Виена - градът №1 за приятен живот за втора година

Париж е изместен надолу заради протестите на "жълтите жилетки"
17
Виена - градът №1 за приятен живот за втора година
Снимка: Pixabay

Виена е най-приятният за живеене град в света за втора година в класацията на "Икономист интелиджънс юнит" за 2019 година.

Австрийската столица е следвана от Мелбърн, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Париж е изместен надолу заради протестите на "жълтите жилетки".

Австрийската столица привлича туристи с концертите с класическа музика и имперската си история, но наред с това има множество зелени пространства, отлични обществени услуги и по-сигурна среда, поради което миналата година измести Мелбърн от върха на класацията на 140 града в света, който австралийският град заемаше в продължение на седем години.

Разликата между двата града е минимална - 0,7 точки от общо 100. Виена получава 99,1 точки в класацията за 2019 г., публикувана днес, също колкото е имала и миналата година.

Мелбърн получава 98,4 точки, а Сидни - 98,1, допълва БТА.

В първата десетка доминират Австралия и Канада, всяка от двете страни с по три града.

Япония също е в тази група с Токио и Осака. Девети град в класацията е Копенхаген.

Париж губи пет позиции и се класира 25-и заради въздействието на протестите на "жълтите жилетки".

Най-ниските позиции в класацията заемат най-непривлекателните градове в света - последен е Дамаск, зад Лагос, Дака, Триполи и Карачи.

Класацията на 140-те града се съставя въз основа на критерии, включващи жизнения стандарт, престъпността, инфраструктурата, транспортната мрежа, достъпа до образование и медицински грижи, икономическата политическата стабилност.

За първи път е отразено и влиянието на климатичните промени върху качеството на живота: в това отношение Кайро и Делхи са санкционирани заради лошото качество на въздуха и недостатъчното водоснабдяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Klagenfurt не е по зле! Кеф ти за 10 мин. в Словения, кеф ти за 15 мин. в Италия!Елате в Klagenfurt на езерото Wörtherseе!Живея там където другите ходят в отпуск!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обожавам Цюрих и Франкфурт на Мсйн
10
3
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
виена не е това което беше преди 40 години сега не можеш да се разминеш отзабрадки и шалвари касиерките в магазините са със забрадки хората си заключваткъщите пропищели са от кражби и нападения
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много комплексирани хора тука бе. Супер си е Виена. И не е толкова скъпо. Вие сте много бедни. И да, има разни фесове, араби и сърболя, но те си стоят само в крайните югоизточно квартали. Като тръгнат да скитат безцелно по центъра полицията веднага ги спира и ги пита по каква работа идват. Виждал съм го с очите си.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е са Париж и Лондон сигурно на дъното на класацията.Пълно е с *** е тези градове
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости! Нагласени класации по измислени цифри и критерии. Мрачни и стресиращи градове пълни с маймуни и престъпност печелят благодарение на неоправданата си скъпотия.
6
5
 
6
 
! Отговори
До 6 Я па ти преди 4 години
В статията става на въпрос за Виена. Така, че не слагай и Москва другарюгендар
5
5
 
6
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 3 Все ще се намери някой не вярващ ненормалник. Лично мнение било... А в Москва как е ? И за там ли имаш лично мнение ?
4
2
 
13
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Къде сме ние и "братята " от Русия ? Капитализма бил лош , а ?
3
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ще й гледам на Виената - хора, къщи, салтанати...
2
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виена е ОТВРАТ! (Лично мнение)Има едни красиви сгради, както в централната част, така и по периферията, но това е единственото хубаво нещо там. Скъпотия, престъпност, всеки втори ъгъл от "историята" говори за евpeи, бутаница, глъч, пренаселено, пълно с нагли и пречещи туристи, лошо движение, липса на нормални места за хранене (а сме хора с нужди все пак) понеже една питка безвкусен хляб с размер 3х3см ти струва 3 евра в който и да било "ресторант" в центъра, студени и мрачни хора от местните...
1
3
 
18
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Не е вярно .София , е най - добрия град за живеене .Не само в *** но в целия свят, дори цялата Вселена.Той на- бързо развивация се , тук има диви животни - ***, тротнетки се движат по невидими пътища .Заплатите слачат с 10% .Цените на жилищата са рекордни .Народа е млад и весел .Нищо че , няма почти държава

Спонсорирани публикации