БДЖ продава легендарния си Mercedes "Чочоне" за над 60 000 лв.

Коли от тази серия бяха известни като част от автопарка на подземни босове
87
БДЖ продава легендарния си Mercedes "Чочоне" за над 60 000 лв.
Снимка: Монитор

Легендарният Mercedes "Чочоне", което "Холдинг БДЖ" обяви на търг и иска да получи за него пон 63 197 лева, е придобито от бившото държавно предприятие "Стомана" АД - Перник в началото на новото хилядолетие. За да може да си вземе поне част от дължимото по дълг, железницата е прибрала лимузината, но е загубила над милион лева неразплатени борчове, пише "Монитор".

Автомобили от тази серия бяха известни като част от автопарка на някои от най-емблематичните подземни босове у нас от 90-години на миналия век. Машината "отлежава" в гараж със спаднали гуми и без акумулатор вече две години. По думите на служителите на БДЖ е поддържана с оригинални части. Произведена през 1995 г., тя е влязла в активите на жп дружеството през 2000 г., спомнят си железничарите.

В талона колата е отбелязано, че е тунингована модификация AMG. Двигателят с близо 330 к.с. е с пробег от малко над 228 000 км, повечето от които са направени в първите години след производството му. Шофьорите на железниците рядко са го изкарвали по пътищата, защото харчи 24 литра на 100 км. Ползвана е от някогашен финансов директор на превозвача.

Колата има проблем с паленето заради повреден датчик на коляновия вал. Ръждата не я пожалила, но интериорът напомня, че произведената в едва няколко стотици бройки кола е със славата на легенда сред
автоманиаците.

В БДЖ още помнят историята с друга лимузина, закупена за нуждите на ръководството на железниците. През 2006 г. превозвачът придобива луксозното возило Volkswagen Phaeton, пълно с всевъзможни екстри, за 150 000 лева.

Колата тогава беше взета на лизинг с месечната вноска е 15 000 лева. За лукса тогава шефовете на БДЖ бяха глобени с две месечни заплати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: търгБДЖкола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
журналята ни е неграмотна, но съвсем нормално - освен памперс за устата на журналята, вече ще трябва и букварче. И малко мозък наливен.
82
1
 
5
 
! Отговори
До Камелия преди 4 години
Драга ми Камелия, мила авторке! Да се научите как се пише думата "бивш" в членувана форма... срамота. "БившОто", вика...
81
2
 
2
 
! Отговори
До 80 - загатките преди 4 години
Хем вярваш, че това което си написла е вярно, хем не е вярно.
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Автомобила е не лош,познавам финансовия директор които го караше,но не препоръчвам покупка,тъй като имаше катастрофа( челен удар)с този автомобил и след това го правиха а не се знае как е направен. Иначе успех с продажбата нА Жепейците!!!
79
16
 
6
 
! Отговори
Франкофон преди 4 години
Яко черни и трябват на България афрота от близкия изток араби и тн.Да се рязмие традиоционното комунистическо русофилско гнездо веднъж и завинаги.
78
15
 
21
 
! Отговори
загадките преди 4 години
абе то излезна, че през комунизма хем нямаше нищо - хем всички живяха добре.Хем бяхме много зле пък от 6 милиона станахме 9млн.Хем бяхме на дъното, а бяхме 32 страна по развитие.А пък днес хем имаме, хем страната прилича на лунен пейзаж.Хем сме много добре, а пък останахме от 9млн - около 5млн.Хем сме първенците на Европа, а сме по зле платени от т.нар държави от третия свят (един вид ние сме от 4-тия или 5-тия свят)Абе това са загадките на демокрацията. Задавам си ги а отговори ням
77
3
 
3
 
! Отговори
РВ преди 4 години
Ц. Тази не прилича на 500Е или Е500. Имал съм такава през 98г. Беше с бял километраж,4 местна, раздути калници, дизайн от порше. Колата е уникална. Още ме е яд че я продадох,сега струва три пъти повече. Реалната цена на тази е около 15к евро, ако наистина е Е500 и е читава.
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите шефове добре са си живеели на времето , а?Ти, комунист, аз антикомунист.Или обратното.Същото е.Докато ти и аз , това онова, те са си живели живота. И сега е така.Хайде лека ти нощ !
75
10
 
10
 
! Отговори
Чичолина преди 4 години
Оня па вика датчици немало разбииш ли.То в енда нова лада има повече датчици отколкото в тая каруца.Ахаха
74
7
 
10
 
! Отговори
Краси преди 4 години
На кой му трябва купчина старо желязо за толкова много пари?
73
7
 
29
 
! Отговори
Чичолина преди 4 години
Да ви светна че никъде този сандък не е известен като чичоне чучоне чисоне чочоне Чичолина и тн.Тва са някакви български измислици.Ако на българите им плащаха за това че са тъ-пи щяха да са най-богатият народ на планетата с няколко трилиона пред другите.
72
3
 
25
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Шефовете милионери - работниците им все по- бедни. Този тип Демокрация е много хубаво нещо - за шефовете...
71
2
 
23
 
! Отговори
минчо преди 4 години
да ви светна -търг няма колата ордавна се знае кой ще е соственик за 1000лв -някой някога да е разбрал че всички минестерства йато сменят колите-старите са на търг? много много луксозни лкимузини заминаха на наши и ваши за по 1000лв-а ако случайно без да искаш и разбереш че има изобщо търг,като се явиш всички те гледат на кръв-колите отдавна са разпледелени
70
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 69Мда, и пукнатините по "махагона" от пластмаса са екслузивни! Това си остава един кош, автомобил е бил преди 20г
69
6
 
19
 
! Отговори
Кирето преди 4 години
Когато не си карал Мерцедес, отрицателният коментар е повече от излишен
68
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този който я купи ще бере големи гущери. Двигателя е ръждясал клапани запекли, сегменти запекли, гумички на клапаните нацепени, Маслото в картера сее окислило може и коленовият вал основни и биелни лагери да са ръждясали Калници за смяна прагове за смяна. Накладки и дискове за смяна. . Абе за 500 лева може да я купя. Ще я вкарам в сервиза ми и ще я направя чисто нова. Но за части ще се изръся много.
67
4
 
29
 
! Отговори
DO Tman преди 4 години
Желязна логика, браво! Някой ще изсипе над 80К лева и ще чака да я продаде за 60К евро. Толкова струва екзепляр на който сервизната му история е документирана в оторизирани сервизи за смяната на всеки едни болт. Не продънен кошник каран от бай Ставри и поддържан от чичо Гошо. Цената на тази кола в това състояние е не повече от 20К лв. Но явно търгът се прави за да няма интерес и да може после няко "наш човек" да я вземе за без пари.
66
5
 
8
 
! Отговори
Koly kucia преди 4 години
Камелия Цветанова,не само че си проста,но не разбираш и от Чочоне.Ще останеш без лебец майче....
65
2
 
16
 
! Отговори
Х6 преди 4 години
Няма да стане за тези пари.Много са му киломентрите.И ако снимките са реолни ,това е поредната лъжа и бутафория на тъпите джуртоля...
64
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колата не е толкова сложна и скъпа за поддръжка ако двигателя и автоматика не са окотени. Разтоварен двигател 5000 кубика 300 и нещо коня, *** 4-скоростен автоматик, задно предаване с един диференциал и толкова. Освен електронното управление на двигателя, няма нещо което да е трудно за оправяне и диагностициране. Вече ако трябва да се пипа двигателя, тогава става много скъпо.

Спонсорирани публикации