Русия успокоява след взрива във "Вектор": Зараза няма, вирусите са си там!

Пожарът в центъра е предизвикан от избухнала газова бутилка
125
Русия успокоява след взрива във "Вектор": Зараза няма, вирусите са си там!
Снимка: архив, Ройтерс

Русия заяви, че няма опасност от заразяване след експлозия и пожар в някогашен център за разработване на биологични оръжия от времето на СССР, предаде Франс прес.

Още по темата
Експлозията е избухнала вчера във "Вектор", който днес е държавен център за изследвания на вирусите и биотехнологии.

Това е един от двата центъра в света, където се съхранява вирусът на едрата шарка.

В центъра, намиращ се в района на Новосибирск, се съхраняват и други заразни вируси, включително на еболата.

Федералната служба Роспотребнадзор, която извършва санитарно-епидемиологичен контрол, съобщи, че в помещение, в което се извършва ремонт, е избухнала газова бутилка и това е предизвикало пожар.

Един служител е ранен, има счупени прозорци, но пожарът е бил овладян, конструкцията на сградата не е пострадала. В засегнатата от пожара част на сградата няма опасни субстанции.

Новосибирск е третият по население град в Русия с над 1,5 милиона жители. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
9
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен" НПЗ за да смени марката нефт му трябват месеци " За какво говорим и колко месеца са няколко хилядолетия бе ***? Наистина ли не ти пука как точно лъжеш?"Основата на всеки НПЗ(Нефто преработващ завод) е КРЕКИНГ КУЛА(Крекинг - накъсвам, нарязвам на дребно дългата въгле-водородна молекула на нефта)Всяко находище на нефт си има реално собствена преобладаваща химическа молекула на нефта. Настройките на Крекинг Кулата са според въпросната молекула и не работят за друга - ФАКТ
49
1
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Май вирусите са си там.Мутирали ли са ? Не знам.Че щом навън е вируса мутирал,ще гоним ветровете по байра.
48
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Беше малко или много овладяна аварията" Не разбирам там в руската служба за военна дезинфоррмация и тролиране имате ли чесалки, не за гръб, а за г ъ з..."Ето ти Фукушима6 празен реактор е заразен/Облъчен защото на 6те реактора са свързани вторичните системи като кондиционер - за по-евтиноа трите СТОПЕНИ РЕАКТОРА ежеминутно се заливат с вода - която става радиоактивна и 2020 вече няма да има обеми къде да се пазиискат да я излеят в морето...или ЮКорея ще я рециклира за 200млрд$
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Боби" НПЗ за да смени марката нефт му трябват месеци " За какво говорим и колко месеца са няколко хилядолетия бе ***? Наистина ли не ти пука как точно лъжеш?
46
9
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Не допуснат произвеждани от нас стоки, но щедро рафинират завишения си още неузрял нефт на цената на най качествените сортове."ЕС и България ли ПЪРВОНАЧАЛНО ВЪВЕДЕ САНКЦИИ СРЕЩУ РФ? - ДА - е тогава защо да допускат наши стоки?Още нещо УМНИКО няма НЕУЗРЯЛ НЕФТ или НЕФТ РАЗЛИЧНО КАЧЕСТВО !!!Има нефт с различно процентно съдържание на ОПРЕДЕЛЕНИ ХИМИЧЕСКИ СЪЕДИНЕНИЯ!!!Някои марки нефт по-евтино се преработват и за това са по-търсениНПЗ за да смени марката нефт му трябват месеци
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Боби"Беше малко или много овладяна аварията" Не разбирам там в руската служба за военна дезинфоррмация и тролиране имате ли чесалки, не за гръб, а за г ъ з... Когато ви теглят псувни хората да се разчесвате?
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ленинградский тролль - самый тупой тролль в мире.
43
14
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Рашко"Много ги бива руснаците да успокояват. То и след Чернобил нямаше радиация, ама..."СССР мобилизира над 100000 ликвидатори и до края на годината беше малко или много овладяна аварията. Облъчиха маса народ но колклко милиони спасиха по света.Атола Бикини където САЩ правиха ядрени опити през 50 години все още "Свети като Крушка" като парите са стигнали за изследване на сушата само...Фукушима все още изпуска радиация 3 СТОПЕНИ РЕАКТОРА, 2 ПОВРЕДЕНИ и шести който е бил празен ЗАРАЗЕН.
42
1
 
