Битката за София: Кой е гласувал за Фандъкова и кой за Манолова?

Първан Симеонов: Борис Бонев беше силно подценен
19
Битката за София: Кой е гласувал за Фандъкова и кой за Манолова?
Снимка: БТА

Социологът от "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов коментира първите резултати от местния вот.

"В София активността е горе-долу същата както през 2015 година или малко по-висока. В Бургас е по-ниска. В Пловдив активността се движи в рамките на това, което имахме през 2015 година. Там, където е имало интрига, е имало и по-висока активност", каза той.

Още по темата
По думите му необходимо е да се изчакат финалните резултати, за да се говори за масиви гласове.

Симеонов посочи, че е любопитен профилът на двете кандидатки за балотаж в София. За Йорданка Фандъкова са гласували преимуществено от ГЕРБ.

За Мая Манолова - 2/3 от БСП, 1/3 от привърженици на по-малки партии, на протестно настроени партии или негласуващи хора, коментира социологът.

Според него ВМРО има очакван резултат, а парадоксалното е, че "Спаси София" ще имат само един-двама съветници въпреки високия процент.

"Ако погледнете поредицата изследвания, които излязоха последните дни,  Борис Бонев беше силно подценен", каза Симеонов.

Бонев е подкрепян от преимуществено млади и образовани хора, коментира социологът в ефира на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще стане ясно кой е бил за промяна! Гласувалите за Игнатов и Бонев, бяхте ли искрени, за корупцията, за безобразията? Вие сте на ход!
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
16, 17 - Сините да гласуват за Мая Манолова? А бе ти пиян ли си или си само с тежък махмурлук от снощи?!
12
2
 
12
 
! Отговори
защо трябва преди 4 години
До АК-47Защо трябва да ме призовава Бонев нещо и защо ще го слушам? На първия тур гласувах за него, на втория ще гласувам против послушната учителка
11
2
 
15
 
! Отговори
АК-47 преди 4 години
А сега да видим, дали Борис Бонев ще призова съмишлениците си да гласуват на втория тур за Мая Манолова? Нали се бори против начина на управлението на София под ръководството на Фандъкова??? Или ще си гласуват за усмихнатата кукла на конци...
10
0
 
1
 
! Отговори
Деду Пенчу преди 4 години
Ко речи,ко?
9
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов ще подаде оставка на 3 ноември .
8
3
 
14
 
! Отговори
Ой Варадеро преди 4 години
А дрогарят ВСидеренков колко събра?
7
4
 
11
 
! Отговори
До № 10 преди 4 години
До до 3Дясното бе разцепено веднага след забележителната си победа през 1997 г.Тогава победилото СДС бе унищожено, заменено със структура, наподобяваща ОФ, в която дотогавашните коалиционни партньори - сините партии, получиха статут на "присъдружни организации" и дори в кварталните клубове имаха позиция само на наблюдатели. А един друг си направи своя собствена малка синя партийка, та при гласуване на избори да има разцепление на сините.
6
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 4Аз пък се замислих относно една друга проява на странност. Не знам дали е свързана с психичното здраве.Всички реват, че Северозападна България е зле икономически, но Монтана е един от градовете, в които балотаж няма да има, защото там ГЕРБ печели с резултат 70% !!!Какво означава това? Това означава, че хората от този район са много доволни от управлението на ГЕРБ.Ха сега, де!
5
9
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
Протестариата е троянски кон на БСП,, отнеха гласове за Бонев, и така протестариата играеше за БСП, както винаги са го правили. Що не подкрепихте Бонев, а подкрепихте оня ...странен кандидат? Протестариата работеше да БСП, заради вас Бонев не е кмет, вие разцепихте дясното.
4
4
 
16
 
! Отговори
факт преди 4 години
Бонев щеше да бъде кмет, ако беше получил подкрепа от протестариата. Но не-протестариата издигнаха неизбиранем кандидат, вместо да подкрепят Бонев. Изключителни са резултатите на бонев-сам без подкрепа, без никакви средства за кампания, рядко канен в медиите.
3
1
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Това е дефиниция за глупост, не лудост. Не обиждай лудите, ако обичаш!
2
37
 
22
 
! Отговори
Спаси София pedali преди 4 години
Троянския кон на БСП Бонев свърши работата за която беше изпратен и разцепи десния вот, за което ще си получи съответната сума и топло местенце в Общинския съвет.
1
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственият загубил на изборите ще се окаже Бтв! Категоричния отказ на Борисов - С вас не разговарям..,нанася публично щети на телевизията, въпреки напъните на А.Хекимян и Ст.Иванов.Опортюнистичното поведение на медията сигурно ще претърпи вътрешна оптимизация,защото срещу власт не се върви с рогата...

Спонсорирани публикации