Рецептата Dnes: Пилешки гювеч с чесън

Топла вкусна манджа
9 окт 2019 08:40, Илияна Николова
5
Рецептата Dnes: Пилешки гювеч с чесън
Снимка: iStock

Продукти:

6-7 пилешки подбедрици или пилешко месо по ваш избор
4 моркова
1 голяма глава лук
6 скилидки чесън
1 и 1/2 кг картофи
1 л пилешки бульон
1 с.л. брашно
сол, черен пипер на вкус
2-3 листа сушен дафинов лист
 
Приготвяне:
 
Обезкостете месото и го нарежете на по-малки парчета като за манджа. По желание може предварително да го сварите и така ще може да ползвате и бульона от него. В добре загрята дълбока тенджера сложете мазнината и запържете месото до златисто от всички страни (около 6 мин). Отделете го в чиния и в същата тенджера прибавете нарязаните лук, моркови, чесън. След около 6-7 минути върнете месото при зеленчуците и добавете нарязаните картофи, подправките. В чаша сипете малко от бульона и го разбийте с малко брашно. Добавете го заедно с останалите в тенджерата. Гответе гювеча до готовност на месото и картофите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: рецептиястиягювеч
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
И още един въпрос от прЕателя:Гювеч не се ли готви в гювече, а не в тенджУра?
3
3
 
1
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
Тази "манджа" не се ли нарича "кавърма"?Питам за един прЕател!
2
5
 
4
 
! Отговори
факт преди 4 години
Сряда е постен ден. Не разбирам защо не промените статията с рецепта за постни ястия.
1
3
 
3
 
! Отговори
Готвача преди 4 години
Илияно, картофи и брашно? Със сигурност готварската печка си я гледала само в магазина!

Спонсорирани публикации