Рецептата Dnes: Фритата с гъби по италиански

Богата на вкусове и аромати
18 окт 2019 08:00, Илияна Николова
0
Рецептата Dnes: Фритата с гъби по италиански
Снимка: istock

 Продукти:

2 супени лъжици зехтин
1 скилидка чесън, обелена
250 г аспержи, обелени и нарязани
250 г гъби, нарязани
сол и черен пипер на вкус
1/3 чаша сухо бяло вино
4 яйца
1/3 чаша прясно мляко
3 супени лъжици настърган пармезан
1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. В дълбок тиган, подходящ за печене и на фурна, загрейте зехтина. В него запържете чесъна за около 1-2 минути. Добавете аспержите и гъбите. Гответе още 5 минути, докато омекнат. Овкусете със сол и пипер. Добавете и виното. Извадете чесъна.
 
Разбийте яйцата, млякото, 2 лъжици пармезан, магданоза, сол, черен пипер в купа. Добавете в тигана и разбъркайте внимателно. Пържете, докато яйцата се стегнат леко или 3 минути. Поръсете с остатъка от пармезана и преместете във фурната. Печете фритатата за около 20 минути или до получаване на златиста коричка.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации