The Chemical Brothers – DJ-ите, които не са от тази планета

Шоуто им в София бе феноменално
11 окт 2019 20:50, Нели Христова
21
The Chemical Brothers – DJ-ите, които не са от тази планета

The Chemical Brothers не са от това измерение. И го доказаха в София.

Днес електронната музика се намира в странно положение - трендовете идват и си отиват. Имената на младите изпълнители изгряват и залязват. Малко са пионерите в сферата, които успешно са преминали от сърцата на едно поколение в тези на другото, по-младо. Ала някой заплащат любовта на младите, продавайки стила си за по-комерсиално звучене.

Още по темата

За всичките си години на сцена, Том Роуландс и Ед Саймъндс остават верни на себе си. Последният им албум No Geography, който доведе Братята в България го показва. Той е малко по-твърд, по-рейвърски от предишните им творби, но продължава да носи техните психаделични нотки.

Пред пълната арена "Армеец" те изпълниха не само новите си парчета, но и най-големите си класики, с които е израснало цяло едно поколение - Hey Girl Hey Boy, Block Rockin Beats и Galvanize отнесоха публиката в София.

Навярно, дори The Chemical Brothers да се бяха качили на сцената с един обикновен пулт и няколко лазера, публиката щеше да ги боготвори също толкова много. Но те гарнираха сета си с невероятни визуални ефекти, след които оставаш без думи.

Всеки сегмент е изкуство. Всяка песен е акомпанирана с видео, чието качество граничи с това на добър късометражен филм и разказва различна история. 3D графиката е толкова майсторски изработена, че сякаш съществата от екраните танцуват не на плоските монитори, а точно зад гърбовете на Том и Ед.

И макар дуото да не комуникира вербално с публиката, енергията им и радостта им от това да са на сцената можеше да се усети. А самата публика бе в пълен екстаз. Когато момчетата слязоха от сцената, виковете на феновете им бяха углошителни. Не мисля, че съм чувала арена "Армеец" да скадира толкова силно.

След думите Hold Tight Sofia, те се качиха обратно за пулта, за да дарят публиката си с още няколко минути на пълна наслада.

Да, The Chemical Brothers представят най-доброто електронно шоу, което можете да видите някога. И макар запис на видео да не може да пресъздаде енергията от това, да си точно срещу Том и Ед, а бийтовете на музиката им да са в резонанс с туптенето на сърцето ти, кадрите от тазгодишното "Гластънбъри" ще ви покажа точно за какво говоря:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха пускали били чужда музика и не били творци - ако искаш да знаеш те не "пускат" а си свирят повечето неща на живо
13
0
 
7
 
! Отговори
Братята къртят! преди 4 години
Заедно с The Prodigy си остават 1 в електронната музика. Сече им пипето и нямат две еднакви или дори подобни песни. А клиповете им са шедьоври сами по себе си.пп: А? ..."углошителни" викове на феновете? По-скоро крещяща неграмотност. По наше време ако това го бях написал в някоя класна работа за шести клас щях да повтарям годината. А тук... в статия на журналист! :)))))))
12
8
 
14
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Дойдоха предпенсионно. Що не бяха тук на върха на славата си?
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам какво коментират хора, които не се интересуват.По същия начин за мен повечето рапъри са напълно неизвестни. И правят глупости. За чалгата да не говорим. Има хора за всичко. И отдавна са минали годините на наркотиците. Повечето хора бяха на възраст над 30 съвсем нормални. По чалготеките по-скоро шмъркат линии в тоалетните
10
7
 
12
 
! Отговори
HapkoMaH преди 4 години
90% от писалите дотук съм сигурен, че са ходили на концерт на Веско, Азис или дует Ритон. Култови са за феновете на електронната музика колкото и Prodigy, Orbital и т.н. Самият факт, че чак сега идват в Бг говори колко сме последна дупка на кавала. Други още по-култови, които също не са припарвали са U2, да не говорим за модерните култови като Ed Sheeran или Taylor Swift
9
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз си припомних двата им най -култови хита от средата на 90тте и милениума, от времето когато бях ученичка -Hey girl hey boy. и Galvanize и въпреки че не си падам по клубна и електронна музика, сега пък взеха, че ми харесаха! Страхотен саунд впрочем! Нищо по -свястно не е създадено в този жанр от онова време, а и в поп музиката е същото. Деведесетте и някъде до 2007-8 г.това е времето в което се създаваха шедьоври в музиката. Сега всичко е едно бледо подобие на неща които вече съм слушала
8
10
 
10
 
! Отговори
Кочо преди 4 години
мани ги тия амфети, друго си е да поркаш ракия и слушаш мазна чалгия
7
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не са музиканти, нито творци, а обикновени папагали - DJ-и, които пускат чужда музика.
6
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само като прочетох, че виковете на феновете били ОглУшителни и ми стана ясно нивото на авторката, видимо голяма фенка на подобна "музика".
5
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак пък култова ?Айде, нема нужда.Знаят ги само роднините им и няколко наркомани.Рекламирате ги тук от няколко седмици, направих си труда да ги намеря и чуя.Е, честно ви казвам - това не музика а дивашки звуци някакви.
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха, ха, "УглОшителни" били виковете на феновете?! От "глох" ли идва или от "глух" думата?
3
6
 
36
 
! Отговори
Fool преди 4 години
Ами слушайте си чалгата изпълнена със смисъл и авторска музика 1 и 2
2
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статията е писана от някакъв ***, който никога не е ходил на концерт и като е дошъл в София от село е решил, че това е най-великото чудо на света.
1
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такава простотия рядко се среща. Звуци (не музика) от дрогирани за дрогирани.

Спонсорирани публикации