Албански банди тарашат българи в курортите около Кавала

Обират къщи, над 20 са набезите, нито една кражба не е разкрита
54
Албански банди тарашат българи в курортите около Кавала
Снимка: Pixabay

Неуловима банда крадци тараши къщи и апартаменти, докато българските им собственици или гости спят в тях в гръцкото курортно село Паралия Офринио, област Кавала, научи „Монитор“ от пострадали нашенци.

Това лято има бум на нападенията, до момента са извършени над 20 набези и нито една от кражбите не е разкрита от полицията, твърдят още препатили хора.

Някои от пострадалите са предоставили на органите на реда записи от камерите за видеонаблюдение в домовете им. На тях се вижда, че крадците са млади хора, един от които доста дребен. Предполага се, че именно той се промъква през оставени отворени тесни прозорчета. Крадците атакуват както къщи, така и апартаменти.

Обикновено го правят между 2 и 4 часа през нощта докато собствениците или гостите на дома спят. Избират къщи, пред които са спрели луксозни коли, най-вече в близкото до Паралия Офринио село Караяни. Там има доста баровски къщи, част от които са собственост на българи.

Оказва се, че за апашите не е проблем да преодолеят оградите на имотите и СОТ-а. Проникването в къщите правят през комарниците, отворени тесни прозорци или балконски врати. Докато собствениците спят, те отмъкнат чанти и портфейли, вземат парите в тях и след това ги изхвърлят недалеч от мястото. Действат изключително ловко и тихо. Едно от пострадалите семейства разбрало за кражбата едва след като
съпругът се събудил от ухапване от комари

Направил забележка на жена си, че не е затворила комарника. Тя го опровергала. Светнали лампата и видели, че в стаята е леко разхвърляно и че липсват чантите им. Друга нашенска фамилия пък пострадала докато спи в апартамента си в жилищен блок. В един от случаите собствениците усетили неканените гости и ги погнали, но те успели да избягат. Крадците не говорели на български език, твърдят потърпевшите.

От полицията им казали, че предполагат, че в района действа албанска група крадци и ги успокоили, че целят да задигнат пари и бижута, а не да ги бият. Гръцките ченгета дори казали, че от видеозаписи ставало ясно, че един от бандитите остава последен, в случай, че собствениците се събудят - да гонят него, докато другите крадци успеят да избягат с плячката. При среднощните тараши са откраднати от няколко десетки до няколко хиляди евро.

В Паралия Офринио няма полицейски участък, твърдят нашенци. Най-близкото полицейско управление се намира в село Орфани, което е на 5 км. Говори се, че през летния сезон има командировани полицаи в района, но изключително рядко можело да се забележи полицейска кола да патрулира по крайбрежната улица на Паралия Офринио и то само през деня. Селището е най-близкият до София гръцки курорт. Намира се на 3 км от мястото, където река Струма се влива в Егейско море, област Кавала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е хубаво в гърцията.И е сигурно.Заповядайте.
43
6
 
7
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Браво! Да крадеш от ркадците не е грях! Дано да почнат и да ги колят! Как се купува къща в Гърция за милиони?!
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък имам в Miami къща и на Ocean Drive мезонетче за мадамите. Всяка седмица със самолетчето си фъркам за викенда там, ама нещо се уморих, та чета тука глупости на търкалета!
41
5
 
6
 
! Отговори
Неразбиращ преди 4 години
До АнонименХодил съм даже много пъти.Не знам за какво се впечатлявате толкова, ако е за островите, окей, ама да ми казваш че е по хубаво....По хубаво от родното няма, това че нямаме усмихнати момичета си е наша родна черта. :)
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ги приемем в ЕС, за да могат по-лесно да работят.
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИстинатаВинаги сме имали повече плажни туристи от Гърция, и винаги ще имаметоя па каскет направо ме разплака от умиление :)))
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
са млади хора, един от които доста дребен.Вовата??? Брей докъде го докараха с тия санкции бе, тц, тц, тц.
37
7
 
