"Аз живея тук": Обикновените хора в Амстердам vs. Червените фенери

Все повече хора се обявяват против квартала на Червените фенери
24 окт 2019 21:10,
35

За някои хора в Амстердам работния ден започва в 8 вечерта. Мария е една от тях - тя е стриптизьорка в един от най-старите барове в града.

Тези места за увеселение обаче са напът да останат в миналото, защото все повече хора в Амстердам са против тях.

Всяка вечер хиляди туристи обикалят из квартала на Червените фенери в Амстердам. Близо 700 мъже и жени изкарват хляба си с най-древната професия и привличат хиляди зяпачи.

Нощта е времето на еротиката, сутринта е време за мръсотия.

"Някои от местните трябва да чистят вратите си всеки ден, защото туристите уринират пред тях. Една дама има сутерен в който непрекъснато влизат и излизат разни лица", негодува художника Оскар Бурие. Той вече 25 г. живее в квартала на Червените фенери.

Оскар и съседите му са инциирали кампанията "Аз живея тук", за да напомнят на туристите, че и обикновени хора просто спят там. Общината плаща за плакатите, но те се чувстват изоставени.

Оскар споделя, че когато погледне в 4 часа от прозореца си не вижда полиция, а само наркомани, напълно необезпокоявани.

Според съпругата му за да се оправи квартала трябва да се закряит поне част от кръчмите и да ес отвори място за местните магазини.

"Тогава посетителите ще могат да видят истинското лице на Амстердам", казва Йет Теен Хорн пред DW.

На друго мнение е обаче собственичката на магазин за шоколад Саломе. Тя смята, че не проститутките трябва да бъдат изгонени от квартала, а хората трябва да се държат по-културно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истинското лицe на Амстердам са червените фенери и марихуаната! Докато правеха пачки мълчаха, сега туристите са им проблема на глезьовците. Имам новина за Оскар, парите не растат по дърветата, за да имаш трябва да дадеш нещо от себе си мърморене и мързел, само мизерия и разруха. Като не им харесва да се изнесат от квартала, никой не може да ме убеди, че за 25 години не е имал възможност, че не е свикнал с условията там.
27
2
 
2
 
! Отговори
Николай Бойчев преди 4 години
И за заключение:НИКОЛАЙ ФОЛ на 25 годишна възраст е наречен "ИСТИНСКИ РИЦАР" от култовия поет на БКП:Христо СмирненскиНа 27 годишна възраст то ест през 1925 година НИКОЛАЙ ФОЛ решил да уговори разгромната победа със 7:2 на Левски над червените плроститутки от ЦСКА Червено знамеНиколай Фол че точно 44 години преди смъртта си е нарекъл БКП-Червени фенери е ясно като датата 9.9.1944 само дето Николай Фол умира на 71 години като 1971 когато умират Гунди и КотковСъвпадение ли е?
26
2
 
7
 
! Отговори
Ми така е преди 4 години
Няма да ревете сега! Нали сте много либерални европейци! Дадохте права освен на курвентините,но и на всякакви изратени-гейове,дгендъри,лесбийки.И какво очаквате- културни джентълмени ,семейни ценности, морални дами? Не, естествено-няма как дасе получи! Но така е-давайте още права, правете още гей паради- и очаквайте културен прогрес!
25
2
 
2
 
! Отговори
Таню преди 4 години
След 5 дена заминавам натам, напът за Единборо и мисля добре да си изкарам ;)Проституиращите лелки и шимейли не са голямата напаст, а по-скоро британскиите и други тумби от чeкиджии. По-ефективно с глобите и нещата ще се наредят. ВКарат ли в ред червените фенери, бая нашенци от тия с метлите, ше останат без препитание. Милите, стават посреднощ за да метат извращенията на паплачта... Същевременно, на две преки извън фенерите си го има класическия Амстердам, чист, незабулен, въобще как си трябва
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Класически случай на "кой ми ср@ в гащите". Ми като не искаш *** кой те е бил по главата да си купиш жилище в тоя квартал? "Тези места за увеселение обаче са напът да останат в миналото.." НАПЪТ?!? Това от НАП ли е? Джурналя смотани.
23
1
 
