Бягащ от допинг проверки е новият крал на 100 метра

Крисчън Коулман триумфира в най-чакания финал в Доха
29 сеп 2019 07:40, Красимир Ангелов
89
Бягащ от допинг проверки е новият крал на 100 метра
Снимка: Reuters

Американецът Крисчън Коулман е новият световен шампион в спринта на 100 метра за мъже. Той триумфира на шампионата на планетата по лека атлетика в Доха.

Американецът спечели златото с време 9.76 секунди, което е негово лично постижение и най-добър резултат в света за сезона. Освен това Коулман стана най-бързия световен шампион след края на ерата Юсейн Болт.

Участието на 23-годишният американец на шампионата обаче бе един огромен компромис, който даде поводи да се говори за двойни стандарти в леката атлетика.

През август стана ясно, че американският спринтьор е пропуснал три допинг теста в рамките на последните 12 месеца, което е грубо нарушение на антидопинговите правила. По правилата на антидопинговата агенция на САЩ три пропуснати допинг теста в рамките на година водят до автоматично наказание от 2 г. В крайна сметка адвокатите на Коулмън успяха да докажат, че трите пропуснати проверки не са били в рамките на 12 месеца, а на 14 и това спаси главата на спринтьора.

Втори във финала остана двукратният световен шампион и олимпийски първенец от Атина 2004 на 100 метра - Джъстин Гатлин. Ветеранът направи впечатляващ финал и спечели среброто с време 9.89 секунди.

Бронзовото отличие спечели канадецът Андре де Грас с личен рекорд от 9.90 секунди. Соченият на наследник на Юсейн Болт - Йохан Блейк, завърши едва пети с резултат 9,97.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте сега,оставете на спокойствие хората.Най-назобените всички знаем са винаги руснаци и българските щангисти от Сеул! Американците са честни и способни. Те не лъжат. Те ядът мак доналдс и пият кола.
55
0
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Нищо чудна . Всеки майстор си намира майстора рано или късно.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако въведат ново правило в леката атлетика, да пускат зло куче да ги гони, може и да видим.
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно е че всички зобят. Има единствено 2 условия:1. Да имат достатъчно пари да зобят с все още незбранени неща2. Да ги проверяват правилните хора в правилните моменти.
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 60 А бе ти на олигооофрен ли се правиш? Колко пъти да пиша в тази тема, че всички се зобят, но въпросът е кой е най-добрият сред назобените. Ти ако не си назобен финал даже няма да помиришеш, камо ли да си в тройката с медалите.Тоя Джъстин Гатлин как смяташ че на 38 годин и почти спечели сребърния медал с време 9.89? Ако не е назобен щеше да има на тази възраст 10 секунди.
51
0
 
14
 
! Отговори
До 46 преди 4 години
Нямам нищо против Болт.Но само ще ти кажа,че в Ямайка такова животно като допинг ченгета НЯМА.Отгоеори си кой работеше за Болт.Е името на парите самите международни федерации прикриват допинг скандалите.
50
1
 
7
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Наркоманците газят - пак ли сами бягат и печелят сребро.
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бе, момчето ие само кисело мляко от африкански газели, затова толкова бързо бяга.
48
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре бе, хем изгонихте руските спортисхи, хем ви са нужни стероиди. Тва, американото, много зле
47
0
 
23
 
! Отговори
Когато.. преди 4 години
..един бегач успешно успява да бяга от допинг-проверки, може значително да подобри постиженията си. Това се е и случило на момчето, да е живо и здраво! И да се благослови, че не е руснак, руснаците по-трудно бягат от допинга, направо никак не успяват да му избягат;)
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не знам защо им забраняват стероидите, след като всички ги гълтат с шепи. То се побъркаха да изобретяват нови, да не ги хващат тестовете, да правят цикли по график да не им светне положителна пробата, но все още да ги държи...Играят си на "как да го направя, че да не ме хванат". Чат пат някои гори. Чат пат някой като тоя минава между капките. И къде е смисъла?
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В техникума имаме един лудак беше на 17 години дето бяга много бързо и ни скъсваше всичките в целия техникум по физическо на 100 метра. Оставяше втория по- бързина на 3 -4 метра зад него, а ние другите ни отвяваше с 7-8метра на финала. И предложихме на даскала по физическо да засече за колко време изминава 100 метра и да се запише в клуб някъде по лека атлетика. Оня се съгласи и на финала спря хронометъра на 10.50 секунди. С допинг може би щеше да прави и 10.30 но не не се записа за съжаление.
44
2
 
8
 
! Отговори
Dope преди 4 години
9,76 нищо не е, на 100м съм правил 7,6 секунди (на 8битово Нинтендо с турбо джойстик).
43
2
 
1
 
! Отговори
лкйм преди 4 години
с трудолюбие се постига 9.76! мен като ме мързи едва за 13 го бягам!/е и нямам разрешена и правилна зоб!!!!а и прякорът ми не е тоягата!
42
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се интереувам от постиженията на надрусани спортисти.
41
5
 
2
 
! Отговори
Бау преди 4 години
до Бай ОйТи си заслужаваш тогава да си беден и управляван всякакви субекти заради природната си тъпота :D
40
2
 
8
 
! Отговори
Дъ Клаш преди 4 години
В кое положение си бе.В София има повече луксозни коли от в Монте Карло.
39
1
 
8
 
! Отговори
Славюч преди 4 години
Хехе да направят Брекзит бе ама не щат нема кой да им събира ягодите.Англета прозди.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 60 Кой бачкаше за Болт когато постави рекорда от 9. 58? Тайсън Гай ли дето беше до него в другия коридор и направи най- доброто си бягане до момента в кариерата си с 9.71? И остана на метър и половина зад Болт да му диша прахта?
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 53 Колега, говорим за обикновените спринтьори. За Болт не говорим, защото си е феномен. Специалисти даже се чудят как толкова висок човек може да развие такава скорост. Досега е нямало толкова висок спринтьор като него да прави такива постижения.Някои казват че дългите му крака и крачка го различават от другите, само че по тази логика два метра хора да бягаха по- бързо даже и от него. Има си не само крачката, но и как му казваха родЕн талант!

Спонсорирани публикации