4
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Непорочна практика - а ти миличък, понеже си непорочно зачатие. Та мислех да се въздържам от писане, обаче .. пита се в задачата - ако съдим от правилния ти български, направо си си българче. Колко г.адно и и.закано нещо трябва да си за да обиждаш собствения си народ и да се персонализираш с руското? Дали пък не си по до.лен от тези които мислиш, че обиждаш?
41
3
 
4
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
В грях съм влизал вече и пак ще вляза. Сал руски *** да ми видят очите.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изкуството да лъжеш, да умееш да лъжеш.
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забележете как смело лъжат руските ***. После търсят уважение, доверие, договори, политически партии, атомни проекти, пълен контрол над енергиините ресурси,военните поръчки и големи инфраструктурни проекти.Не допуснат произвеждани от нас стоки, но щедро рафинират завишения си още неузрял нефт на цената на най качествените сортове. На всеки ъгъл руски магазин, най известните ни марки заводи им се харизаха и ограбиха в последствие.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиЖалкароцмешник Палячов
37
6
 
7
 
! Отговори
Рашко преди 4 години
Много ги бива руснаците да успокояват. То и след Чернобил нямаше радиация, ама...
36
3
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 4 години
некадърен си ти, непроизводителен *** без добавена стойност за 20лв днес. твойта държава се замозакри преди 30 години, иначе милиционерите отдавна щяха да са ви подредили в някое АПК да сортирате картофи.да можеше да закрият тия търтеи като теб! освен трафик, фасове, парникови газове и битов *** какво ли произвеждаш?
35
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До бай ***"вече е трудно да им се вярва за каквото и да билокорупцията и лъженето на кремъл е национален спорт"Ех ЛИТЕРАТУРНИ ГЕРОЮКажи ми една страна където политиците не лъжат. Кажи ми една страна където няма корупция в един или друг род и вид.
34
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Неизсечената част от руската Тундра изгоря, взриви се атомна ракета, центъра за биологични оръжия се взриви..."1. В РФ от природни горски пожари се губят повече дърва от колкото се секат годишно2. Ядрена ракета се взриви с 10-15гр активно вещество(Чернобил 160Т)3. САЩ имат дузина био центрове в Бившите СССР страни ЗАЩО ЛИ?4. Завод за експлозиви и при нас гръмна малко5. Нямаме подводници6. То и САЩ в Атлантика останаха без изправни Самолетоносачи нещо се трошат тия стари гемии
33
6
 
7
 
! Отговори
Непорочна практика преди 4 години
*** пак са тръгнали да akaт под статия за държава, в която дори не мислят за тях.приличате на фиромци, които се мислят за център на света. за вас светът се сеща като хванат *** за престъпления (трафик, проституция, убийство) в някоя бяла държава, като откажете да приемете нечия покана, и когато мъпетите ви политици изceрат нещо по заповед отвън. вие не сте българи. 90% от вас не са пуснали коментар по вътрешна за страната си тема, но да пишете нещо за руснаци и комунисти еша ви няма.
32
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баси и скапаната държава... Тая дупка да я закриват вече, то не бяха ядрени взривове, зарази... ееееееебахти некадърниците!!!
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 23Да, не е длъжна Русия да дава обяснения за дълбоко скриваните биологични, химични, ядрени и най-различни жестоко опасни аварии в благородния и хуманен Запад.Имаше един стар филм "Ярост". За Близкия Изток и Виетнам не е за приказка.Ама де акъл да проумее старите западни номера, де акъл, пък и образованийце трябва. А то не идва комплект с купените дипломи.

Спонсорирани публикации