Търгът мечта: Ферари, Ролс-Ройс на тезгяха заради пране на пари

Така синът на президента на Екваториална Гвинея изкупва вината си
30 сеп 2019 18:15, Нели Христова
8

Ламборгини, Ферари, Ролс-Ройс, Бугати... Преди дни край Женева, Швейцария, се състоя търга, за който всички автомобилни фенове си мечтаят. Но колите попаднаха там заради... пране на пари.

През февруари синът на президента на една от най-богатите на нефт страни Екваториална Гвинея, Теодоро Нгуема Обианг, бе обвинен в множество измами. За да не бъде тикнат в затвора, той се споразумя с прокурорите и се съгласи автомобилите му да бъдат продадени, за да се помогне на страната му.

Заедно с тях бе конфискувана и яхта, но тя навярно е била прекалено ценна за Обианг, тъй като той се съгласи да плати 1,1 милиона паунда за разноски по делото и тя му бе върната.

Колите в колекцията на Теодоро Нгуема Обианг са наистина ценни. Сред тях е и доста рядко Lamborghini Veneno Roadster, което се продаде за цена 50% по-висока от тази, дадена на предварителната оценка. Новият собственик на красивото Ламборгини, което е едно от само девет автомобила, произведени за 50-тата годишнина на компанията през 2014 г., похарчи 8,28 милиона франка, пишат от Reuters. Купувачът остана анонимен, а Ламборгинито е карано едва 325 километра.

Сред перлите на аукциона, организиран от аукционна къща „Бонъмс“, са Ферари LaFerrari, вдъхновено от Формула 1, което се очакваше да се продаде за 2,1 милиона франка. Изключително бързият Aston Martin One-77, който се продаде за 1,55 милиона франка. Bugatti Veyron EB 16.4 купе и McLaren P1 купе, Ферари  F12tdf, произведено през 2015 година от което има само 799 автомобила, почти всички, от които се продават преди да слязат от производствената линия. Интерес привлече и Koenigsegg One:1, кола, която успява да достигне почти 400 км/ч максимална скорост. Тя бе продадена за 4,6 милиона франка.

Но не всички коли на търга са сглобявани след 2014 година. Сред лъскавите автомобили можеше да се открие и модела Rolls Royce Silver Spur от 1998 г.. Въпреки че се нуждае от лек ремонт, той бе продаден за 82 250 франка.

Още по-ретро бе Aston Martin Lagonda от 1956 година. В него са се возили Фреди Меркюри, Арета Франклин, Нина Симоне, Дейвид Бауи, Ролинг Стоунс и много други, тъй като е било собственост на Клод Нобс, , управителят на прочутия джаз фестивал в Монтрьо.

Неговият наследник и партньор Тиери Амсалем присъства на търга и си тръгна от него с бяло  Bentley Azure за 112 125 франка. То е изминало едва 1300 километра.

Общо 25-те супер коли на Теодоро Нгуема Обианг бяха продадени за близо 27 милиона франка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този пак си ги купи от търга. Хахаха
7
4
 
6
 
! Отговори
бай Стамат преди 4 години
мани ги тия кошници с визия на настъпена жаба.пишете за фолксваген, че отдавна не сте пускали статия.
6
0
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
със замах умее да пазарува на тати момчетоимах си аз да лежи
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а на Сергей замъка кога?
4
2
 
6
 
! Отговори
Congo преди 4 години
Като няма кой да им построи магистрали в тикваториална гвинея, бинго бонго решил да покара в Швейцария и го хванали.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Късмет за работническата класа.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една къща в Барселона, която плаче за търг.
1
1
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Тошко Африкански се оказа точно като наш Тошко.

Спонсорирани публикации