Бербо и Стенли най-желани за президент на БФС. Но те искат ли?

Всеки трети иска мениджър, който не е бил футболно обвързан досега
58
Бербо и Стенли най-желани за президент на БФС. Но те искат ли?
Снимка: Булфото

Расисткият скандал по трибуните и тежката загуба от Англия доведоха до оставката на президента на БФС Борислав Михайлов след 14 години начело на централата. В момента съюзът се управлява от един от заместниците му – Михаил Касабов, който трябва да насрочи извънреден конгрес през пролетта на 2020 година.

Кой обаче ще бъде новият президент на БФС? Това е големият въпрос, който не спира да вълнува футболната общественост у нас. Чуха се и първите спрягани имена, част от тях отрекоха, но така или иначе темата ще бъде най-актуалната в родния футбол в следващите месеци.

Още по темата
Кой трябва да бъде избран начело на БФС след оставката на Боби Михайлов? С този въпрос редакцията на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха 1768 души.

Резултатите показват, че най-желаното име за нов президент на БФС е това на футболната звезда Димитър Бербатов, който съвсем наскоро обяви края на своята кариера. Почти всеки четвърти (24%) смята, че рекордьорът по голове за националния отбор е най-точният човек за отговорния пост на ръководител на българския футбол.

Друг от големите ни футболисти в близкото минало – Стилиян Петров, също е сред предпочитаните имена, като Стенли събира 20% от вота в нашата анкета. Легендата на Левски Наско Сираков пък е фаворит за всеки десети анкетиран (10%).

За 4% от отговорилите в анкетата бившият национален селекционер Красимир Балъков е най-удачният избор за нов президент на БФС, а 3% предпочитат досегашния вицепрезидент Йордан Лечков. 2% пък са за друго име от четвъртите в света.

Спортният министър Красен Кралев е предпочетен от 2% от гласувалите, а по 1% взимат другите вицепрезиденти на Михайлов – Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов.

Интересно е, че цели 33% от участвалите в анкетата предпочитат начело на БФС да застане мениджър, който не е бил футболно обвързан досега и не е футболно име.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забележете ,предателя Стоичков не е изобщо в списъка.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
tam imat nujda ot nekoia hudojestvena zlatna gymnastichka, da miata buhalki, topki, lenti, obrachi, kufari po tiah...da stanat zlatni zvezdi...s zlatni usmivki...
11
2
 
11
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Какъв президент на БФС бе? За какво трябва да *** президент на футболен съюз, след като в България футбол няма. Разпускайте футбола, стига са се харчили немъчени пари.
10
1
 
17
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Момчета,не навлизаите в управленското блато на българския футбол!Запазете имената си чисти!!Който е дробил кашата да си я сърба!!!
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
moje daje nekoi ozelenitel lesovad, florist ili proizvoditel na darveni peiki da slojat i da e po-uspeshen boss...to futbol nema da ima,... ama pone ste sa zeleni i s kitki stadionite za pensionerskite prezidentski maratoni...na televizionnite babichki...
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Барби ли ?! Абсурд ! След тези изказвания напоследък как се чуствал като лай..о . И за генетичното им превъзходство пълен абсурд оък и с лечков брашно не мигат да мелят
7
0
 
12
 
! Отговори
Не живейте в заблуда преди 4 години
Президент на БФС не се избира от хората, а от президентите на клубове. Познавам клуб, който е тотално затънал, от долните девизии, но гласуваха за Перукан, защото някой си го познавал и му бил приятел, та щял да им даде някакви топки. Пoмияpи са самите президенти, често последните са и откровенни мутри. Промяна във футбола не може да има първо, защото подобни хора ще изберат подбен президент и вотро, защото дори и да стане Бербатов президент, мутрите ще си останат и ще си държат клубовете!
6
2
 
5
 
! Отговори
бай Спиро преди 4 години
Не Ви ли е пределно ясно, че президента на БФС трябва да е ватерболист ? Друг вариант за нормално управление на родния футбил няма !
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
moje da e nekoia futbolna sadiika
4
2
 
6
 
! Отговори
ivo85 преди 4 години
Berbatov ne satava za taq rabota
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президент на БФС не се избира от публиката, а от представителите на клубовете членове.А останалото е медийна игра, да се пишат статии и насаждат празни очаквания.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
berbatov ima chancove za po-visoka mejdunarodna kariera.
1
7
 
2
 
! Отговори
1913 преди 4 години
Не, Бербатов ще е треньор на Славия!

Спонсорирани публикации