Карадайъ отчете: ДПС разширява влиянието си в местната власт

"Държавният апарат беше превърнат в машина за печелене на избори"
19
Карадайъ отчете: ДПС разширява влиянието си в местната власт
Снимка: БТА

Присъствието на ДПС в местната власт категорично е увеличено. 47 кметове на общини има ДПС, отчете лидерът на движението Мустафа Карадайъ на пресконференция.

От тях 37 са от ДПС, 9 коалиционни и 1 независим, подкрепен от Движението. По думите му решението на Централния съвет е изпълнено - запазване на влияние в местната власт и разширяване на географията.

Той отчете и несвършеното - че загубили Сунгурларе, а други общини не могли да си върнат. Павел баня, Маджарово за първи път печелим, отчете той.

Карадайъ разкритикува остро начина на провеждане на изборите и работата на избирателните комисии по места, които според него били ярък пример за некомпетентност. По думите му нарушенията на закона, които те извършвали, изначално поставяли под съмнение легитимността на избраните кметове и общински съветници.

Държавният апарат беше превърнат в машина за печелене на избори чрез заплахи и репресии, обвини той управляващите.

Карадайъ заяви, че имало заплахи за пряко участие в изборите с недемократични методи и средства, а в среда на популизъм, омраза, противопоставяне, агресия, не могат да се правят демократични избори.

На този фон избирателите на ДПС мощно се противопоставиха на натиска, изтъкна той.

Преди 30 г. докарахме демокрацията в нашата родина и продължаваме да сме пазители на мира, подчерта Карадайъ.

По думите му независимо от препоръките на Венецианската комисия продължава да е забранена кампанията на език, различен от българския. Освен това конституционните права на гражданите да гласуват били ограничени чрез изискването за уседналост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Юсуф преди 4 години
Карата гласува с две ръце за бюджет 2020 предложен от Борисов,но са по турски против предложението на герб,да се боядисат пейките в парка и да се варосат дръвчетата. Гьозбояджии с голям стаж,това са "радетелите"за права и свободи.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЗИ ДРУГАР Е УЧРЕДИТЕЛ НА АКАДЕМИЧНОТО ДРУЖЕСТВО КЪМ ДПС СОФИЯ ВИЕ ИСКАТЕ УЧЕБНИК ПО БЪЛГАРСКИ ДА МУ ПРОДАВАТЕ.
11
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Не виждат ли ,че този човек е болен.Лекари в тази държава няма ли??!!Толкова ли нямате достойнство да се изкажете или ви е страх.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подавам учебник за трети клас по български. Ако някои има нужда го давам евтино. Ще му обясна как се борави с него. КАРАДАЯ да не си помислиш, че това предложение е отправено към тебе но все пак си помисли няма да сгрешиш ако го купиш
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само не мога да разбера този ли е наи умният и кадърен от дпс ако е тои жална ви маика както се казва
8
2
 
4
 
! Отговори
Ннн преди 4 години
Най- малкото,което е длъжен да направи ,е да се научи да говори правилно български! Децата в първи клас имат по -правилен изказ от тоя с*м*е*ш*н*и*к!!!
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС не трябва да съществуват. те са антиконституционна партия и основателите и застъпниците и трябва да са в затвора. И комунистите, и седесарите трябва да не видят повече власт за това, че разрешиха ДПС.
6
2
 
19
 
! Отговори
Anti преди 4 години
Депесарски гнус
5
12
 
2
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 4 години
До Анонименднеска балгариа е ДЕПЕСЕ милечък
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея , освен в Кърджали и Пазарджик . Другаде спечелиха ли ?
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A -а, как тъй без нашия приятел? Избирателите му гласуват като един, че къде ще идат иначе ? Това явно подклажда невероятното му самочувствие. Ние сме това, ние сме онова. а истината е, че дори той, големия лидер в кавички е невероятно невеж. Ето това е трагедията. Жалко за хората по селата.
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само така, а един ден ще каже, че езика на бъдеща България е турския.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е,ДПС и реформаторите на Костов са най на кяр от тези избори,това се получи, защото много хора не отидоха да гласуват на тези избори.

Спонсорирани публикации