Безопасно, бързо, лесно: Кои са най-сигурните градове на земята?

В челната тройка са само градове от Далечна Азия
Обновена: 1 сеп 2019 14:36 | 1 сеп 2019 14:30,
34
Безопасно, бързо, лесно: Кои са най-сигурните градове на земята?

5. Сидни, Австралия

Независимо какви са критериите ви за добро пътуване - дали искате да видите впечатляваща архитектура, да посещавате музеи или просто да попивате от атмосферата на градовете едно е със сигурност важно - колко е сигурна вашата дестинация.

Индексът за безопасни градове на The Economist подрежда 60 дестинации по света като взима предвид цифровата сигурност, здравето, инфраструктурата и разбира се - личната безопасност.

Начело на този списък излиза Токио. Най-гъсто населеният метрополис на Земята получава 92 точки от 100. Сингапур се класира втори с 91.5 точки, а трети е друг японски град - Осака, с 90.9 точки.

Трите града също са били в челната тройка преди време - през 2015 и 2017 г.

Европейските градове Амстердам и Копенхаген, които се броят със свръхтуризма, също влизат в класацията.

Единственият американски град пък е Вашингтон, макар че Чикаго е бил на крачка от класирането - остава 11.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чикаго и Вашингтон безопасни? В Чикаго има цели квартали в които полиция не влиза освен ако не са със сериозни подкрепления - тва ли е безопасното? Или Токио, който е центъра на Якуза, едни от най-безпощадните гангстери в света? Платена пропаганда е това. Само за Сингапур съм сигурен, там за една дъвка хвърлена на земята отнасяш 20 тояги на голо....
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес краварите пак се стреляха в Тексас. Доста са вирнали чепките.
27
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най- много престъпления има в Москва!За това *** гледат да уредят тамазлъка си с откраднатите пари за ЗАП.Европа, а по-добрите в кражбите са хвърлили око зад океана.Няма никой от червените плужези, който да е изпратил наследник в рассия!
26
0
 
11
 
! Отговори
нямащия си представа преди 4 години
***, класацията е за безопасност на живота, не за грандомански билдингиа Ню йорк съвсем не е спокойно и безопасно място. естествено Япония е номер 1 по този показател в света. това е държавата където е по вероятно да спечелите джакпота от лотарията отколкото да ви ограбят или измамят. изкуствения град Сингапур се доближава благодарение на жестоките си закони. не знам какво прави там Амстердам обаче.
25
3
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН БУДИСТ преди 4 години
ДО 23:А ТЕБЕ КАТО ТЕ КЕФЯТ АРАБИТЕ КВО ПРАВИШ ТУКА? МЕЖДУДРУГОТО АЗ СЪМ БУДИСТ И ЖИВЕЯ В АРИЙСКИ БУДИСТКИ ТАЙЛАНД(97% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ТАМ СА БУДИСТИ) ИМАМ ТАЙЛАНДСКА ЖЕНА И 3 ДЕЦА(БУДИСТИ) ЕСТЕСТВЕНО,ТАКА ЧЕ Е ХУБАВО ВСЯКА РЕЛИГИЯ ДА НАМИРА СРОДНИ ДУШИ ОТ СЪЩАТА ТАЗИ РЕЛИГИЯ ИЛИ СМЯТАШ ЧЕ ТРЯБВА РЕЛИГИИТЕ ДА СЕ ОМЕШАТ И ДА СТАНЕ ГЛОБАЛНА КАТАСТРОФА?
24
12
 
2
 
! Отговори
Нямат си представа преди 4 години
Тази статия е нагласена. Или е азиатска пропаганда. С каква архитектура величие и сигурност може да се сравнява Токио, Сингапур, Сеул, Амстердам или който и да е друг град по света със Ню Йорк? Японците са невзрачни пред Ню Йорк. Оранжевият петел да беше извикал Ердото в Ню Йорк, да види уолстриид и емпайр стейт билдинг, че да си направи сметката че само те са по мощни от цяла Турция че да се изнесе по терлици от там и повече да не говори с петелът да не би да го настъпи случайно.
23
3
 
6
 
! Отговори
Славюч преди 4 години
Не извъртай *** ти си колаборационист.Марш към Корея
22
0
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
До Славючхаресваш повече ли?никой тук не е отварял дума дали харесваш раса религия място повече от собственното си чети по внимателноа това което ти лично искаш в собственния си капсулиран свят не значи че останалите също го искат
21
5
 
7
 
! Отговори
Славюч преди 4 години
Логиката ми е следната харесваш дръпнати повече то тогава кво правиш тука.Не искаме колаборационисти.И без тва дръпнатите крадат технологии що трябва да имат агенти.Щом не си фен на собственият ти произход прав ти път.От предатели никой няма нужда.
20
0
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
До Славючлогиката ти е много безлогична та значи ако всеки от нас харесва някое кътче от планената трябва да отива там и да не се връща ?
19
4
 
6
 
! Отговори
хъша преди 4 години
а тва не е вярноМосква е най безопасния най толерантния и проспериращ градтам може да протестираш и да не те арестуват а да те поканят на чай в управлениетоа на всеки ъгъл има дружелюбно настроени пиячи на водка които с удоволствие биха разделили бутилка с теб
18
2
 
4
 
! Отговори
Славюч преди 4 години
Е как що фен е е на друга раса в Европа да си ходи при дръпнатите.
17
9
 
3
 
! Отговори
Славюч преди 4 години
Който го кефи Япония и Китай да заминава и да не се връща.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чикаго? Сериозно? Градът-рекордьор по убийства в САЩ (600-800 годишно!!!) Малко си проверявайте информацията.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До шоп (7)Първо, щом си шоп значи си селянин щото в София шопи няма те са в Герман, Малина и т.н.Второ, в Бг да имаш ум е все едно да си вегетарианец в канибално селище.Така и така ще те излапат.Трето , това което се случва в Бг ще свърши в един недалечен момент и ще има много пострадали от хранещите се.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурен съм ,че и Бойко няма да остане доволен от тази новина.Все известно е ,че Ние сме най-стабилни!
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Японските градове са най-безопасни,и ако класацията е истинска първите 10 града ще са от Япония,заедно със Сингапур ,разбира се.А,че класацията е измислена показва факта,че в нея са Вашингтон и Чикаго!!
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости!!!Амстердам е толкова сигурен че ако не ти отмъкнат часовника от ръката или на жена ти данската чанта ще е живо чудо.Кой ги прави тези класации???А Токио е сигурен. Там Якудза поддържа реда ама сгазиш ли лука ще играе катаната.
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм сигурен за Осака с веселите чужди военни по баровете и улиците, но преди седмица стана ясно, че Москва е сред най-сигурните градове на земята.
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги четете тези класации на Икономист. Фейк новини са. Любляна, Братислава, Онлои Вилнюс са къде по безопасни от всички в тая измислена класация...

Спонсорирани публикации