4
 
! Отговори
Николай Бойчев преди 4 години
края на 1968 г.Левски-"ЦСКА Червено знаме" 7:2а Николай Фол през 1932 пише и пиесата "Царкинята с девет пръстта" с уклон че Септември няма да бъде неговият май както твърди създателят на машината на времето на БКП Гео Милев9 септември е вашият 5 майСелска работа като селските рейсове за Горубляне от кв.Гео Милев минаващи покрай стадион Червено знамеСССР го няма вече щото от 5 май до 9 септември е ВЕЧНО ЛЯТОсхващате ли червени кутсузи и червени прокобипрокълнати сте
22
0
 
3
 
! Отговори
Николай Бойчев преди 4 години
Това ми напомня за анатемосания от БКП "подлец" пречукан на 14 март 1969 като виновник за победата на Левски над Цска със 7:2 и *** на Гагарин:НИКОЛАЙ ФОЛКултовият поет на БКП Христо Смирненски нарича през 1923 Николай Фол:"Истински РИЦАР"А после 1925 Николай Фол пише:"ЧЕРВЕНИЯТ ФЕНЕР" то ест червените п.роститутки от БКП и тъй нататък става антикомунистНа Николай Фол сте му сложили бомба там дето си вади хляба бе червени терористи!ФОЛ е бил певец в Християнския хор на БПЦ
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В уличката.Чуват се пата кюта и до 1мин полицайте водят принудително хора в микробусите. Тутакси шофьорите прибират пушкалата и се качват в колите, чиито двигатели не бяха гасени. В момента в които отзад затворят голямата врата се потегля на скорост.Всичко продължи 3-4 минути.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А да...И полицията абсолютно доминира мястото. Случайно бях свидетел на полицейска акция, коятопродължи под 5 мин.Там улиците са много тесни.И чувам рев на двигател и свирене на гуми и се обръщам и кво виждам?Два полицейски микробуса Фолксваген блокират от двете страни една уличка дълга 12-15метра. Шофьорите са от външната страна и веднага излизат и вадят пищовите и гледат някой да не се измъкне над и под микробуса. Останалите 5-6 полицаи отварят голямата врата махатси шапките и се изсипват
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте ся....За разлика от повечето от пишещите тук аз съм бил там.Изобщо не е за туристите туй. Туристите минават и се блещят по витрините.Амстердам и Ротердам са най-голямото пристанище в света и всяка вечер 30-40 хиляди моряци слизат на брега.И понеже няма място в Операта, а библиотеките са затворени по туй време ....
18
0
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
Някои хора са родени на този свят за да пълнят душите ни с възхищение, а останалите като теб, за да пълнят само тоалетните.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не се правете на безмислени моралисти знаете как е животът в съвременният свят."Не всички сме като теб.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой хоря вярват, че едва ли не има улица от 5 километра, където всичко е "чарвени фнери" а иситната е че са 10-20 бардака един до друг. Събрани на едно място за да може полицията да ги държи под око и да е безпоасно хем за момичетата, хем за клиентелата.До 16И същите бардаци ще хранят нещо много по стращно, от това което хранят сега. За разлика от Италия в Холандия не оискат да намират десетки трупове на неиндетифицирани момичета всеки месец...
15
1
 
2
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
До 11: написах май-ка ти ама тея го цензурират.
14
2
 
5
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
До 11: Дано някой ден попаднеш на дъщеря си или на жена си. А може и на ***. Просто работят нали?
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То тези бapдaци не са паднали от небето. Някой ги е измислил, а някой друг взема пари от това.Не виждам кво толко мрънкят, като точно те го толерират.Като не им харесва, да гласуват да се премахне, не да занимават света с проблемите си.
12
0
 
7
 
! Отговори
Истинското лице.. преди 4 години
..на Амстердам не включвало квартала на Червените фенери?Хе, хе
11
1
 
2
 
! Отговори
продават се жени преди 4 години
Колко пъти може да се продаде една жена за вечер или месец. Румънки и българки на витрините .
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво да имаш против, ти си имаш харем, яхти и милиарди, затова коментираш в днес-а.Какво да кажем ние, които имаме семейства, съпруга, деца и работа...
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко достоверно звучи от устата на *** да те учи на морал.

Спонсорирани публикации