Рецептата Dnes: Мързеливи чушки бюрек

Нещо вкусно за уикенда
6 сеп 2019 11:38, Иванка Гъркова
2
Рецептата Dnes: Мързеливи чушки бюрек
Wellcometomykitchen

 Няма нищо по-хубаво от мириса на прясно изпечена червена чушка в салата в летните вечери, гарнирана с добре изстудена ракия. Ако обичате да използвате вкусния зеленчук за различния ястия, то днешната рецепта ще ви хареса. 

 
Сигурно сте яли чушки бюрек, но всеки път, когато искате да си направите у дома, ви мързи да се бавите с пълненето и пърженето на всяка една поотделно. Кулинарният блогър Десислава Киликчийска ни предоствя един по-лесен вариант на тази класическа рецепта, с който ще си спестите време, а резултатът е също толкова удволетворителен за небцето. 
 
 
Небходими продукти: 
 
10 големи месести чушки
 
6 яйца
 
400 гр. сирене
 
200 гр. настъргана моцарела (твърда) или кашкавал
 
100 мл. прясно мляко или животинска сметана
зехтин, магданоз, сол на вкус
 
Начин на приготвяне:
 
Изпечете хубаво чушките или ползвайте готови от буркан. Обелете ги и почистете семките, ако има такива. После разбийте млякото със сметаната. 
 
Взимате подходяща тавичка и я намазвате с малко зехтин. Редите чушките по дъното. Върху тях натрошавате сирене и поръсвате настъргана моцарела или кашкавал. Заливате с 2/3 от сместа с яйцата. После слагате по още един ред от продуктите. 
Не забравяйте подправките, като внимавате със солта, ако сте сложили повече сирене. 
 
Последният слой трябва да е с яйцата. След това слагате тавата във предварително загрятата фурна. Печете за около 30 минути. Непосредствено преди изваждане може да поръсите с малко кашкавал.  
 
Пробвайте!
 
Още вкусни рецепти четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
Смесването на растителни мазнини/зехтин, олио/с животински/сирене, кашкавал, яйца/образува лепило, което се наслагва като плака върху кръвоносните съдове. Пример: Когато си правите шопска салата с настъргано сирене върху доматите и краставиците, не трябва да слагате олио или зехтин. Българина е чревоугодник и смесва квот му падне, само и само да угоди на вкуса си, на *** си.
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само в българската кухня има рецепти с прилагателното "мързеливи" в описанието си...Резултатът по правило е нещо, което не прилича на нищо, затова пък не е вкусно.

Спонсорирани публикации