасилването като ги себереш този трябва да лежи най-малко 50 или до живот
90
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова ли е трудно да се разбере от тези 240 депутати ,които си живеят живота за наша сметка. Редукцията на наказанието трябва да отпадне при: 1.изнасилване 2.умишлено убийство 3. второ престъпление ,независимо какво е първото.
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ...75"Дете или Човек няма да се върнат."Че ти този *** за човек ли го смяташ? (та и главна буква?!?!)
88
1
 
17
 
! Отговори
не закачай бай Тошо преди 4 години
При бай Тошо за същото престъпление директно и без протакане разстрелваха в края на София в разливите на р.Искър зад днешния кв.Дружба. Там всред върбите и го заравяха на място. Никой не знаеше това място, дори майката. Не се говореше много за това както сега, за да не се товарят хората, а не за да не се развалил имиджа на соца, както се изтропа тук един. А нека посмее някой да трепе деца при такова наказание!
87
1
 
9
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
до 97,в САЩ са го измислили и тука трябва да се прилага. С присъдите за кражби и други леки престъпления ги карат да работят. Икономическите ползи са много, няма смисъл да ги изброявам, а статистика сочи, че 80 процента от полагащите труд никога не се връщат обратно. АК-47, животинско отмъстително мислене.
86
0
 
28
 
! Отговори
Куклус преди 4 години
Държавата е съучастник на изверга ! Ще го пусне за да убива и изнасилва пак ! Дано затворниците му видят сметката то на тях в такива случай може да се разчита за разлика на държавата !
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В 2-та случая са сключили споразумение за признание на извършеното как извършители,но непомнещи нищо от употребата на смес/хибрид/ с алкохолни питиета,а възможно още нещо,но с отрицателни проби за доказване понеж се измъкнали от местопрестъплението с дни,но оставили за проба ДНК материал-пряк,но неизследван за остатъчни въздействия в/у ДНК на сместа поета от тях заради възможни постоянни или не във време с отрицателни следствия за развитие,но представени как енергийни хора пили таквиз напитки.
84
0
 
19
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
*** на ЕС ........и ако оживее (дано не стане) при добро поведение и бачкане ще озлезе след 20-тина год ? Ще е на 40 години ....познайте какво ще прави ? Ще стане монах или да му мисли следващото дете ? Как може да си играете с живота на децата и като убие и изнасили още едно дете какво ще кажете бе ? "А ама ние не знаехме за намеренията му!" Пу да ви е.. м..... и магистрати ли кви сте там !
83
22
 
1
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
Смъртните присъди не водят до нищо, по-добре е да страда в затвора. Стига с тези смъртни присъди, това е подчовешко, бъдете по-цивилизовани.
82
1
 
7
 
! Отговори
Ибн ебн ал кравар преди 4 години
В африка има един затвор, двор затворниците са оковани във вериги за крака и така, като куче на синджир, ама даже без верига
81
0
 
11
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
Трябва да стане като в САЩ- доживотна или 1345 години присъда.

Спонсорирани публикации