"Тесла"-та на Мъск направи обиколка около Слънцето

Тя продължава да се движи с пълна скорост към Марс
Обновена: 20 авг 2019 21:18 | 20 авг 2019 21:05, Нели Христова
51
"Тесла"-та на Мъск направи обиколка около Слънцето

Чудили ли сте се къде е Starman, който Илон Мъск изстреля със своята Tesla Roadster на дълго пътешествие в Космоса? Е, той още не е стигнал заветния Марс, но направи пълната си пълна обиколка около Слънцето и все още продължава весело да обикаля Вселената.

Още по темата

"Тесла"-та и нейният звезден водач се намират на 298 632 271 километра далеч от Земята и продължават да се движат с пълна скорост – 1 878 км/ч.

В момента на писането на тази статия, Starman е прекарал в Космоса 1 година, 6 месеца, 13 дни, 13 часа, 18 минути и 19 секунди, а целта му – Марс, се намира на 110,763,775 километра.

Ако приемем, че батерията на колата все още работи, Starman е изслушал  Space Oddity 151 985 пъти в едното си ухо и Is there Life On Mars? 204 794 пъти в другото. А автомобилът е изминал достатъчно разстояние за да покрие всички пътища на Земята 33 пъти.

С всеки изминал ден, червената Тесла на Мъск продължава да чупи рекорди, като колата, стигнала най-далеч от Земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
И друг път съм казвал ,че злобата към непознатото и нестандартното не води до никъде ! Какво толкова ви стяга чепикът от успехите на ИМ ! Е, не е наше момче ,не е следвал в Съветския Съюз ,манталитетът и възпитанието му са други и не съвпадат с нашите "велики" идеологии и представи за устройството на Света ! Фалкон Хеви е факт ,а пък сега ,че собственикът е сложил тази играчка на върха на ракетата на нас какво ни влиза в работата !
39
3
 
5
 
! Отговори
ВИЕ ОЩЕ ЛИ... преди 4 години
Се връзвате на тази глупост с летящата кола? Всеки знае, че е снимана в студио на Холивуд, даже Мъск се смееше и каза, че видеоснимките му изглеждат фалшиво и после добави смеейки се, че щом е толкова фалшиво, значи нямало как да не е истина. Мъск обслужва интересите на корпоративна Америка за инвестиции в "космически технологии", с които успешно могат да се перат несметно много пари, които няма как да се изперат толккова бързо от дейности, които са на земята...
38
1
 
0
 
! Отговори
Кой каквото е крал преди 4 години
От мене не е прокопсал ... И не е прокопсал, защото е създал цялата тая свинщина за крилата на Икар нямаш никакво право да крадеш ...
37
2
 
10
 
! Отговори
джави преди 4 години
ако още веднъж чуя името стив джобс или илън мъск ще се гръмна ритуално.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 38Идеята беше да се докаже, че фалкън хеви може да носи големи товари. Самта кола беше чиста реклама, при това много ефективна.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименРазпада се. На този етап се смята, че пластмасата е напълно унищожена от слънчевата радиация, а от метала на корпусът не е останало много. Колите не са баш за космоса пригодени.Също така, скоростта му е около 40000 км/ч, не знам откъде им дойде това 1800. Дори при излитане към ниска орбита скоростта беше над 24000км/ч.
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКосмоса е вакуум :) Няма ветрове там или съпротивелния
33
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1878 км/ч ? ? ? ? Не съм ходил скоро в космоса :) даже хич, но ако има вятър или някакво съпротивление ( Извинявам се за лаишкия изказ ) при тази скорост на Теслата няма ли да и зпадат всички нитове и болтове. Ламарините и да не са от метал за сувалки
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тетко Нелке - нито българския език нито математиката са ти сила!Защо не вземеш да си изгориш дипломите и да се върнеш в училище.Какво значи "пълната си пълна обиколка". За математиката са ти доизяснили всичко.
31
1
 
7
 
! Отговори
. преди 4 години
Супер! Не знам обаче, какъв е практическия смисъл на това да изпратиш няколко тона ламарина в космоса... Някои го наричат "космически ***".
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 36 АнонименСнимал го е извънземен и е изпратил снимката на НАСА
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ба кой *** а снимал тва нещу у космоса
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
писна ми от фалшиви евроатлантически новини
27
0
 
7
 
! Отговори
от СиднейАвстраляя преди 4 години
Ако списвача беше малко по умен щеше да види колко е тъпир
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тесла колкото и реклама да правят са ненадеждни,колко тесли гърмят без причина,това ще го обяснят ли
25
6
 
5
 
! Отговори
Star преди 4 години
Голям е Илон
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Авторът на статията е сметнал за грешка, примерно ако пишело че се движи 10км/сек и явно нещо е поправял. Във всеки случай не е възможно да се движи толкова бавно тази "кола".
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дръжките на вратите на космическата тесла на Илон електрически ли са?
22
1
 
16
 
! Отговори
Мен преди 4 години
От оригиналната статия на английски се разбира, че изчислената скорост на Тесла-та спрямо Земята е 41439 км/ч. Не разбрах от къде е извадена цифрата в преведената криво-ляво статия на български!?
21
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
интересантно!..1878 км/ч са 0.52 км/сек...А само "Първа космическа скорост" е почти 8км/сек..Но виж ти чудо!!...А тоя долу дето БЪЛНУВА за некви 1870 км В СЕКУНДА,да си земе цяровете!!!!

Спонсорирани публикации