3
 
! Отговори
Неразбиращ преди 4 години
Не мога да ги рзбера *** които "уж" почиват в Гърция.То е ясно че правите напук, все пак това е национален манталитет, ама чак такава злоба.По хубаво от нашето черноморие няма да намерите ***, тука ви е вързан пъпа.
36
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЩО НЕ ПИШЕ ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ? ОТ ЧЕРНОМОРСКИТЕ МУТРИ...
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подобно на къщи за гости в туй селце щом като комари налитали на дълбоко спящи туристи.
34
8
 
10
 
! Отговори
До Циник преди 4 години
Не знам за баба ти. Щом казваш, че е отгледала свестни деца и внуци, следва ли да разбирам че си отгледан от нея? А от писането ти лъха такава безсилна злоба, че не знам кой е шизофреник, но ти ми намирисваш на чист социопат! А сЯ търси значението на думата!
33
5
 
10
 
! Отговори
До Циник преди 4 години
Не си запознат! Голям данък в Гърция има само когато сградата е на 2 и повече етажа и се води на така наречената първа линия. Назад е символичен. По-малък от тук. А що се отнася да твоето ако било не знам къде си, не е от значение. Ако баба ти беше мъжка аха да и казват дядо!
32
34
 
8
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Винаги сме имали повече плажни туристи от Гърция, и винаги ще имаме.Макар че Византийците тази година се опитаха ,с платени статии да промиват мозъци .Просто природата няма как да я заменят.България имаме златисти плажове ,на юг комбинирани с гори. Чисто море без опасни медузи и раци с много малка соленост. И не на последно место, имаме по нови и модерни хотели и ресори......Злобарите могат да дават колкото си искат минуси ,но за тяхно съжаление това е истината
31
0
 
27
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
Не знам за руснаците, но доста зулуми се вършат по нашето северно черноморие именно от румънски организирани престъпни групи. А катастрофите които причиняват по пътищата плюс рекета със златни предмети е отделно.
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дядо беле сложил капани против крадци, нали така, да пазят. Една ... ромка влезе, да си бере бате, в един гараж, дръпна една чанта и ... бум, остана без ръка. Те шото били две, другата хокнала и дядо се уплашил, да не каже на полицията, щото наши го знаете, те наще полицай много не разбират ... и викнал линейката, а те па го съдиха на 4 години, ама се размина с условно и даде там някакви пари на гнусната крадла ... трябваше, да я остави о да я зарови после при другите ....то минаха 20 години
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурнотова за албанските банди,че крадат в Гърция е вярно. Но ако в Русия или Румъния зопчнат да пускат стаии за гадостите по бг Мутроморие,и за престъпността в БГ кой ще дойде на море у нас? Цяло лято мутрите използват мутрески похвати,за да ловят шарани за бетономорието.Несе правитака,хорота усешат поне повечето и ги отблъсквате. Сега теи бедняци,които привлякохте ще почнат да събират кинти за Гърция другата година.Бъдете сигурни.
28
2
 
3
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Не съм се хвалиш бе хора!Направих забележка на тия,които са започнали извън темата да се заяждат помежду си....със закачка!!
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До избирателБраво. Можете още около 10 дена да се хвалите,и после не ни пука.
26
3
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Може, може. Тоя парцалев взе да плюе по хората, които са си купили недвижим имот в Гърция. Взе да пише глупости къде какви къщи имал (на сън). Не че ми пука, но едно е човек да е завистлив, а съвсем друго злобарски завистлив!
25
7
 
9
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Същите простотий правят и българите по имотите на чужденците в България,както и по имотите на българите.Дай им на балканците да крадат и да лъжат.Ние не правим изключение....Искаме само ние да крадем,а нас да не ни закачат и наказват.Ееее...не става така.

Спонсорирани публикации