Бербатов: Момчето с онзи пропуск, което се превърна във футболен принц

Да си припомним някои позабравени факти за голмайстор №1 на националния отбор
20 сеп 2019 11:40, Красимир Ангелов
35

Бербатов дебютира за ЦСКА когато е едва на 18 години през март 1999 година. И то в дерби срещу Левски. Първият му гол в официален мач идва само 4 дни по-късно - при победата с 2:1 срещу Миньор Перник за Купата на България. И оттук нататък Бербатов здраво захапва своя шанс при "червените". Снимка: Reuters

Димитър Бербатов окончателно сложи край на знаменитата си футболна кариера. С това и последният от "трите коня", които дърпаха преди няколко години "каляската" на националния отбор, окачи бутонките и слезе от светлината на прожекторите на футболния терен.

Още по темата
Дали скоро ще имаме отново футболисти от ранга на Стоичков и Бербатов, които да играят в грандовете в световния футбол, ще покаже само времето.

Факт е обаче, че за да има такива играчи, освен талант трябва и много воля, за да преодоляваш трудностите по пътя. Така, както го направи Бербатов в своята звездна кариера.

А тя стартира с много надежди за светло бъдеще, но и с един голям пропуск във вечното българско дерби, който мнозина не можеха да му простят с години.

Днес обаче това няма значение. Голмайстор №1 в историята на националния отбор, двукратен шампион на Английската Висша лига, носител на Купата на България, Купата на Лигата в Англия, ФА къп, финалист в най-престижния международен турнир Шампионската лига... Това са само част от фактите, които знае почти всеки фен на футбола.

В следващата галерия обаче ви предлагаме някои интересни и позабравени факти за легендата на родния футбол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Дърводелеца преди 4 години
Ша го зема на работа да търка и да ми тества скамейките. Издържат ли теста, ша ги пускам у продажба.
31
0
 
1
 
! Отговори
хубчев преди 4 години
До муспией дрон , към арабия и корея , в грешна държава си
30
0
 
6
 
! Отговори
ф преди 4 години
С онзи отбор на евро 2004 надминаха по резил 4 те в света.
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, злобно племе сме. Не признаваме успехите дори на собствените си сънародници. Жив и здрав да си Берба, и не се отказвай от мечтите си.
28
11
 
9
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Дългогодишния търкач на резервните скамейки и в Англия и Индия и Китай. Играе един два мача, и отбора се чуди как да се отърве от него с минимални загуби. А подмазвач по македонски, - записва си на тефтерче какво говори сър Алекс, че след тарикатлъка със скамейките да поеме Национала. И наистина национала е в поредица загуби, Хубчев ще го разкарат и назначат Бербатов. Цял живот е имал късмет, и като треньор ще си стои постоянно, независимо загубите - няма български футболисти.
27
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименс фондацията си спестява данъципарите отиват на такива каууни като Гришо тенисистчетодето ще строи небостъргачтези ощетяват бюджета и затова всички българи са бедни
26
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 4 години
За мастиката няма да се разберем, ама какво и има на Цеца
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
nadut puyak ot gorna dgumaya,zabogatyal i se misli za golema rabota,igral u zska-e tova covek li e,balgarin li e.
24
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По качества превъзхождаше Ицо ,но по иинтелект даже е зад Камата.
23
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е тъжно. Вместо да служи за пример и да е идеал за подрастващите, Бербатов е оплют от непрокопсаници, които не постигнали нищо в жалкия си животец и единствената им цел е да си сипят една мастика и да си пуснат Цеца. Жалко! Няма да я бъде дълго България.
22
19
 
11
 
! Отговори
cky2kbg преди 4 години
Некадърник ! Що не спомена колко пъти го късат на изпит за треньор .
21
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Талантлив футболист, но излючително мързелив и плах. Можеше лесно да задмине Стоичков и да бъде легенда като Бекъм или Златан, но предпочете да бъде сополивото, разплакано момче, каквото го запомниха в ЦСКА. Годините в Байерн и Тоннъм са най-добрите за него. Там той израстна и показа своите качества. След това в Ман, показа своите слабости, които погубиха кариерата му. Жалко. Пожелавам му успех в живота и най-вече да бъде добър баща!
20
11
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ако беше тенисист щеше да е по-добър от наш Гри(ш)нго.
19
4
 
42
 
! Отговори
Почувствах се преди 4 години
Горд българин когато Бербатов премина в Тотнъм и игра срещу бившия си отбор Леверкузен в Германия... Тогава и двете агитки в един глас/т. е целия стадион / пееше "Бееербааааатоооов"
18
2
 
22
 
! Отговори
Тотнъм преди 4 години
А бе нито ред /снимка / за фамозния му престой в Тотнъм... Чиято публика пееше "Защо ни е защита като имаме Бербатов"...
17
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Левски съм, ама Димитър Бербатов е на светлинни години от Камата. Говориме за футболни умения. На интелект няма да ги сравняваме. Иначе момчето има хъс нещо да промени, а дано. Нищо против нямам там Перукани, Лечковци и кви ли не да се махат.
16
4
 
5
 
! Отговори
Ккк преди 4 години
Фа небеше толкова надменен...
15
7
 
10
 
! Отговори
Mudyu преди 4 години
Ами и вие изкарвайте толкова по пейките, дай боже всеки му
14
11
 
11
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Аз го знам като Барбуков, не знам кой го измисли това бербатов, ония от ляво или гошо вратарчето ще потвърдят
13
7
 
48
 
! Отговори
художника преди 4 години
Оплют, руган и хвален, Бербатов остави името си в световния футбол не само със спортните си постижения, а и с интелекта си. БЛАГОДАРЯ ти Берба, за споделените емоции, бъди честит!

Спонсорирани публикации