Душ, топла вана, релакс... Къпете ли се правилно?

Ето най-честите грешки, които човек допуска
23 окт 2019 20:30, Екип на Tialoto.bg
11
Душ, топла вана, релакс... Къпете ли се правилно?
Pixabay

Къпането е нещо, което правите инстинктивно, но се оказва, че дори при него може да сбъркате и това да се отрази на кожата ви. Ето и кои са най-често срещаните грешки при взимане на душ:

Дълъг горещ душ

Взимането на горещ душ след дългия работен ден изглежда чудесна идея да релаксирате, но тя нанася щети на кожата. Дългите топли душове може да доведат до намаляване на естествения защитен мъх по тялото и да премахнат натуралното омазняване на кожата, което я прави лесно податлива на изсъхване и инфекции.

Прекалено търкане на скалпа

Агресивното търкане на скалпа води до нараняването му и дори до загуба на коса. Масажирането за подобряване на кръвообращението на главата трябва да бъде нежно и без силен натиск.

Не почиствате/сменяте гъбата си

Гъбата за миене е инкубатор за микроби и бактерии, тъй като почти постоянно е влажна. Почиствайте я внимателно само с вода след употреба и я сменяйте поне веднъж в месеца.

Още за грешките по време на душ четете в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се къпя често и воня!
8
0
 
6
 
! Отговори
Kireto преди 4 години
Аз се къпя често и след баня си слагам пудра на подмишниците. И въпреки това пак си мииша. Може би, защото забравям да се търкам. Най-обичам Честита Баня да ми кажат.
7
3
 
6
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
А оная работа колко често трябва да се мие? Аз съм без кожичка и при мен е без значение щото си е хигиенично и без душ.
6
1
 
17
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Често са къпе тоя, дето го мързи да се чеше...Водата е бич голям бе, забравихте ли за потопа?На село, като се препотим два-три пъти, като се избришем с ризата и сме готови.Инак баня бравим сега на Коледа и после чаак на Великден, а пък чорапи сменям докато не са счупат старите.Булката кат са изкъпе и я пъдя на далеч-ами от *** и шампоани кихам бе.Инак, хигиената си я държим ама вътрешната-мастичка, ракийка, може и погреяна, а бе отвънка бацили нека има ама отвътре да нема
5
0
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Ние в Кривунделово се къпем като...ескимосите,когато падне...първия сняг.През останалото време...лятоска,когато завали по силно си правим душ.Това лято не валя 2 месеца,но поне 2-3 пъти си мих краката,като...поливах тиквите на нивата.
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не правилно, а въобще ... лятото като влезеш в автобуса или се разминеш на улицата и ти се изправят косите от миризмата на някой индивиди ...Абсолютна Сомалия сме
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз се къпя редовно, всяка неделя!!
2
1
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Правите ли кекс под душа?
1
1
 
32
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Много правилна статия!Аз като се къпах тази пролет, изпълних почти всички от препоръките и още се чувствам добре!

Спонсорирани публикации