Кой прав, кой крив – Тръмп VS метеоролозите относно Дориан

Президентът твърди, че ветровете ще ударят Алабама. Експертите не са съгласни
3 сеп 2019 21:20, Нели Христова
48
Кой прав, кой крив – Тръмп VS метеоролозите относно Дориан
Снимки: Reuters

Преди няколко дни, президентът Тръмп предупреди в Twitter жителите на Алабама, че ураганът Дориан най-вероятно ще удари част от щата. Твърдение, което далеч не е вярно, но той продължи да повтаря, докато Националният  метеорологичен институт на САЩ не реши да го опровергае.

"Алабама няма да бъде ударена от Дориан. Повтаряме, никакви щети от Дориан няма да бъдат нанесени на Алабама. Ураганът ще остане далеч на изток", написаха също в Twitter от метеорологичната служба.

В момента Дориан вилнее над Бахамите. Три други щата - Флорида, Южна Каролина и Джорджия са в опасност, а жителите им се евакуират. Разбира се, никой не напуска Алабама. Ала уверенията на Националния метеорологичен институт не бяха достатъчни за Тръмп и в събота той повтори, че щата все пак ще "получи малко от Дориан".

Това накара един от водещите на новините по ABC, Джон Карл, да се пошегува, че "президентът навярно е разбрал погрешно траекторията на урагана, за който експертите казват, че никога не е имал шанс да удари Алабама".

Тръмп не замълча.

Навярно гледал новите от голф клуба си във Вирджиния, където, разбира се, играе голф, президентът разгневено започна да пише в Twitter. "Толкова неверен доклад за урагана от некадърника Джон Карл", написа той.

"Вчера на срещата казах, че заедно с Флорида, Джорджия и Южна Каролина, дори Алабама може да бъде част от всичко, което БЕШЕ истина. Направиха прекалено голям въпрос от това, при положение, че в някои първоначални сценарии, Алабама можеше да получи "наранявания", възмущава се още президентът.

Не е ясно от къде е дошла заблудата на Тръмп, че Алабама може да бъде ударена от урагана. Пред CNN пресаташето на Белия дом заявява, че държавният глава е бил уведомен, че "обсегът на вятъра е голям" и "има много несигурност".

"Неговите коментари просто се осланят на тези твърдения, а те имат смисъл, когато вземем предвид близостта на Алабама с Флорида", обясни пресаташето.

Но Алабама, макар и граничеща с Флорида, няма източна брегова линия и в най-близката си точка все още е на около 250 мили от Атлантическия океан, където в момента вилнее Дориан.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си не-гър или ураган в Алабама не е лесно. Чиста дискриминация от страна на метеоролозите си е това, надявам се Тръмп да се пребори за правата на ураганите.
18
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако в България Бойко беше казал обратното на това, което твърдят метеоролозите, метеоролозите щяха да подвият опашка и да се съгласят.
17
12
 
15
 
! Отговори
Тенчо преди 4 години
Вижда се неистовата пропаганда против Тръм, за да бтде осмян сред широката публика. Това се дължи както на журналистите, които симпатизират на отиващата си либерална демокрация, така и на господарите им олигарси, които държат медиите и спускат опорките, кои са нашите хора и кои са тези за атака. В очите на българина Тръм трябва да бъде изкаран кръгъл ***. Да сте чули да усмиват Юнкер по същия начин, нима той не е по-нелепа фигура? Няма и да чуете, защото няма обективна журналистика, а опорки!
16
0
 
5
 
! Отговори
психиатър преди 4 години
Сутрин и вечер по една таблетка хахомицин.
15
2
 
20
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 4 години
Кукунделът вече стана и метеоролог...
14
2
 
9
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 4 години
Тръмп е прав ! Путин е воновен !
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не може да бъде?!? объркал или побъркал?
12
4
 
10
 
! Отговори
Ясно преди 4 години
"Не ясно от къде е дошла заблудата на Тръмп..." ооо ясно е ,освен че го мъчи шизофрения , явно го наляга и старческа деменция.
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре бе тоя горе на снимката,изглежда ли ви адекватен?
10
4
 
4
 
! Отговори
фейк нюз преди 4 години
Това да не е поредната лъжа,че уж бил азал нещо,а се оказва,че не е.Звучи доста тъпо цялато инфо. И какво ни пука дали ще хване "малко"Алабама,или не,че ни съобщавате?
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обсегът на вятъра отдавна "духa"кратуната Му!
8
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6 "Тръмп е много умен. Американците - още повече!"Не ги знам американците, но по-големи тъ...пъпунгери от българите няма.
7
11
 
7
 
! Отговори
Православен патриот3 преди 4 години
Да сте чули за урагани в Русия ? Дори те е подчиняват на Властелина на света Владимир Владимирович.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е много умен. Американците - още повече!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямо расизъм голям нещо тоз Тръмп.
4
2
 
6
 
! Отговори
Тръмп преди 4 години
Вижте какво става в Швеция
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп може да си каже мнението защото американците са достатъчно интелигентни да преценят дали да му вярват.
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ураганът"отдавна е Ударил Клоуна по тиквата,резултатите от удара ще ги виждаме ежедневно!
1
7
 
22
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Вече не учудва никого, когато Тръмп говори безсмислици ... Даже вече не е особено смешно.

Спонсорирани публикации