Просто, но толкова гениално: Утрехт и истински зелените спирки

Идеята на града се одобрява от жителите
12 сеп 2019 18:39,
16

Работата на Ролф ван Лере е да се грижи за добрия вид на спирките на градския транспорт в Утрехт. Това вече включва и поддръжка на растения.

На площ от 6 кв. м. е засадена т. нар дебела мара - устойчиви растения, които лятото държат дълго време без вода, а зимата са устойчиви и на минусови температури.

Поддръжката на една нормална спирка по принцип струва на общината около 2000 евро на година, а зеленината добавя към тази сметка още 200 евро отгоре.

"Растенията асимилират праховите частици, а понеже цъфтят от април до септември служат за храна на пчелите и други насекоми", обяснява пред DW Ролф.

316 са тези спирки в холандския град. А хората в Утрехт са възхитени от идеята и я одобряват. Може би тъкмо затова има идея озеленяването да не се ограничи само с покривите на автобусните спирки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Озеленете градските автобуси!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те са толкова пренаселена държава с малка територия и пак намират как да озеленят а ние с толкова зеленина и пространство и го бетонираме само
12
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 4 години
От 2г. се опитвам да накарам общината в София да засади 2 /две/ дървета на един паркинг без асфалт - прахоляк и кал. Дърветата могат да се обикалят при паркиране а прахта да не влиза в домовете ни. Предложих да финансирам засаждането и самите дръвчета но да го направи общината Законно. Резултата е НУЛА. За да не се пречи на паркирането. Такова е мисленето на 90% от българите и на тях угажда властта.
11
6
 
2
 
! Отговори
123 преди 4 години
Скоро ЕС ще се превърне в едно мултикултурно блато по подобие на САЩ. ЕС е враг на белия човек.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука е същото тръни навсякаде, между фугите на всички плочки никне треволяк.Между пътя и бордюра навсякаде има треволяк, ама да ви кажа при нас не помага ... мръсникчо и прашно е.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъжете им бездействат,чакат на соцялни.Тука вие сте същата работа!Такива елементарни грешки като "соцЯлни", прави само бай ти Груйо от село "Мазно cвинcкo" и то само когато "нагъва" токущо изпражени пръжки.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не видях нещо кой знае красиво.
7
2
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Бонго, човек вижда в света, каквото носи в себе си. В случая, едни виждат красивото, а ти като си минал с вкиснатия си провинциалистки мороглед, си се вторачил в това, което виждаш навсякъде. Отражението на собствените ти комплекси. Прибирай си се в *** на топло и кротко. Не си за света. Един марокански бежанец е по-отракан и отворен от теб.
6
8
 
6
 
! Отговори
Бонго преди 4 години
Миналата година бях в тоя град,все едно си в Саудитска Арабия,забулени жени бол.Мъжете им бездействат,чакат на соцялни.
5
6
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Ние сме само 100 години назад и около 50 в ляво.Нали са *** или греша? Как може да харесвате едни ***? В могушая жендърьi нет.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За някои неща сме напред Например в Япония ПВЦ дограмата е позната едва от 5-6 години А американците се чудят че същата дограма може да се отваря и по друг начин , само малко от горната страна При тях имали само нормално отваряне на целия прозорец
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
У нас от 50 години има тръни и храсти по спирките, тея са назад
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние сме фалшива реалност!
1
2
 
28
 
! Отговори
мила моя... майнольо преди 4 години
Ние сме само 100 години назад и около 50 в ляво.

Спонсорирани публикации