Варна решава проблема със старите коли по улиците

450 автомобила вече са преместени, има ли още?
8
Варна решава проблема със старите коли по улиците
Снимка: архив, БулФото

450 излезли от употреба автомобила са премахнати от варненските улици от началото на годината до края на юли.

Издадените констативни протоколи са 523, а общо 327 собственици доброволно са преместили автомобилите си. Репатрираните принудително са 123, съобщиха от звеното "Излезли от употреба моторни превозни средства" към общинското предприятие "Общински паркинги и синя зона".

Екоинспекторите са маркирали общо 392 стари коли със специални стикери. Мярката важи за моторни превозни средства, които не са в движение, със стари регистрационни номера или не са преминали технически преглед през последните 2 години.

Собствениците им ще трябва да ги преместят в имоти, които са частна собственост, или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирана фирма. В противен случай излезлите от употреба автомобили са принудително премествани с "паяк" на паркинга в южната промишлена зона под Аспаруховия мост.

Там колите могат да останат в срок до три месеца. През този период собствениците им могат да ги приберат, след като платят такса за репатриране и отговорно пазене.

Ако автомобилите не бъдат потърсени, се предават за разкомплектоване на лицензиран оператор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко лични автомобила има във Варна? Според броя на населението, някъде около 80 хиляди лични автомобила. Колко от тях са излезли от употреба и са зарязани по улиците? ако са 523, това означава една кола на всеки 153 коли. Не е ли малко множко?
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде се правят нови улици ?
6
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 3Ми червените *** са във властта и реално управляват България.Имам странното чувство, че нямаш тях предвид, а нещо мъгляво и неопределено?
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АтанаСпорМюнхенПред моя блок имаше 2 такива и вече ги няма - дали са се махнали сами или са ги преместили не знам, но факта е, че има 2 свободни паркоместа повече.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, аз пък съм изключително доволен от това което се прави за града. Няма я тапата на ВИК повече. Синята зона в центъра реално подреди всичко там. Нови улици се правят постоянно. Паркове, детски площадки. Браво на Потника!
3
5
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Айде сирената изсвири че е пусната хубава новина и червените *** скачат да плюят. Само с плюенето ще си останете и с всички загубени избори
2
8
 
6
 
! Отговори
АтанаСпорМюнхен преди 4 години
Като варненец ще ви кажа, че нищо не се прави. Колите са много повече, а дори от тези едва една четвърт ще бъдат премахнати. Междувременно общината прави глупаво решение след глупаво решение и местата за паркиране изкуствено намаляват. Познайте с каква цел.
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно решение, тъй трябва да бъде и с безстопанствените животни.

Спонсорирани публикации