ОЛАФ засече опит за измама на наши земеделци, загубите – ? 10 милиона

Ударили тавана на финансирането, но регистрирали привидно независими нови фирми
36
ОЛАФ засече опит за измама на наши земеделци, загубите – ? 10 милиона
Снимка: Pixabay

Земеделски дружества в България, които получавали средства в миналото от ЕС и са достигнали тавана на финансирането, са се опитали да придобият още пари с измама.

Още по темата
Това съобщава БНР, като се позовава на доклад на европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС - ОЛАФ.

В него се обръща внимание, че от 2014 до 2018 г. службата е засякла 94 случая на нередности у нас и издадени са 15 препоръки.

В документа се посочва още, че измамата е ставала чрез създаването на привидно независими нови фирми, които да поискат още средства.

Проверката на ОЛАФ е установила, че често адресът на старите и новите фирми е и бил един и същ.

Според организацията,  загубите в тези случаи за европейския бюджет са били около 10 млн. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: ОЛАФпроверкаизмами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Дядо Йоцо Ама шуро на шуролейката на шурея в държавната администрация ти пречи нали?И те всеки със собствен проект и тераса, и ти бъркат в очите. Ама не ходиш на село да видиш пък там какво е и кой как точи.А има истински ферми....и те няма да получат субсидии и те, заради някакви нещастници на които джиповете съм им малко и не стигат да прекарат цялото стадо от единия до другия баир.
29
0
 
1
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
Това е работната седмица на"висшистите". Днеска будуват, утре, флиртуват, вдругиден си пазаруват, после пък празнуват и накрая пак пируват. Седмицата свърши, месецът привърши и годината завърши, а работата си... не свърши.Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от полицията, военните, институции и граждани. Град София (2014).
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали това избиване на животни не беше прикриване на броя животни, за които са вземани субсидии? 51614
27
11
 
0
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 4 години
Бащата - фермер със фирма, синът също фермер, но със собствена фирма и отделна ферма. Живеят на село в една къща. Съответно адресите на фирмите им е един. И двамата получават субсидии за собствените си фирми/ферми. Къде е измамата и защо това да е измама.
26
1
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Назначените за земеделци градски и селски тарикати и мутри, да лъжат???? Абсурд! Няма по-честни от тях, няма по-изрядно и онтролирано от държавата счетоводство от тяхното, всяка стотинка им се контролира, и виаги се правят насрещни проверки на фактурите им! Шегувам се, разбира се, какво счетоводство, какви фактури....
25
0
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
само 10 е 1 % от системните измами
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде холъм, всички знаят за земеделците мутрафони със скъпи и прескъпи коли, субсидии за милиони, лъжливо био земеделие... Прехвърлят от пусто в празно само за субсидиите. Я да секне кранчето да видите колко ще затворят кепенците, защото без далавера не им се работи. И сега ми обяснявайте за отрудения български земеделец... Тракия и Добруджа са налазени от икономически тумурни образувания под чадъра на управляващите
23
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някакъв си Олаф обвинява България в злоупотреби, а ЕС и Брюксел НЕОБЕЗПОКОЯВАНО взимат много повече от България , отколкото ние от ЕС! Само слепи хора могат да кажат, че всичко ни е наред, когато сега се унищожават български ***, а утре пак по нареждане на Брюксел се унищожат и другите животни от нашето българско животновъдство - крави, птици, овце, кози, и др. Само слепи хора могат да кажат, че България сега няма разбиване на селскостопанството, животновъдството и земеделието!
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 18 ( До кометар номер 21)Жалък дупедавец! Ти си този, който нямаш нищо против ци.га.н.ските престъпления! Ти си този, който нямаш нищо против да бъде премахнато българското земеделие и животновъдство! И такива НПО *** като теб сте се облажили доста! Толкова сте жалки, че сте готови за една дума и помахване от Брюксел да унищожите България!
21
0
 
11
 
! Отговори
A преди 4 години
Глупости - 10 милиона? Това пари ли са за калинките около Боко?
20
2
 
17
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
ОЛАФ ги разкрива, *** ги прикрива! Ей, престъпно низшо племе, ей!
19
3
 
9
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Не, дай да крадем и мамим? Ти със сигурност си от онези които врещят за беззаконията на ромите, а са с далеч по-измамнически и пресръпен манталитет! Кланяй се на земеделските мутро-комунисти, може и да ти подхвърлят некоя трохица, ама надали!
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не се показва и говори за далаверите на безродните НПО- та, както и прислугата им от ул. Козяк?
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
там ,където има субсидиране , фондации , разни "организации", почти винаги има предпоставики за измами и далавери
16
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЖИПИ сега, какво? Хайде, да се надупим за пореден път и да си унищожим българското земеделие и да бъдат уволнени и съкратени българските земеделци, защото някои от тях карат скъпа кола? Да се надупим за пореден път на западняците и послушно да изпълним всичко, което ни наръчват, само и само да няма това, което имаме за сега( поне за сега!)? Питам, къде са доказателствата, защото без доказателства, а само на пуснати думи и слухове, се цели стремително премахване на българското земеделие?
15
7
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Някои стари кyманизи... - провокатори...
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
краде се, много се краде по цялата верига,няма как да стане без помощ от държавни служби.
13
3
 
16
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
Има много измами ГЕРБ покрива всичко и се въртят както циркаджийски мечки ,за някой европейски бонус паричен да се усвои.Всичко е ясно решение няма,кучетата лаят кервана върви.Точна поговорка.
12
1
 
12
 
! Отговори
ЖИП преди 4 години
До Анонимен 12Не знам къде ги търсиш, ама баш земеделците си карат скъпи и лъскави коли. Ако говориш за баба Пена и бай Ставри, които орат с магарето и сеят на ръка, то погледни големите обработваеми земи как се газят масово от комбайни за по 300-400к евро, пък пак си помисли, дали като е дал толкова пари за комбайн на лизинг, няма да плати новата С класа в кеш за да се надуе? Не завиждам за това. само хората занимаващи се със земеделие значт какво им струва.
11
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЩерюТи да си виждал български земеделец и животновъд да кара скъп джип? Аз обаче НЕ съм виждал, защото такива НЯМА. Поредното очерняване на българското земеделие, някаква продажници нападат българските земеделци и животновъди. Поредния породажен начин за очерняване и на Българската Държава!

Спонсорирани публикации