Безопасно, бързо, лесно: Кои са най-сигурните градове на земята?

В челната тройка са само градове от Далечна Азия
Обновена: 1 сеп 2019 14:36 | 1 сеп 2019 14:30, Боряна Павлова
34
Безопасно, бързо, лесно: Кои са най-сигурните градове на земята?

10. Мелбърн, Австралия

Независимо какви са критериите ви за добро пътуване - дали искате да видите впечатляваща архитектура, да посещавате музеи или просто да попивате от атмосферата на градовете едно е със сигурност важно - колко е сигурна вашата дестинация.

Индексът за безопасни градове на The Economist подрежда 60 дестинации по света като взима предвид цифровата сигурност, здравето, инфраструктурата и разбира се - личната безопасност.

Начело на този списък излиза Токио. Най-гъсто населеният метрополис на Земята получава 92 точки от 100. Сингапур се класира втори с 91.5 точки, а трети е друг японски град - Осака, с 90.9 точки.

Трите града също са били в челната тройка преди време - през 2015 и 2017 г.

Европейските градове Амстердам и Копенхаген, които се броят със свръхтуризма, също влизат в класацията.

Единственият американски град пък е Вашингтон, макар че Чикаго е бил на крачка от класирането - остава 11.


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГ е най-доброто ако си ИТ, програмист, фолкаджийка, мутра, политик, или на хранилка при ГЕРБ.
8
1
 
28
 
! Отговори
Чикаго ли бе:))) преди 2 години
Tая класация е пълен ***ак.Чикаго, където има уикенди с по 70-80 предумишлени убийства и където Тръмп мислеше да въвежда извънредно положение заради високата престъпност, бил на 11 място в безопасните градове в света? През 2016 или 2017 г в Чикаго имаха повече убийства от Ню Йорк и Лос Анджелис взети заедно. По-скоро може да е на 11-то в опасните :)))
7
5
 
15
 
! Отговори
шоп преди 2 години
До АнонименБългария е най доброто място за живеене но трябва да имаш акъл.====================Преди много години, гледах едно интервю с дъртия Гущер. Имал чичо в Америка и след 10 ноември отишъл там. Чичото го попитал защо е дошъл, а той започнал да мъца: ".Ами такова...американската мечта" Оня го погледнал и казал "Марш обратно, американската мечта сега е в България."
6
0
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
До гостАз пък реших, че си посетил гробището в Малашевци. :)
5
3
 
18
 
! Отговори
гост преди 2 години
Най-доброто място за живеене е Малашевци.Днес го посетихме и останахме много доволни от местното население,което продаваше храни,текстилни изделия и дребни битови стоки със занижено качество направо на земята на много ниски цени.Останахме доволни!
4
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е най доброто място за живеене но трябва да имаш акъл.
3
3
 
33
 
! Отговори
Кирил преди 2 години
Вашингтон US?? Това е един от най-опасните градове в САЩ. Лично мен са ме 'джобили' там. Не разбирам смисъла на тази класация.
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снимката на петото място след операта тръгвате наляво и за 10 мин сте ми на гости, препоръчвам да идвате в периода на миграция на китовете за да видите нещо което повечето хора са виждали само картинка. Зимам 6 цифри на година след данъци, работя за ав$тралийското електроно правителство а климата и красотата тука ми идва бонус.
1
9
 
18
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Банкя на кое място е? За един приятел питам.

Спонсорирани публикации