Детокс през есента - яжте круши

Плодовете са пълни с фиибри и антиоксиданти
6 сеп 2019 16:15, Иванка Гъркова
4
Детокс през есента - яжте круши
IStockphoto

Крушата е един от плодовете, които слагаме в буркани през този сезон. Сладка и сочна, тя става както за компоти, така и за сладка, но консумирането й в прясно състояние е много по-полезно. Още от древни времена тя се е използвала за лекарствено средство. 

Плодът има много разновидности, като само в България има над 20. Той може да замести кафето и закуската сутрин, защото зарежда с енергия за деня. 

Доказано е, че само кората на крушата съдържа най-малко от четири до шест пъти повече фенолни фитонутриенти (вещества със силно антиоксидантно действие), отколкото сърцевината й.
 
Купувайки си круши, може да похапнете повече от една без никакви угризения, защото няма да качите килограми от това. Да, те са сладки, но естествената й захар не може да се сравни с бялата, която е изключително вредна. 
 
Една средна круша съдържа около 96 калории. Смята се, че мъжете се нуждаят от близо 2700 ккал на ден, а жените - около 2200 ккал на ден.
 
Едно от основните предимства на крушите е, че съдържат голямо количество диетични фибри - разтворими и неразтворими. От 5,5 до 7 г фибри има в една средна круша. А колкото повече влакна има във вашата храна, толкова по-добре за храносмилането и метаболизма ви. Те държат организма сит за по-дълго време и предотвратяват усвояването на мазнините в тялото. 
 
Фибрите също имат положителен ефект върху поддържането на нивата на кръвната захар. Ако храната е богата на фибри, има  по-малък риск от покачването на кръвната захар. 
 
Неведнъж сме говори за важната роля на детоксикацията всеки сезон. Похапвайки круши, може да изхвърлите по-лесно токсините от черния дроб и червата. Диетата с плодове и зеленчуци, пълни с фибри, намалява възпалението в някои части на тялото и улеснява придвижването на храната към отделителната система. 
 
Както други сезонни плодове, крушите също съдържат витамин С, който е силен антиоксидант. Една част от полезните витамини са в кората, която не бива да се изхвърля. Те поддържат имунната система и предотвратяват инфекции. 
 
Още за полезните свойства на крушите четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
2
 
! Отговори
Под кривата круша преди 4 години
Най-детоксикиращо въздействие оказва да си обереш крушите и да паднеш колкото се може по-далеч от дървото.
3
2
 
9
 
! Отговори
Шалаверов преди 4 години
Едно време какви круши имаше.Имаше един сорт-''Масловка'',мисля че се казваше.Изядеш 2-3 круши и си готов след малко за клекова позиция в тоалетната.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде могат да се намерят на пазара круши?Освен твърдите и изстрадали всякакви мъчения вносни плодове от Южна Америка и някои други екзотични дестинации за по 4-5 лева.Дали детоксикацията по този начин няма логично да предизвика нова интоксикация на нервно-психична основа...
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам една курша за бране в двора. Всеки, който иска детоксикация да идва да бере.

Спонсорирани публикации